Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

[quote author=Krokus link=topic=20.msg468694#msg468694 date=1265130195]
skoro u nas jest np. ukrainoznawstwo to czy w innych krajach jest coś takiego jak 'polskoznawstwo' ?  😁

Oczywiście. Polish studies (i odpowiedniki).
[/quote]

Nawet jest coś takiego na Oxfordzie 😀 Nawet się zastanawiam, czy sobie papierka z Oxfordu nie zrobic - tak dla jaj. 😀iabeł: Ciekawe, co by powiedzieli przy rekrutacji 😁

Edit - błąd stylistyczny
moge więc zrobic na kimś z was, ale do tego potrzebny jest bezpośredni kontakt, więc mogę zbadać tylko wrocławianina
Mogę iść na królika doświadczalnego ;D
ja poznałam nawet Angielkę studiującą język polski na uniwersytecie. dla mnie to było niesamowite zaskoczenie 🙂 dziewczyna całkiem nieźle radziła sobie z językiem, miała chłopaka Polaka i nauka naszego jezyka naprawdę sprawiała jej przyjemność
dlaczego ludzie zwijają się z bólu?

z tego co pamiętam ma to związek z obroną mięśniową 😉
Mój kolega pracował w chłodni. Pierwszego dnia w pracy przejeżdżał wózkiem widłowym obok niego jakiś koleś i mówi "cieść jak se masz!?".
Irlandczyk, który kochał naukę polskiego. Kazał na siebie mówić Michaś 🙂 A jak mój kolega dzwonił do mamy, do Polski to chciał Michaś z nią gadać .. i gadał po polsku ;D

ha... to jest właśnie Michaś:  Michaś uczy się polskiego - film zawiera niecenzuralne słowa
Jak widać wszystkie poznane słowa notuje, a najlepsze jest to, że inni irole pozazdrościli Michasiowi i też chcieli się uczyć, ale im nie wyszło.
JARA ale ciacho a poza tym  👍
JARA ale ciacho a poza tym  👍

Ojjj jak na Irlandczyka jest meeega przystojny, sama się śliniłam na jego widok 🙂
nigdy w irlandii nei byłam i z obcokrajowcami kontaktu żadnego nie mam więc nie wiem jak to z 'pięknością ich' a co do tego irlandczyka to fajny, ale skoro przystojny jak na irlandczyka to pewno zajęty  😁
No właśnie był wolny. Był, bo 29 lutego już rok jak w PL siedzę 😉 więc nie wiem jak teraz. ;D

edit:

Czemu w wypisach ze szpitali, wynikach badań histopatologicznych itp diagnozy itp zapisywane są łaciną, a nie po polsku?
JARA, bo łacina jest wspólnym językiem dla wszystkich lekarzy, gdziekolwiek się z takowym wypisem nie udasz to zrozumieją. Przynajmniej teoretycznie 😉
JARA, zarąbisty ten Michaś  🤣 i nawet dobrze mu idzie nauka polskiego.
HAhaha, super jest! Szkoda, że nie ma więcej filmików  🤣
(Mi)chaś: Z kim Paweł rozmawiasz?
(P)aweł: z mamą
Mi: z Twoją mama?
P: Tak
Mi: daj mi ją! Cześć, Ty jesteś mama Pawła?!
(Ma)ma: Cześć, tak!
Mi: Jak się masz?!
Ma: Świetnie, a jak u Ciebie?
Mi: Zajebiście! Ty też jesteś zajebista. narka

Był też film, ale już go nie wrzucili na YT, jak Michasia wożą wózkiem widłowym "Paweł na górę proszę", "Paweł na dół proszę" "Dziękuję" ;D

- konibiojca wczoraj
-nie, waliłeś konia wczoraj
-waliłes konia wczoraj
-tak
- oo jee who is polish man? Michaś!

Tu jest jeszcze Michaś.. w szarej bluzie 😉
Michaś 2
Magdalena dzięki - hmm, mnie też to nie śmieszy  😉
moge więc zrobic na kimś z was, ale do tego potrzebny jest bezpośredni kontakt, więc mogę zbadać tylko wrocławianina
Mogę iść na królika doświadczalnego ;D

TO jak przyjdzie drugi semestr i będę musiała kogoś zdiagnozować t się do ciebie odezwę  😀iabeł:
Gdzie mogę znaleźć łopatologiczny opis :jak wstawiać zdjęcia na forum?
dział techniczny 😉

edit: No właśnie był wolny. Był, bo 29 lutego już rok jak w PL siedzę 😉 więc nie wiem jak teraz. ;D

a to ciekawe 😉 w zeszlym roku nie było takiej daty  😁 😂 😂 😂
Jak "uratowac" ukochny sweter..? Matka, w dobroci serca, wyprala mi go i z takiego mieciutkiego, puchatego sweterka zrobila sie prawie szmata 🙁  Czy jest jakis sposob aby przywrocic mu kondycje ???
Gdzie mogę znaleźć łopatologiczny opis :jak wstawiać zdjęcia na forum?

nie wiem ale go tu zapodam 😉
najsamprzod umiesc zdjecie w jakiejs galerii zewnetrznej, typu picassa, photobucket, fotka itp.
nastepnie skopiuj sobie jego adres (najprosciej najedz mysza na zdjecie w galerii, prawym przyciskiem myszy wybierz "skopiuj adres obrazka" - musi konczyc sie na .jpg, inne czyli np. html nie beda dzialac)

nastepnie przenies sie do okienka naszego forum, wcisnij przycisk "obrazek" (drugi od lewej w dolnym rzedzie przyciskow) i wstaw skopiowany wczesniej adres zdjecia miedzy kod,czyli miedzy [ img] a [/img]

drugi prostszy sposob to stworzyc sobie galerie na revolcie (przycisk galeria w prawym gornym oknie glownej strony) i tamtedy zaladowac obrazek. po zaladowaniu jest opcja "umiesc na forum", wtedy tylko kopiujesz goly kod , np. [g]121212[g] i juz

a watek do prob  jest tu
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,235.120.html
Co się dzieje i co robi w przypadku takim jaki mamy teraz:
Mnóstwo ludzi nie ma prądu z powodu pogody, a my mamy spore akwarium?
Dolewa ciepłej wody w wypadku tropikalnych?  🤔 no bo naprawdę...
Bo już miałam wizje podłączenia stacjonarnego roweru pod jakieś coś i tak pedałując zasilanie filtrów, grzałek...  😵  😂
z czego tak naprawde zrobione są parówki? czy rzeczywiście z najgorszych odpadków?
asieńka  😁
pół żartem, pół serio

Nonsensopedia twierdzi, że:
Parówkę robi się z:
-niesprzedanych parówek;
-tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
-tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
-odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
-tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
-krowiego biustu
-używanej już w kiblu srajtaśmy
-z psa
-ze szczura przebiegającego po taśmie produkcyjnej

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.

+ cytat
Moj kot kiedys zakopal parowke w kuwecie...i to dalo mi do myslenia...
😵

osobiście to ja się parówek nie tykam 🙄
Paulinka, odpowiedź brzmi: agregat prądotwórczy na benzynę 😉
buyaka ja tak samo 🙂
po tym jak moja mama widziała i mi opowiadała jak je robia (widziała w masarni kiedyś przez przypadek jak miała pomiar) i mi opowiedziała to do dziś nie moge na nie spojrzec a nie wspomne o jedzeniu
Dlaczego na naszej klasie w powiadomieniach raz jest napisane, że Jaś nawiązał znajomość z Kasią, a raz, że Zosia nawiązała znajomość z Jasiem?
szepcik, bo Jaś to Twój znajomy, a Kasia i Zosia niet 🙂
no tak, ale mi chodziło o to, skąd bierze się ta kolejność, że raz to niby on z kimś, a raz ktoś z nim...
mi się wydaje, że jak ty wyślesz zaproszenie to ty nawiązujesz .  😉
Bo może za pierwszym razem Jaś wysłał zaproszenie, a za drugim Zosia 😉
Aaaaacha, dzięki 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się