Mam Głupie pytanie 😡 Właśnie byłam 😡y lekarza i dostałam antybiotyk - Klabax (clarythromycinum). Mam brać przez 7 dni. No i jak dojechałam do domu to zdałam sobie sprawę z faktu, że za 4 dni jest sylwester :/ I teraz pytanie, co może się stać (czy coś w ogóle może się stać?) jeśli podczas kuracji antybiotykiem wypiję trochę szampana albo wina? Generalnie dużo nie piję ale nie wyobrażam sobie Sylwestra na imprezie bez odrobiny szampana 🙄 już nawet rozważałam, zeby rozpocząć antybiotyk po sylwestrze...
Libella najlepiej bedzie, jak przeczytasz te zalaczona karteczke (jak nic wlasnie mi nazwa wyleciala!!). nie wiem czy przy antybiotykach, ale przy niektorych lekach alkohol mozna pic 😉
Libella, jeżeli nie ma w ulotce zakazu picia alkoholu to nic strasznego się nie stanie. Po prostu antybiotyk nie zadziała tak jak powinien, jeżeli nie zależy Ci aż tak bardzo na szybkim dojściu do siebie to możesz pić w trakcie kuracji 🙂
Przeczytałam ulotkę od góry do dołu i nic o alkoholu nie ma. Szukałam w necie jakiś informacji odnośnie tego konkretnie antybiotyku i nic nie ma. Bo właśnie w necie są informacje że przy niektórych antybiotykach alkohol nic nie szkodzi a przy niektórych powoduje poważne objawy. Dlaczego ja o tym nie pomyślałam jak jeszcze u lekarza byłam 🙄
ja mam pytanie ktore nurtuje mnie juz od dluzszego czasu, moze jest glupei ale mam nadzieje ze bedzie wstanie ktos mi odpowiedziec na nie 🙂
jesli np dziewczyna anna kot wyjdzie za maz za pana andrzeja kota i bedzie chciala zostac przy swoim nazwisku a jednoczesnie przyjac jego ( w normalnym przypadku bylo by ona kot on kocur to nazywala by sie anna kot-kocur) a co w przypadku jesli oboje maja tak samo na nazwisko?? nazywala by sie poprostu anna kot czy anna kot-kot??
chodzi mi o taka stronke, gdzie kolesie robili na wielu ulicach/osiedlach zdjecia takie ze np stawali na srodku ulicy i focili ja z kazdej strony (tak dookola) i dalej w kolejne miejsce... nie wiem czy dalej to robia, wiem, ze robili, szukam tego namietnie i nic...
Libella - jesli nie ma nic o alkoholu to smialo mozesz pic, prawda jest taka, ze przy wiekszosci gdzie o tym alkoholu tez wspominaja - tj, zeby nie pic - i tak nic sie nie stanie, trzeba jednak wiedziec, ktore maja tak napisane po prostu a przy ktorych faktycznie moze sie cos stac - dlatego, jesli w ulotce o tym napisane jest, a sie tego dobrze nie zna - wtedy radze nie pic. Ale jak mowie - jesli ulotka nie ma slowa o zlych skutkach przy piciu alkoholu podczas brania tego leku - mozesz smialo pic.
Solina - wydaje mi sie, ze moze byc kot-kot, roznie to bywa - z pewnoscia zalezy od urzedu i tego na kogo w tym urzedzie sie trafi (przy tych sprawach naprawde czesto kazdy mowi co innego =) )
Amatorski, oczywiście : ) Chciałabym stojąc na jednej nodze podnieść drugą do góry bez wysiłku i z przyjemnością ; ) Od zawsze marzyłam o balecie/gimnastyce/woltyżerce, ale nie miałam możliwości u siebie. Teraz w Krk chętnie bym zaczęła... Wie ktoś może czy w Krakowie są organizowane zajęcia od podstaw dla osób w moim wieku (prawie 20 : P)? Bo tak trochę głupio by mi było pośród dzieci... ; )
[zakładamy taką dziwną sytuację] 😡 Czy jeżeli złapano by za jeden koniec liny w Brazylii, a za drugi w Liberii (w miejscu gdzie odległość jest najkrótsza) byłoby możliwe napięcie liny? Jeśli nie, to dlaczego? 😡
chodzi mi o taka stronke, gdzie kolesie robili na wielu ulicach/osiedlach zdjecia takie ze np stawali na srodku ulicy i focili ja z kazdej strony (tak dookola) i dalej w kolejne miejsce... nie wiem czy dalej to robia, wiem, ze robili, szukam tego namietnie i nic...