Forum towarzyskie »

"Kuchenne rewolucje", "Master Chef" i inne.

Galantova mówisz o Cz. ? 😉 kumpela mówiła, że widziała ekipe, ale ja nadal nie wiem gdzie sie akcja rozgrywa  🙄
spacerowałam aż mi się palce odmroziły i niestety nie udało się wkręcić  😂
Bardzo fajnie pozmianiali wnętrze.
Kisiel - to jest Indian Ocean, w takim pawilonie na przeciwko LO. 
spacerowałam aż mi się palce odmroziły i niestety nie udało się wkręcić  😂
Bardzo fajnie pozmianiali wnętrze.
Kisiel - to jest Indian Ocean, w takim pawilonie na przeciwko LO. 

gdzie? gdzie??
dajcie adres??
było w TV już?? syf duzy i karaluchy??
najczystszy i najmniej brutalny odcinek jaki widziałam. Nie wiem w ogóle po co tam Gesslerowa... 😁
dla promocji  😁

i faktycznie najschludniejsza restauracja i na wyższym poziomie w proównaniu do niektórych które są w tym programie
dodofon spokojnie  😎
Dodo - na osiedlu Czecha  😉 Będzie dopiero w kolejnej serii, po nowym roku  😁

Powiało "wielkim światem" na naszym sennym osiedlu  😂
Po obejrzeniu dzisiejszego odcinka rozważam turystykę kulinarną do Lublina.  Fantastyczne były te dania!  😜

Nawet pewnie do JeszBurgera bym poszła - pewnie teraz biegaja po świeżutką polędwicę do każdego hamburgera osobno, żeby nie zaliczyc jakiejś wtopy  😁
Po obejrzeniu dzisiejszego odcinka rozważam turystykę kulinarną do Lublina.  Fantastyczne były te dania!  😜

Nawet pewnie do JeszBurgera bym poszła - pewnie teraz biegaja po świeżutką polędwicę do każdego hamburgera osobno, żeby nie zaliczyc jakiejś wtopy  😁

oni chyba upadli i sie zamknęli...
taka knajpa w Toruniu przy rzece padłą - widziałam w poniedziałek, lokal jest do wynajęcia  🙄
Dodofon, Chyba jednak działają - na stronie ciągle jakieś zmiany, relacje z działań marketingowych itp. Panowie chyba postanowili wziąć byka za rogi i nie dać się!

http://www.jeszburger.pl/
http://www.facebook.com/Jeszburger
Zamknęli lokal na Krakowskim gdzie były kręcone rewolucje, ale otworzyli pod tą samą nazwą troszeczkę dalej od Centrum.

A z Czarcią to "głupia sprawa" - markę restauracji bardzo zniszczyli poprzedni właściciele. W Lublinie rozpowszechniła się opinia, że drogo, że wydumanie ale nędznie, że czas się tam zatrzymał w takim negaytwnym znaczeniu. Organizowali dancingi, tworzyli dziwny klimat PRLowskich barów mlecznych. I wszyscy Czarcią zaczęli omijać - zatrzymać się przy niej było bardzo passe. Nowi właściciele rzeczywiście nie mają łatwo. Muszą zmienić opinię utwierdzoną przez praktycznie kilkanaście lat.
Ale szczerze, to ten chłopak od marketingu może się starał, ale efekty miał marne. Do mnie najmniejsza informacja o "nowej" Czarciej nie dotarła. Nawet nie widziałam, że tam króluje teraz moja ukochana włoska kuchnia. A na Starówce przecież bywam często.

W programie bardzo mi się nie podobało jedno. Gessler na siłę chciała zmienić nazwę lokalu. A w tym przypadku Czarcia to Czarcia. Musi być taka w Lublinie. I te czarty na ścianach - szkoda mi ich.

Czarcia łapa, super. Najbardziej mi się podobał kucharz, zwłaszcza gdy na Pytanie Magdy Gessler, ze spokojem odpowiedział, że należy w awokado zostawić pestkę. I potrafiący argumentować czemu dane potrawy zostają w menu. Bardzo mi się podobał właściciel, rzeczowy, spokojny, nie wyżywał się na pracownikach. W ogóle cała załoga była taka, jakiej można sobie w prowadzeniu wspólnego biznesu życzyć. Fajny, spokojny, ciepły i pozytywny odcinek.
taka knajpa w Toruniu przy rzece padłą - widziałam w poniedziałek, lokal jest do wynajęcia  🙄

Zamknęli ją zaraz po nakręceniu, ładne kilka miesięcy temu. W momencie, kiedy odcinek był w TV tej knajpy już nie było, jak się okazało kilka dni później  😁
A ja próbowalam to oglądac, wlasnie ostatni odcinek z Czarcią Łapą, ale gesslerowa doprowadza mnie do szału.
Biorąc pod uwagę ze to program oparty na konwencji Ramsey's Kitchen Nighmares zdecydowanie wolę oryginal
Ramsey jest swiatowej slawy kucharzem i posiada kilka luksusowych restauracji na calym swiecie, moze nie zawsze jest mily ale to profesjonalista.
A ta baba mnie wnerwia. Kim ona jest, tak naprawde?Żaden autorytet, i jeszcze jej sukienki a la worki po ziemnikach. Brrr.
Podobał mi się ten odcinek, naprawdę w końcu widać że ludzie którzy się zgłosili mieli nadzieję że ona im pomoże i najważniejsze - chcieli faktycznie się zmienić. Do lublina mam 120km chyba zaglądnę w jakiś weekend, kocham włoską kuchnię!

A ta baba mnie wnerwia. Kim ona jest, tak naprawde?Żaden autorytet.

Bo ja wiem - ktoś, kto od lat prowadzi z sukcesem kilka(naście?) restauracji, ciągle otwiera nowe i ma z tego kasę chyba może byc autorytetem, bo osiągnął dokładnie to, czego pragną wszyscy zakładający restauracje. Poza tym na gotowaniu jako takim też się raczej zna 🙂

A że jest wnerwiająca, irytująca i momentami chamska, to inna sprawa  😁
Jesz na szczęście jeszcze istnieje , tyle że w innym miejscu , mam skąd zamawiać hamburgery w nocy. I są pyszne ! Na wszelki wypadek nie zaglądam do środka - czego oczy nie widzą ...  🤣
jeśli chodzi o załoge Czarciej to była na 'poziomie' ot po prostu widać że sie znają na gotowaniu a nie jakieś kucharki z przypadku
ale z tego co się orientuje, to całą swoją działalność pani Magda zawdziecza mężowi z którym rozpoczęła swoją kulinarną podróż. Podejrzewam, że gdyby nie jego pieniądze i już wtedy znane nazwisko na pewno nie byłaby teraz tym autorytetem o którym tak mówicie 🙂
Mnie w "Czarciej Łapie" zdumiał 22 letni manager.
Po jakiej to szkole , w tak młodym wieku jest się specem od zarządzania?
Lublin to miasto wielu uczelni - nie można było poszukać jakiegoś fachowca?
No chyba,że to był ktoś z rodziny po jakimś trzydniowym kursie?
I pozasłanianie malunków na ścianie mi się nie podobało.
Ale jeśli jedzenie dobre i ten ponury lokal wywietrzono to tylko się cieszyć.
O takkk! Podobno jest już zwiastun z restauracji  🏇 podobno Agata nawet ryczy 🤣
I może z my Chingisem albo sam Chingis załapał się na kręcenie. Ha i mam nadzieję ,że mój ukochany luzak Pati też się załapie do kamer 🏇!
no i jak wrażenia?
ja dla mnie cała okolica fajnutka, całe 'gospodarstwo' też i no restauracja w moim typie, po rewolucji chyba jednak przytulniejsza ale chyba obrazu z konikiem nie było ale potem na odwiedzinach juz był 🙂😉 a pani Agata bardzo sympatyczna

p.s. ciekawe ile czsu zajęła im promocja (tj teren) skoro pMagda się troszkę zdenerwowała  👀
Chciałbym przepis na tą tartę  😀
Bogdan, Zagadaj do p. Gessler na fejsie, na pewno ci odpowie 😉
Jak chcecie mogę się spytać Agaty
Mnie ostatnio zaczął irytować ten program, a raczej sama osoba pani Magdy. Opryskliwa, ironiczna, złośliwa; jeszcze chyba w żadnym odcinku nie widziałam, żeby jej coś zasmakowało.  🤔wirek: Zamawia 10 wielkich dań, po czym zjada jeden kawałek mięsa i resztę daje do wyrzucenia (ale może to moje przewrażliwienie dotyczące wyrzucania jedzenia).  😜 Już widzę, jakby przyjechała do restauracji w mojej stajni, zamówiła nasze ukochane pierogi z mięsem albo pomidorową i powiedziała, że niedobre. Wykopalibyśmy ją własnoręcznie ze wszystkimi klubowiczami.  😁
Pani Gessler była bardzo chamska w ostatnim odcinku, ciągle jakieś teksty opryskliwe mówiła...Zachowuje się, jakby wszystkie rozumy pozjadała...
Pani Gessler była bardzo chamska w ostatnim odcinku, ciągle jakieś teksty opryskliwe mówiła...Zachowuje się, jakby wszystkie rozumy pozjadała...

zgadzam się, zwłascza w ostatnim odcinku jak dla mnie przegieła.

Ehh Tabun ma cudowną okolice 😉 Szkoda ze tam wieczna kolejka na boksy 😀 Codziennie przejeżdżam jadąc do szkoły 😉
A chciałabyś się do nas przenieść? Jak tak to serdecznie zapraszamy 😀
ChingisChan no i jak Ci idzie zdobywanie sekretnych przepisów?  🥂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się