Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

czy ogląda ktoś z was Majkę? nie wiecie może jaki jest tytuł piosenki który szedł przy końcowych scenach 155 odcinka?
Ciara Newell - Nothing Spoken ? tak mi się kojarzy coś?
Niewidzialna - a może być "To jest bardzo ciekawe"?

Questo è molto interessante.
Jaki jest podatek od hektara gruntu rolnego?

edit: już znalazłam
Majorka, może być, dziękuję :kwiatek:
mam pytanie. mniej więcej kto jest przodującą osobą w 'czasie zalogowania'?

pewnie ja 🤣
jesteś dopiero trzecia
epk 162d 4g 27m
Notarialna 134d 21g 27m
caroline 130d 17g 8m
dramat... A w ilosci wyprodukowanych postow to nawet wypadlam z pierwszej dziesiatki... Staczam sie 😉
A jak to sie sprawdza?

edit: już wiem
[quote author=Chaminade link=topic=20.msg757618#msg757618 date=1288822740]
Na jakiej zasadzie działa gruntowa pompa ciepła?

Montuje się takie ustrojstwo w ziemi i to zużywając prąd wytwarza energię i to dość skutecznie, bo ma sprawność 400%. Myk jest w tym, że musi to być odpowiednio duże i odpowiednio głęboko.
Najlepiej poczytać forum muratora.
[/quote]

Hija, dziękuję bardzo  :kwiatek:
Gdzie mam się spytać (w jakim watku) o to czy ktos kupował ze sklepu ''szczypta swiata'' chodzi mi konkretnie o ichniejszy łapacz snów.  😡
Plik DJVU

W czym to się otwiera??
Czy jest możliwość zacytowania tylko fragmentu czyjejś wypowiedzi bez kasowania niepotrzebnej części?
[quote author=gacek 🙂 link=topic=20.msg762481#msg762481 date=1289166187]
Czy jest możliwość zacytowania tylko fragmentu czyjejś wypowiedzi bez kasowania niepotrzebnej części?
[/quote]

a nie chodziło o fragment wypowiedzi z wykasowaniem niepotrzebnej części? O tak: "blablabla (...) blabla"
Magdalena - pewnie dlatego, że krowy mają rogi a konie nie...  😉

a tak na serio... w toku ewolucji tak im się porobiło.

dziękuję Majorka i oczywiście tak, ale chodziło mi o głębsze wyjaśnienie (tzn. dlaczego ewolucja ogona akurat w tę stronę).

[quote author=gacek 🙂 link=topic=20.msg762481#msg762481 date=1289166187]

a nie chodziło o fragment wypowiedzi z wykasowaniem niepotrzebnej części? O tak: "blablabla (...) blabla"

[/quote]

chodzi mi o to, że jak potrzebuje tylko fragment tekstu to całą resztę musze skasować ręcznie i zaczynam sie gubić gdzie jest to co chce zacytować.
chyba nie do końca się obudziłam, bo nie rozumiem. Chodzi Ci o to, jak to technicznie zrobić np. w Wordzie...?
:kwiatek:
jak pisze odpowiedz na forum i chce coś zacytować to wciskam przycisk "cytuj" no i wtedy w okienku pojawia mi sie cała wypowiedz danego użytkownika a ja bym chciała tylko jej część zacytować, przez co musze jej większość kasować, a czy jest możliwość zaznaczenia tekstu który mnie interesuje i zacytowania bez wycinania niepotrzebniego.

Nie wiem czy teraz jest jaśniej.
A! Pewnie, nie zakładałam, że chodzi Ci o forum  🙂
Ja po wciśnięciu cytuj na górze postu wykasowuję całość, wciskam taką ikonkę cytatu i pomiędzy nią wklejam zaznaczony fragment, który chcę cytować.
ale wtedy w "stopce" cytatu nie ma informacji od kogo pochodzi tekst
ja robię inaczej: zaznaczam "cytuj post" i potem bezczelnie manipuluję treścią - tzn. wycinam tekst przed i za tym fragmentem, który chcę zacytować
czasem wstawiam znak wielokropka w nawiasie, jak cenzura  😁

ale nie spełnia to Twojego wymogu, gacek:
[quote author=gacek 🙂 link=topic=20.msg762739#msg762739 date=1289207037]
[...]bez wycinania niepotrzebniego.[/quote]
bo się wycina ręcznie
Nie da się inaczej, to forum nie ma funkcji 'cytuj zaznaczone' 😉 Trzeba sobie radzić tak, jak dempsey pisze.
Macie jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się gumy z ubrania? Nie ma to jak pójść ze szkołą do kina...
Włóż ubranie w foliowym woreczku do zamrażalki (najlepiej wilgotne), jak guma zamarznie, da się łatwo wykruszyć 🙂
co trzaska, kiedy pali się drewno?
czy w przypadku zamowienia w sklepie internetowym danej rzeczy, otrzymaniu potwierdzenia, ze zamowienie w całości zostanie zrealizowane, po czym wychodzą cuda i okazuję sie ze paru rzeczy nie ma z zamowienia, mogę sie jakoś ubiegać o swoje??
Gillian, drewno rozrywane przez wrzące w środku płyny
ogurek, :kwiatek: dobrze wiedzieć
Dzięki dziewczyny, tak też myślałam ale miała nadzieje że istnieje jakiś inny sposób  :kwiatek:
czy w przypadku zamowienia w sklepie internetowym danej rzeczy, otrzymaniu potwierdzenia, ze zamowienie w całości zostanie zrealizowane, po czym wychodzą cuda i okazuję sie ze paru rzeczy nie ma z zamowienia, mogę sie jakoś ubiegać o swoje??

zależy, co o tym napisali w regulaminie. I o jakie "swoje" chcesz się ubiegać.
Teoretycznie: złożyłaś zamówienie - zawarłaś umowę (ew. w chwili potwierdzenia przez sklep - regulamin sklepu wyjaśnia kiedy), teraz umowa musi być wykonana - cały towar Tobie doręczony. Terminy zależą od regulaminu. Na pewno nie powinno to spowodować dla Ciebie większych kosztów niż te, na które się umówiłaś ze sklepem. Możliwa np. wysyłka w dwóch partiach, druga na ich koszt. Bardzo teoretycznie: jeśli tych rzeczy nigdy nie będzie, czyli sklep nie chce wykonać części umowy, możesz nawet żądać pokrycia strat spowodowanych przez takie niewykonanie - jeśli będzie Ci się chciało, w co wątpię.
1. Jak długo żyją bociany?

2. [skupcie się :P] mamy paznokieć. I patrząc od dołu, najpierw jest taki biały łuk, potem różowe i biała końcówka. Na jednym z paznokci ta dolna biała warstwa ostatnio mi się...rozlała? Stała się nieregularna, jakby się trochę rozpłynęła. Będę żyć  😜?
tzn. ten łuk biały pod paznokciem ci sie rozlał?  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się