Wyjaśni mi ktoś co to konkurs mofologiczny (championatowy)??? bo jakoś to mi się tylko z krwią kojarzy a wypatrzyłam dzisiaj w ogłoszeniu o sprzedaży konia
Po ostatniej przejażdżce autobusem miejskim mam pytanie: czy do każdej trasy są przypisani ci sami kierowcy? Czy np.przychodzą do pracy i dowiadują się, że dziś jeżdżą przykładowo na linii 175, mimo że wczoraj jeździli na 338? I jeśli trasy nie są stałe, to skąd wiedzą, gdzie mają jechać?
Nowi albo zastepujacy kierowcy tez sie zdarzaja. a wowczas ... na skrzyzowaniach mozna uslyszec wrzask kierowcy 'prosto czy w prawo' ? moja wiocha prezentuje taki poziom kierowcow od czasu do czasu 🙂
ja myśle że mają zmieniane trasy, przynajmniej co jakiś czas, przeciez padli by z nudów jeżdżąc cały czas tak samo. kiedys jechałam autobusem i pytam się o przystanek na trasie a kierowca pyta "a gdzie to', czesto tez po pytaniu zerkają na swoja rozpiskę.
Może w miejskich zmieniają, ale ci rozwożący ludzi z jednej pipidówy do drugiej na pewno się nie zmieniają. Jeżdżą stale ci sami na tych samych trasach i o tych samych godzinach - nawet nie muszą tabliczek zmieniać w tych autobusach, bo i tak wszyscy już rozpoznają kierunek jazdy po twarzy kierowcy 😀
pewnie to żależy też od przewoźnika. może też mają kilka kursów 🙂 ale uwierzyłabym, gdyby ktos mi powiedział ze np kierowcy w warszawie nie zmieniają numerkow 🙂
Potrzebuję szybkiej pomocy - próbuję odpalić płytkę z filmem, ale mój komputer jej nie czyta :/ ostatnio używałam jakiejkolwiek płytki klika tygodni temu, też był to film, i otworzył się sam, szybko i bez zarzutu. A teraz szperam po ten cudnej viście i jakby komputer w ogóle nie rozpoznawał włożonej płytki :/ co się stało?
Potrzebuję szybkiej pomocy - próbuję odpalić płytkę z filmem, ale mój komputer jej nie czyta :/ ostatnio używałam jakiejkolwiek płytki klika tygodni temu, też był to film, i otworzył się sam, szybko i bez zarzutu. A teraz szperam po ten cudnej viście i jakby komputer w ogóle nie rozpoznawał włożonej płytki :/ co się stało?
mam do wysłania bluzko-sukienkę pocztą no i tu pytanie,czy na poczcie mozna kupić jakies pudełka do zapakowania "towaru"? do koperty mi nie wejdzie bo jest zrobiona z dośc sztywnego materiału. :kwiatek: