czy macie jakiś sposób na blizny? po tym jak w zeszłym roku, trochę niekontrolowanie, zboczyliśmy z koniem w krzaki w galopie, do tej pory moje ręce wyglądają, jakbym się systematycznie cięła... zresztą wszystkie wakacyjne komary też mam pozaznaczane. Maci jakieś sposoby? Może jakaś maść?
Maści jest ogromny wybór 🙂 Najlepsze działanie niestety mają te droższe ale myślę, że cepan też jest w miarę ok. i nie jest drogi 😉 (Ja cepanem smaruje nawet koniu sarkoida 🙂 ) Najlepiej iść do apteki i się poradzić bo półka z maściami na blizny jest duża 🙂
szukam jakiś takich fajnych stronek ( sklepu internetowego) gdzie można samemu sobie zaprojektować niedrogo koszulkę - coś jak w foto jockerze ino żeby była możliwość żeby t-shirt był damski i w kolorze black. Niedrogo mam na myśli do 40 zł.... Znacie taki sklep internetowy?? bo ja szukam na google i mi jakieś bzdury wyskakują.
Czy ktoś pamiętam w którym wątku któraś z użytkowniczek (któreś?) przypominały historię forum? Tzn kiedy i dlaczego powstało, jak to było z tym padnięciem voltahorse itp. Bardzo mi to potrzebne! :kwiatek:
Wypełniam papiery do nowej pracy, sęk w tym, że jestem zameldowana i dotąd byłam ubezpieczona w zachodniopomorskim, teraz pracę podejmuję i będę mieszkać bez zameldowania stałego w dolnosląskim. I teraz mam zagwozdkę - który NFZ wpisać w kwestionariuszu? Czy zmiana NFZ wymaga jakichś formalnosci??
[quote author=żużka link=topic=20.msg542880#msg542880 date=1270482184] żużka ja na blizny polecam plastry silikonowe 😉
coś więcej? po prostu kupuję i naklejam? i to pomaga?
dziękuję wam :kwiatek: [/quote] nie pamiętam nazwy, ale jak wrzucisz w google to pewno wyskoczy masa linków. plastry nakleja się na ileś godzin dziennie (więc najłatwiej nosić je w ciągu nocy). jeden plaster starcza na dość długo (a jak się kupi większy rozmiar to można go przeciąć na pół, starcza na jeszcze więcej tygodni, a cenowo nie wychodzi sporo droższy). plastry działają, sama używałam parę lat temu. poza tym jest to niesłychanna wygoda, a plastry są bezzapachowe (akurat u mnie zapach Cepanu powodował odruch wymitny, więc nie byłam go w stanie używać na codzien)
mam Sony Ericssona C702 w Plusie. Dlaczego mi nie działa gg? Z oficjalnej stronki plusa pościągałam wszystko co mozliwe nw kwestii oprogramoania , internet, mms itp... jednak dalej nie hula ;( o co może biegac?
[quote author=żużka link=topic=20.msg542413#msg542413 date=1270450412] czy macie jakiś sposób na blizny? po tym jak w zeszłym roku, trochę niekontrolowanie, zboczyliśmy z koniem w krzaki w galopie, do tej pory moje ręce wyglądają, jakbym się systematycznie cięła... zresztą wszystkie wakacyjne komary też mam pozaznaczane. Maci jakieś sposoby? Może jakaś maść? [/quote]
żużka- możesz spróbować też Contratubex- mi polecili w szpitalu po wypadku ten żel, może Ci pomoże. Mi na moje blizny nie pomogło niestety nic.
[quote author=Chess link=topic=20.msg541711#msg541711 date=1270397763] Help x_x Gdy naciskam e + prawy ctrl uruchamia mi sie jakaś dziwna strona 🤔
"The advertiser is not active.
TradeDoubler"
duże Ę działa bez problemu, małe nie Wie ktoś o co chodzi?
Na prawde nikt nic nie wie na ten temat? W internecie znalazłam tylko jedno forum z pytaniem na ten temat, niestety bez konkretnych odpowiedzi. [/quote]
Chess poszukaj tu i w wątku komputerowym - ktoś radził zmieniać coś w ustawieniach skrótów klawiatury. Wyszukiwarka powinna pomóc 🙂
Czerwona kostka z narysowanym rowerkiem?tzw. Trasa rowerowa? 😎 A tak serio to zależy gdzie 🙂 Bo ja u siebie w mieście jeżdżę normalnie po chodniku bo drogi są dziurawe i szybciej... Nawet mijam się ze strażą miejską i nic nie mówią 😉
No właśnie w tym rzecz, że najczęściej nic nie mówią, a ja bym chciała, żeby mówili 😀iabeł:
Nie widzę powodu, żeby rowerzyści pędzili z górki na pazurki chodnikiem, (zazwyczaj) nie patrząc, czy obok dziecko, pies czy staruszka. Taka jędza jestem. Dlatego pytam o aktualny stan prawny. Bo jakieś sytuacje, kiedy wolno jechać chodnikiem są - chyba. (Co nie zmienia faktu, że jeśli rowerzysta jest już na chodniku, to zawsze tylko gościem.)