Dr Henklewski ostatnio znajomej klaczy przed sprzedażą nie zrobił w ogóle zdjęć skoków i zapomniał zrobić zdjęć trzeszczek. Dzwonił potem, że zapomniał o trzeszczkach i sam przyjechał je zrobić. Co nie zmienia faktu, że dla mnie pełny TUV powinien posiadać zdjęcia skoków i to nie w jednej płaszczyźnie. Ja do TUV polecam dra Kmiecika, ponieważ jest bardzo drobiazgowy i sumienny.
Szukam kogoś w okolicach trojmiasta, do zmiany plomby w zębie, niestety mój wet jest na urlopie i muszę znaleźć kogoś innego, dostałam namiary na Hajeckiego i Woźniak..ktoś jeszcze? 😉
Uwaga Lubelskie Lublin! 😅 potrzebuje sprawdzonego Weta na Tuv-a, jadę do Lublina oglądać konia i jak wszystko bedzie Ok będę robiła badania, słyszałam ze w tych okolicach jest Karcz, Kasprzyk, Kotowicz ale z żadnym nie miałam do czynienia bo jestem ze śląskiego. Dlatego proszę bardzo o pomoc który wet jest na prawdę godny polecenia :kwiatek:
Ja polecam Kotowicza. Co prawda miałam do czynienia przy złamaniu, ale tak dokładnego badania chyba jeszcze (jak ponad ćwierć wieku się końmi zajmuję) nie widziałam. Potem był na konsultacji u znajomych i też zachwyceni. Z tego co słyszałam Karcz zrobił się, hm ... niesolidny? Może po prostu zabiegany i czasu nie ma? Poza tym on spory kawał od Lublina. A Kotowicz na miejscu. No i jeszcze ludzie polecają Pomorską bardzo ... Osobiście nie miałam do czynienia.
Witam. Poszukuję dobrej kliniki w Polsce, w której weterynarze specjalizują się w diagnozowaniu kulawizn (kulawizna pochodząca od miednicy/biodra). Chodzi mi przede wszystkim o rzetelność i konkretne podejście do tematu. Priorytetem dla weterynarzy powinno być właściwe zdiagnozowanie i podjęcie leczenia a nie zdarcie od właściciela konia jak najwięcej kasy... Dodatkowo ważne by mieli spokojne podejście do końskiego pacjenta, ponieważ moja klacz jest bardzo nieufna i z natury dość lękliwa. Więc nie chciałabym przywieźć spowrotem konia znarowionego, bojącego się wszystkich i wszystkiego dookoła... Najlepiej w okolicach południowej części Polski (bez uwzględniania kliniki dr Golonki) Koń znajduje się w okolicach Bielska-Białej, Katowic, Tychów, więc odległość najlepiej do max 100km od naszego miejsca pobytu, żebym mogła w razie potrzeby bez problemu zajechać na kontrolę. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady :kwiatek:
O masz, naprawdę?? Nie ma nigdzie w okolicach nic konkretnego? Jeśli nie to proszę o opinie dotyczące klinik znajdujących się w dalszych odległościach. Rozważę wtedy najbardziej rzetelną klinikę. ps. Nawet nie wiedziałam że Pana Golonki nie ma już na śląsku 😉
Ja zawozilam we wrześniu konia na sluzewiec, koń też nie ufny, był grzeczny, podejście ludzi też ok, no i koń nie schudl nic, mimo ekstrakcji zęba, do tego cenowo wyszło w miarę ok 😉
Kiedyś już zadawałam tutaj to pytanie - nie dostałam odzewu więc spróbuję raz jeszcze:
Który z lekarzy przyjmie studentkę na staż? Nie liczy się żadna odległość, interesuje mnie cała Polska. Może wiecie do kogo mogę się w tej sprawie odezwać? Baaardzo proszę o jakieś odpowiedzi :kwiatek:
Pytaj lekarzy, a nie na forum. Nasze telefony i adresy są ogólnodostępne i raczej nikt nie wpisze cię na "czarną listę" za email z CV ani nie rzuci słuchawką Ja chyba będę szukał