Forum towarzyskie »

"Kuchenne rewolucje", "Master Chef" i inne.

A oni już tego nie powtarzają w niedzielę?
Powtarzają, o 12:25.
No to oglądnęłam i witaj PRL-u. Te peerelowskie kucharki były wypasione. W końcu ktoś je do roboty zagonił jak trzeba, to zaczęły mdleć, żenada.
pokemon a co dokładnie masz na myśli o lucharach PRLowskich? żeby robić i sie nie narobić czy stworzyć cos z niczego?  👀
Panie były z epoki, kiedy wystarczyło chodzic do pracy, żeby dostawac pensję 😉 Ja nie umiem i już. No jak można byc kucharką i wierzyc, że sosy robi się z proszku???? To co pani gotowała przed rokiem 1989??
To sobie restauracja z Broniszówki reklamę zrobiła 😵
dokładnie. a w sumie fajnie im to zrobiła choć potrawy pewnie drogie...
No mi też się podobało jak ona to zrobiła ciekawe w jakim celu właściciele ją zaprosili? Żeby się pogrążyć? Bo wiedzieli że ona przyjedzie przecież 🙂
Właśnie własnie jak to się zakończyło?Mały mnie gitare zawrócił i zobaczyłam tylko foch pani Gesslerowej na końcu  😉
Pozwalniali nowych pracowników a wszystko wyglądało tak jak sprzed zmiany czyli jeden wielki syf i ten debilny kucharz 🙂
Porażka w tej Broniszówce. Nie rozumiem po co zgłaszali się do programu i nie dziwię się, że p. Magda zarzuciła fochem i wyszła - miała rację...
Po to, żeby się wypromować przez Gesslerową, jak kilka innych restauracji, co miały okazje się "zaprezentować" w programie.
A że zrobili błazenadę, to inna para kaloszy.
Widząc, jakie jest burdello na kuchni, w życiu nie poszłabym się stołować do takiego lokalu. Szkoda kasy i żołądka.
Wydaje mi się, że ludzie oczekują cudu, jakiegoś wielkiego łał, i że po wizycie Magdy Gessler ich knajpy będą miały rezerwację na każdy dzień wprzód do 2020 roku 😉 Więc skoro nie ma łał, to po co się wysilać dalej? Można po swojemu dalej się ogarniać, przecież mają zajęte DWA stoliki 🤣

Pomijam fakt, że z programu na program coraz bardziej mnie wnerwia sama Gesslerowa, jej durne miny, jeszcze głupsze porównania 🤔wirek:
najlepsze było, jak wpychała tej kucharce głowę do miski z jakimś żarciem  😂  ja osobiście myslałam, że zaraz włoży jej całkiem tą czuprynę tam... 😁

Ale mnie osobiście denerwują te jej włosy... mogłaby chociaż na potrzeby programu związać. No i to smakowanie, z 1 łyżki itp.  🤬
noen, Też mnie to obrzydza. W domu tam nikt na to nie patrzy, ale próbowanie jedną łyżką w restauracji jest ohydne...
Jedno mnie zastanawia... W pierwszej serii programu dawała jeszcze jako takie fajne rady i zachowywała się w miarę profesjonalnie. Teraz jest gorzej i zachowuje się okropnie... Och, no tak... Jeśli nie wiadomo o co chozi to wiadomo, że chodzi o pieniądze.
Wydaje mi się, że wie, że ludzie ją oglądają i zaczyna ''gwiazdorzyć''. Na początku programu - racja - była dużo milsza, i te rady były bardzo fajne i przydatne. A teraz ... 😵 No i w pierwszej serii związywała kudły, o ile dobrze pamiętam. Byle jak, ale związywała 🤬 Ale mogę się mylić.
to smakowanie z jednaj łyżki, nie spięte włosy czy inne niedociągnięcia sa owszem, ale zapewne w porównaniu do tego co sie faktycznie na kuchniach restauracji dzieje to hmm pikuś... taka polska rzeczywistość, zwłaszcza jeśli w kuchni pracują starsi pracownicy
noen, mam wrażenie, że próbuje się upodobnić do Gordona Ramsay'a ( 🙇 ), ale jej zdeczka nie wychodzi to gwiazdorzenie 😉
Notarialna, jego programu nikt nie przebije, ale tam to jest 'masakra nożem stołowym'  😁 Nigdy w życiu nie poszłabym do jego restauracji pracować, to jest naprawdę piekło ! 😂
no i nareszcie Rewolucje dały jakiś fajny efekt  😅
czarna była niezła  😁 Jakbym ja miała takiego pracownika to bym wypiepr**** po pierwszym NIE ! Bo ona nie lubi myć garów, ale RAZ obrała ZIEMNIAKI !!! Powinna extra premię dostac za to...  😵
noen, ale ona nie była pracownikiem, tylko 'przyjaciółką' właścicielki.
ale właśnie ona coś mówiła, że tam nie pracuje? ale w sumie wątpie żeby charytatywnie pracowała... no i bezczelnie sie zachowywała normalnie jak pan i władca wszsytkiego  😲
Bo ona jest MENAGEREM  😁 Zauważyliście, że 10tyg później nie było jej widać? Może odeszła/wywalili ją?
"Czarna Ania" była okropna! Jakiś normalnie dziwoląg pewny siebie.
Ale przerażają mnie "proste dania" wymyślane przez Gesslerową - kurczak w porzeczkach - fuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjj.
I rozbawił mnie "klyjęt", co dostał surowego placka po węgiersku - kuźwa smakosz, który mówi "poszłem"  😁
Taaaak!
Nasza "stajenna" restauracja być w programie 4 grudnia przynajmniej tak mówiła Agata (właś. restauracji).
Wypatrujcie restauracji tabun !🏇 🏇
było aż tak źle?  👀
Ja uważam że nie , bardziej chodziło o ściągnięcie gości bo kto by jechał do restauracji która leży koło wysypiska... :/
Ciekawe czy może załapałam się z Chingisem w obiektyw 💘
no to koniecznie napisz jeśli wiesz jak to wszystko wyglądało z pracą pMagdy czy tak jak wygląda w tv czy zupełnie inaczej, no i po emisji programu co na to właśiciele?
oglądałam odcinek o Broniszówce, przypadkiem. Kompletnie nie rozumiem idei programu a im dłużej myślę, tym mniej ogarniam. Ja bym nigdy nie wpuściła kamer ogólnopolskiej telewizji do domu jeśli wiem, że mam tam syf. A tu co? właźcie, kamerujcie jaki mamy brud, czym karmimy ludzi, jak nie radzimy sobie z pracownikami. Ludzie, kurde, no bez jaj!!!
szczerze to mam ochotę zrobić sobie wykaz knajp pokazanych w programach, żeby przypadkiem nigdy tam nie trafić.
Czemu właściciele sami siebie ciągną na dno? 🤔  kto tam teraz pójdzie do tej Broniszówki i odważy się cokolwiek zamówić?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się