Poniewaz wrocilam z koniem do PL musze sie zorientowac w cenach, a do tej pory nie mam jeszcze numeru od nikogo ze stajni. Ile kosztuje a) odrobaczanie dwuskladnikowa pasta przez weterynarza (kon 370 kg) b) werkowanie kopyt c) szczepienie influenza i tetanus
Interesuje mnie region dolnoslaski i malopolski. Prosze o podanie widelek 🙂
PS Jesli to nie ten watek, to prosze o przeniesienie.
Kto w mazowieckim bez problemu podjedzie (okolica piaseczna) - rtg 4 nóg, profilaktyczne, ale fajnie, żeby zdjęcia nadawały się do oceny i nie były bezładnymi fotami :kwiatek:
Rtg zawsze dobrze robił dr Hecold, ilekroć pokazywałam do konsultacji to wszyscy chwalili jakość zdjęć. Aczkolwiek ostatni raz z jego usłuug korzystałam z 6 lat temu
Dalej robi super zdjęcia, teraz ma jeszcze lepszy sprzęt (niż te 6 lat temu). 🙂 Poza tym jest punktualny, a jeśli się coś wydarzy i ma się spóźnić, to uprzedza, kontakt bez zarzutu (co nie w każdym przypadku jest oczywostością 😉). Okolice Piaseczna bez problemu. Tylko jeśli to nie jest pilne, to pewnie trzeba będzie poczekać dłuższą chwilę na wizytę, bo zawsze zawalony robotą.
był u mnie wczoraj lek wet Michał Piekarski - odbiera telefon o każdej porze i jest po prostu normalny. gorąco polecam. okolice Krakowa w okolicach Krakowa polecam lek wet Michala Piekarskiego 695 655 566. ludzki i do tego merytorycznie bombowy!
Z uwagi na fakt, że nasz najlepszy weterynarz (Włodzimierz Woźniak) odszedł na zawsze, szukam nowego weterynarza. Stoimy w okolicach Warszawy (Blisko Okęcia). Szukam weterynarza dobrego, z dużym doświadczeniem, uczciwego i wyczulonego (moze i duże wymagania, ale tacy istnieją, przynajmniej do poprzedniego weekendu 😕 ) Jeśli ktoś z was ma jakiegoś do polecania to proszę o namiary
Dancerzasta raczej szukaj poza podlasiem, szczególnie jeśli chcesz kupić tam konia. Wszyscy wszystkich znają i nie będziesz miała gwarancji, że wet będzie bezstronny i czegoś nie nagnie. Poza tym chyba nikt u nas nie ma sprzętu.
Zapytaj Darka Polakiewicza, wydaje mi się że on robi. W Małopolsce nie znam chyba innego weta. A jak nie to popytaj tych z Mazowieckiego. Tam na pewno się ktos znajdzie.
Evson, jeszcze mało kto robi IRAP z tego co słyszałam. Czy ktokolwiek terenowo to już nie mam pojęcia. Na pewno Equivet P.Golonka robi, ale teraz klinika jest we Wrocławiu. No i pojęcia nie mam czy wchodzi w grę zabieg w terenie
plunia mam ten sam problem🙁 Nie da się Doktora tak łatwo zastąpić. Do kompletu trzeba dodać gotowość do przyjazdu zawsze, rentgen w oczach i takie podejście, że nawet największych panikarzy udawało się zbadać bez chwili histerii. I to był chyba jedyny lekarz, który po wizycie potrafił sam do mnie dzwonić zapytać, jak się ma pacjent.
Evson, do głowy przychodzi mi Michał Kornaszewski, o ile Strzegom można uznać za "okoliczne". 😉 Ale jak coś, to uderzałabym tu. Jakkolwiek czy robi terenowo - ze względu na czas trwania inkubacji wydaje mi się to średnio możliwe, przynajmniej przy większej odległości stajni od kliniki. W małopolskim chyba dr Pędziwiatr robi.
Dziekuje Wam. Takie dalsze odległosci to raczej nie wchodzą w gre inaczej niz stacjonarnie ze wzgledu na specyfike tej terapii. Myslalam ze moze ktos blizej. Bede sie zastanawiac.
hej kasztanowo ja polecam Maję Bogucką, mi robiła badania przed kupnem i kilku osobom z naszej stajni, wszyscy mają konie po kilka lat, także polecam 🙂 jakbyś chciała pisz na priv podam Ci nr telefonu.
Jakiś ogarnięty wet ortopeda na Śląsku? Potrzeba do bardzo małej i nietypowej kulawizny. Przerabiałam duzo wetow i spotkałam sie z podejściem" niech pani zadzwoni jak naprawdę zakuleje", a ja sie obawiam ze jak "naprAwdę" zakuleje to juz będzie za późno....