a przecież : "Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania(...)"
ash, Dzięki 🙂 Hehehe... niezłe jaja. A ja kiedyś, kilka razy wysłałam sms-a na uczestików "mam talent". Oj biedni prezesi i właściciele stacji... jak im teraz dochody z tych sms-ów spadną 😕
Ja nic nie wiem, bo prawie nic nie oglądam, poza kilkoma programami i nie zwracam uwagi. Geslerowej nie cierpię, nie mogę patrzeć na tą głupią babę. Uważam, że jest burakiem ze słomą wystającą z butów, próbującym się nieudolnie kreować na damę. Pewnie bym oglądała te programy kulinarne, bo tematyka mnie bardzo interesuje, ale ona jest dla mnie nie do zniesienia. Dla odmiany uwielbiam Makłowicza. Telewizor najczęściej mam włączony, ale tylko po to, żeby coś brzęczało w tle.
A czy o tej wpadce mówią gdzieś w jakichś wiadomościach, czy w prasie? Czy tylko w necie?
A jak to jest, bo ja nie oglądam, to program na żywo? No chyba nie skoro już jest nagrany finałowy odcinek...więc jeśli nie ma żywo to nie moga głosować telewidzowie...
Nie lubiłam polskiej edycji MCH ale zerkałam. I od pierwszego programu rzucała się w oczy taryfa ulgowa dla pani, która dziś wygra jako niespodzianka i wybór widzów. No serio. Ja czułam, że jest taryfa ulgowa. Dobrze, że już koniec. Nie lubiłam i nie polubię.
Julie, o matko a juz sie balam ze ja jedyna jestem jakas nie teges, ze mnie ta baba wkur... ochydne babsko, ktore w swoich lokalach ma identyczny syf co w tych, ktore widac w telewizji. moi rodzice troche poznali swiat warszawskich restauratorow, sama bylam w paru kuchniach i... no caly ten program i ta pani to bullshit. chamstwo i sloma z butow do tego. nie mam telewizora, ale nawet jakbym miala, to bym dziadowy nie ogladala. o!
Od pewnego czasu mam wrażenie, że Gesslerowa próbuje się kreować na polskiego Gordona Ramsaya. Marzę o ich konfrontacji... Ciekawe jakby się to babsko zachowało w jego obecności? Odważyłaby odszczeknąć czy raczej siedziałaby cicho z podkulonym ogonem? Stawiam raczej na to drugie.
Łe tam gadanie. Gordon Ramsay to niby co, tez cham jak nie wiem. Taka forma tego programu :-) .
Mnie zadziwil ostatni odcinek kuchennych rewolucji. Willa Toscana gdzies w lubuskim. Przepiekne miejsce, kuchnia taka ze toskanczycy by byli zadowoleni, wszystko swiezutkie nawet prawdziwki, szef kuchni superzdolny, az slinka leciala. I hotel z restauracja nie dziala bo... im sie nic nie chce. Nawet zrobic reklamy 🤔
gwash - Ramsay nie jest aż tak chamski. Jest bezpośredni, ale nie opiernicza, bo tak, tylko ma w tym jakiś cel. A Gesslerowa zupełnie nie rozumie formuły tego programu.
gwash, Może i cham. Ale nie widziałam nigdy by w kogo rzucał jedzeniem. Owszem - powrzeszczał, porzucał fuckami, ale nigdy nie pieprznął w kucharza jedzeniem. Co najwyżej oberwał zlew albo kosz na śmieci.
Łe tam gadanie. Gordon Ramsay to niby co, tez cham jak nie wiem. Taka forma tego programu :-) .
Mnie zadziwil ostatni odcinek kuchennych rewolucji. Willa Toscana gdzies w lubuskim. Przepiekne miejsce, kuchnia taka ze toskanczycy by byli zadowoleni, wszystko swiezutkie nawet prawdziwki, szef kuchni superzdolny, az slinka leciala. I hotel z restauracja nie dziala bo... im sie nic nie chce. Nawet zrobic reklamy 🤔
Znam to miejsce. Czasami, pomimo odległości od Poznania jadę na obiad. Nie wiem dlaczego ja wołali, bo jedzenie zajebiste tam jest.
[quote author=Ktoś link=topic=19967.msg1595634#msg1595634 date=1353869454] a nie?
bo jeżeli nie,to nie ma o czym mówić,poza tym,że sztucznie napędzają publiczność 😉 ale już w top model był taki numer przecież 😉 [/quote]
a nie 🙂 telewidzowie nie wybierają więc głosowania sms brak. A to, że finały bez głosowania są nagrywane wcześniej to wiadomo od zawsze i tvn nie jest wyjątkiem. Tak się praktykuje na całym świecie 😀iabeł:
A tak w ogóle to Gesslerowa jest prawie łysa. Nawet raz widziałam takie niefortunne ujęcie, na którym gdy nachylała się nad talerzem było dokładnie widać doczepione włosy do resztek jej własnych włosów 😁 Może to tak nieładnie się śmiać z czyjegoś nieszczęścia, ale kurde no... nie lubię jej! Swoją drogą, pewnie też bym sobie doczepiła włosy jakbym była prawie łysa i byłoby mnie na to stać.
Ja oglądałam MasterChef, program mi się podobał (oczywiście porównując z MCh z innych krajów czy też Junior Masterchef, który oglądam w sumie równocześnie, to cóż... nie ma o czym mówić).
Mnie bardziej od M. Gessler drażniła ta druga jurorka, która jest chyba 'nikim' w świecie gastronomii, wypromowana przez TVN, niespecjalnie miala coś do powiedzenia. Taka Foremniak z Mam Talent.
Ja pamiętam jak w Kuchennych Rewolucjach pani Magda rzucała garnkami i krzyczała,że aluminiowe to trucizna. A w tej ostatniej włoskiej restauracji były też aluminiowe i nic nie mówiła. I ciekawe jest to, że właścicieli najbradziej przeraża zmiana nazwy. Bo to jest kilka dni latania po urzędach. Zawsze oczy robią na taką "rewolucję".