Forum towarzyskie »

"Kuchenne rewolucje", "Master Chef" i inne.

Również się  zastanawiam jak przy takiej  ilości słodyczy czy tłuszczów może wyglądać tak dobrze.
Nie wierzę że tak na co dzień gotuje.

I jeszcze jej teksty typu: " ja zawsze w swojej lodowce trzymam ostrygi po prowansalsku, kazda porzadna pani domu, powinna je miec w swoim asortymencie, sa bardzo przydatne"
Tiaaaa przez tydzien bede sie zywic chlebem i woda, zeby miec w lodowce ostrygi po prowansalsku 😁
Nie powiedziałabym, żeby Nigella była wyjątkowo szczupła 😉
Ja tam ją bardzo lubię.
Szczupła nie jest , ale żle nie wygląda. Ma swoje krągłości , kiedyś czytałam że bardzo panowie chwalą sobie jej figurę.
Feministki w Anglii ponoć bojkotują jej program  😉
Ja Nigelle lubię za przyjemność gotowania. Korzystam z niektórych przepisów,  ale raczej z tych bez 2 kostek masła, słoniny, 4 szklanek cukru  😎
Podobają mi się właśnie ludzie, którzy robią z gotowania i komponowana potraw przyjemność.
Feministki w Anglii ponoć bojkotują jej program  😉

ooo, prosze, ja o tym nie slyszalam. Nigela jako osoba wydaje mi sie calkiem sympatyczna, ale te jej uslinione paluchy... nie, nie jestem w stanie tego ogladac 😉
Właśnie o te paluchy idzie, że to żałosny obraz kobiety 😉 i że Nigella sprowadza rolę kobiety do siedzenia w kuchni
aaach, to dlatego wiekszosc "celebrity chefs" to faceci 😀 Bo jakby kobita byla takim celebrity chef, to od razu feministki by ja zbojkotowaly 😁
to jest właśnie to słynne równouprawnienie  😎
ynek ciągle weryfikuje kompetencje M. Gessler i to nieustannie na jej korzyść.
rozumiem że to informacja z TVN...bo księgowi mówią coś zupełnie odwrotnego 😁
wrotki - skąd masz informacje o kondycji finansowej Magdy Gessler? Sama jestem ciekawa, jak to z tym jej imperium jest :P
...no od księgowych przecież 😉
no i bogata kobieta, nie musi brać ślubu z chirurgiem, żeby sobie zrobić operację plastyczną 😁
księgowe Magdy Gessler uczą się u Ciebie jeździectwa i kiedyś chlapnęły jakieś tajemnice szefowej?  :jogin:
Warszawa to bardzo małe miasto  😉
Spróbuj się dostać z jednego końca Warszawy na drugi w godzinach szczytu, to pogadamy 😉

A tak na serio - to masz jakieś info, czy tylko będziesz odbijać piłeczkę? Poważnie: Magda Gessler ma w swoim imperium sporo restauracji w wysokim standardzie, część z nich w najlepszych możliwych lokacjach - teraz dodatkowo ma też reklamę, za którą to jej płacą (podejrzewam, że niemało). No bo w końcu każdy by chciał być bliżej telewizji i zobaczyć, jak się gotuje u pani od telewizorni. To jak ona może to wszystko przepuścić? Kąpie się tylko w butelkowanej hawajskiej wodzie, dowożonej codziennie prywatnym odrzutowcem?
busch, lepsza jest woda z lodowca. 😁

Oglądaliście wczoraj? Ta babka przypominała mi Violettę Villas. 😉
Pursat miałam to samo skojarzenie!  ale swoja droga bardzooo dziwn była ta babka, ta właścicielka tej restauracji i na dziwnych warunkach najemca miał z nia umowę  🤔wirek:
: Magda Gessler ma w swoim imperium sporo restauracji w wysokim standardzie, część z nich w najlepszych możliwych lokacjach - teraz dodatkowo ma też reklamę, za którą to jej płacą (podejrzewam, że niemało).
standard kosztuje, lokalizacja kosztuje, a za reklamę nie wiadomo kto komu płaci i pewnie idzie barterem...a czynsze trzeba płacić, raty kredytów też, stoliki czekają na klientów... no i lokali trzeba się pozbywać i to są bardziej przejęcia, niż sprzedaż.
Wrotki, a nie mylisz z Panem Gesslerem?
On miał problemy finansowe. Pisano o tym w prasie.
nie mylę.
Też coś ostatnio słyszałam, że M. Gessler ma sporo długów. Niestety nie jestem w stanie w tej chwili podać źródła.
W necie można przeczytać tylko o długach A. Gessler, więc nie wiem jak to w końcu jest.
Ja ostatnio czytalam na Gastronauci.pl recenzje o restauracjach gesslerowej.
Tych naj naj "lepszych".

Ciekawych rzeczy sie mozna dowiedziec.
I tego, ze za dobrze oceniania nie jest ani obsluga, ani ceny, ani jedzenie.
Marzena, Ceny ma kosmiczne. Talerz zupy, którą mogłabyś ugotować w domu kosztuje u niej koło 43 zł, deser powyżej 50 zł. Fajnie co? A w programie każe obniżać ceny potraw, a sama winduje jak wariatka.
Zresztą wystarczy spojrzeć na jej już osławionego 'fejsbuka'. Tak głupiej baby dawno nie widziałam*. Nie jest dla mnie żadnym autorytetem kulinarnym.

*Wisi mi to czy to wiadomość o osobie publicznej czy nie. 😁
no jak w Słodko-Słonym Gesslerowej  pączek kosztuje "jedyne" 10 zeta, to ja dziekuję  i postoję 🙄
w dodatku warszawskiej wyborczej sa recenzje roznych knajpek,restauracji,barow itp.
byla tez recenzja jednej z gesslerowskich ...za dobrze nie wypadla
ElaPe może en pączek jest jakiejś nadnaturalnej wielkości?  😎
Karla🙂, ElaPe, Żałujcie, że nie widziałyście jej dyskusji o GMO. Baba myli kompletnie pojęcia 😉
Moj kolega uciekal z pracy w jej knajpie, gdzie pieprz rosnie, choc sie najpierw napalil chlopak bardzo. Byl niemile zaskoczony ogolnymi warunkami, wykorzystywaniem pracownikow i  jak przygotowywanie potraw wyglad "od kuchni".

Nie lubie tej kobity za jej wypowiedz o wegetarianach 😤 Przy czym sama nie wyglada jak okaz zdrowia 🙄
Pandurska, chyba mało jest restauracji, które - będąc pracownikiem wielu z nich - poleciłabym z czystym sercem...
W Poznaniu zaledwie dwie, i to też druga zależy od kucharza 😎
Thymos zgadzam sie, tylko ten kolega mial porownanie pracujac 5 lat u jakiegos dobrego chinczyka (nie fast food) i knajpy ze sredniej polki i wytrzymal tam dobre pare lat. Nigdy nie narzekal i generalnie lubil swoja prace, bo mial taki charakter. Mimo wszystko uciekl.

W kazdym razie ja tam nie mialabym ze swoim "wynaturzeniem" czego szukac u pani Gessler w knajpie. Zreszta i tak wole moje wlasnorecznie zrobione frykasy z "trawy" 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się