Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Czy jak mam mieć badaną glukozę z paluszka to muszę iść do lekarza na głodzie?
Mam najpierw okulistę i glukozę mi będą badać po ponad godzinie siedzenia w przychodni (nie wspomnę od dojeździe również godzinnym)
Po trochu w całym przewodzie pokarmowym, ale zagęszczanie i formowanie kału to funkacja jelita grubego. Woda nie trafia do nerek tylko do układu krwionośnego
Thaya- zawsze glukozę robimy na głodzie. Rano, na czczo. Nawet herbatki posłodzić nie wolno. Wytrzymasz.  🙂
Mam bardzo PILNĄ sprawę, poszukuję KANCELARII PRAWNEJ czynnej JUTRO (czyli w sobotę).
Bardzo proszę o kontakt, osoby, które znają takie kancelarie w Warszawie o kontakt.
Wstępnie znalazłam jedną, ale nie wiadomo, czy to wypali, dlatego bardzo proszę o namiary, jeśli ktoś coś wie...
Ostatnio mam problem z photobucketem. Kiedy chcę załadować nowe zdjęcie czasami się udaje, a czasami wyskakuje komunikat: Image upload failed
Upload failed for DSC_0001.JPG with error: File not uploaded. Dodam, że usunęłam wszystkie zdjęcia.
Czy istnieje jakiś krem albo maść ? Przyśpieszający gojenie ran i ułatwiający ładne zabliźnianie ? Coś takiego... Bo sobie dość mocno ścięłam skórę na goleniu ;/
Trolinka,  polecam Solcoseryl.
edit: no i Tribiotic.
czy ktoś z Was wie ile kosztuje wyrobienie karty w beverly hills video? Ich strona mi od wczoraj nie działa  🤔
nic
dzięki cieciorka 😉
Jak się poprawnie wymawia nazwę firmy- CIRCA ?
Przypuszczam, że słowo jest pochodzenia łacińskiego (circa to po łacinie wokół, dookoła, mniej więcej) - jeśli tak jest, to czyta się to jako "cirka".
Czy jest możliwym, żeby owad zaszkodził muchołówce? Konkretnie komar. Nigdy wcześniej nie miała z nimi problemów, przedwczoraj wydłubałam reszki poprzedniego z innej gęby. Wczoraj zauważyłam, że drugiej mordce dwa ząbki ściemniały, a dzisiaj miała już sporą czarną plamę jakby usychała. Odcięłam łebek i po otwarciu okazało się, że komar w środku jest cały rozmaślony i paskudnie czarny, dokładnie w miejscu plamy na zewnątrz. Ogólnie nieciekawy widok (zrobiłam fotki, niestety kabla brak chwilowo). Możliwe, że komar był schlany krwią i to jej zaszkodziło?
Znacie jakieś domowe sposoby na komary?Tak żeby wysmarowac ręce i nogi?Bo szczerze to już wysiadam 🤔
Z tego co pamiętam - cebula 😉
Trzeba być mocno zdesperowanym, ale pomaga  😁
Bierzesz cebulkę, na pół i wcierasz, wcierasz, uciekną, ja swego czasu tak robiłam  🏇
busch, dzięki  :kwiatek:
incognito, witamina B 🙂 Jak się łyka to skóra wydziela zapach, którego komary nie lubią.
Trolinka, na blizny to Cepan. Tribiotik to maść z antybiotykiem, nie ma potrzeby smarować jak ropa nie leci.
incognito, olejek waniliowy.
Z tego co pamiętam - cebula 😉
Trzeba być mocno zdesperowanym, ale pomaga  😁
Bierzesz cebulkę, na pół i wcierasz, wcierasz, uciekną, ja swego czasu tak robiłam   🏇

U mnie leczyło się cebulą użądlenia os
Thaya - na komary też działa, przestaje swędzieć a nowe nie przylatują  😉
Tyle że po tym to już tylko pod prysznic...
Jak mam podpisać odwołanie do sądu, tzn na samym końcu?
Proszę o rozpatrzenie mojej prośby? Z wyrazami szacunku ?
dlaczego wchodzac do wanny do goracej wody wypuszcza sie powietrze ustami w charakterystyczny sposob;d mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi 🤣
JARA, Według mnie najlepsze: Proszę o [pozytywne]rozpatrzenie mojej prośby
Moim zdaniem możesz użyć dwóch . W ten sposób "
...................................................................
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
                                Z  wyrazami szacunku
                                            JARA
W pismach do sądu nie umieszcza się zwrotów grzecznościowych, więc żadne z takich zakończeń nie będzie właściwe. Po wyłuszczeniu swych argumentów napisz np.
" W świetle powyższego odwołanie jest w pełni zasadne"
                                                      (podpis)
Czym się różnią wątki "KOŃSKA REWIA MODY", "Galeria końskiej rewii" i "galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików"?  😲
I pytanie dodatkowe: Komu oprócz mnie nie podoba się (delikatnie mówiąc 😉 ) przebieranie konia na różowo, jebitnie-żółto, lub kasztanowatego konia we wściekłą czerwień (fuuuu...) ?  😀
JARA

Licząc na pozytywne rozpatrzenie wniosku pozostaję z poważaniem

Jara

Julie - oj różnią się, uwierz. Kiedyś próbowałem porównać i np w "galerii końskiej rewii" nie widziałem padu Anki pinakolada fan puszek, a w KRM był!
Przepraszam za kopiowanie postu z kącika komputerowego, ale tu chyba więcej osób zagląda, a nuż ktoś będzie wiedział:
Mam problem (natury komórkowo-komputerowej) i bardzo proszę o radę. Nakręciłam filmik telefonem Samsung D900i, otworzyłam aplikację Samsung PC Studio (tutaj otwierany filmik działał poprawnie). Skopiowałam go stąd na komputer. Z racji tego, że zgrany na komputer filmik nie otwierał się w standardowych programach (AllPlayer np.), skonwertowałam go w programie Any Video Converter do formatu .avi. I owszem, teraz filmik się odtwarza, ale odtwarza się bardzo przyspieszony (obraz leci jak w starych filmach, dźwięk w poprawnej prędkości, więc dodatkowo są niezgrane mocno). I teraz, jak zwolnić ten obraz do prawidłowej prędkości? Wie ktoś może gdzie leży błąd, jak inaczej to zgrać? :kwiatek:
Julie, o gustach się nie dyskutuje. I kropka.
I jeszcze jedno pytanie mam: czym zmyć fiolet z dłoni? 😁 (miał być na ranie, ale się rozpłynął na połowę dłoni)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się