z okolic poznania to mi sie dr stachowiak zupelnie nie wstrzelil z ocena zdjec rtg. u niego wyszedl kon 'zdrowy jak kon'- w wawie 3 wetow mi potwierdzilo rozpoznanie zwyrodnieniowe w obrebie trzeszczek, z czego jedna noga powinna dawac juz oznaki kulawizny przy prawidlowym zrobieniu prob zginaniowych.
Ja bardzo serdecznie i z całego serca polecam Aldonę Kucharską. Jeszcze nigdy nas nie zawiodła, a zajmuje się nami prawie od początku 🙂 Awaryjnie Bożena Latocha, chociaż nie wiem jak teraz u niej z pracą bo niedawno się jej rodzina powiększyła.
Baskar Gniadoszki tam teraz stoi, o ile się nie mylę. Ja słyszałam (poza forum) o nim same złe opinie, ale leczyć konia to mi nie leczył. Od razu do Przewoźnego pojechałam jak była potrzeba.
Ja w małopolsce (konkretnie Kraków) polecam bardzo dr W.Lietz'a i W.Kujawskiego! Z Kujawskim ciężko się skontaktować, ale jak już przyjedzie to wszystko jest bardzo cacy. Lietz wielki + za kontakt. Zawsze odbiera, łatwo się dodzwonić. Robił Likierowi ostatnio zdjęcia RTG nogi. Polecam!!
lov, jak cos to pytaj. Moj kon byl u doktora na zabiegu. Konie od nas jezdza zawsze i ze wszystkim do niego (mimo, ze przez caly kraj). A doktor regularnie przyjezdza do nas. Ogolnie rzecz biorac maksymalny profesjonalizm.
Po roku proszenia różnych lekarzy wet. - obejrzyj pan konikowi plecki - i odpowiedzi - to paraliż pewno, nie ma co oglądać, udało mi się pokazać konia dr. Przewoźnemu. I mam diagnozę. Sprawnie i sympatycznie, trafił na miejsce na umówiony czas, i, co ważne, ani pół słowa o kolegach. Pełen profesjonalizm. Stąd dwie refleksje. Dobrze, jak się lekarz przyzna, że nie wie, a nie zbywa nachalną pańcię konisia. A druga to to, że od pleców jest lek. wet. specjalista chiropraktyk, i tu polecam dr. Przewoźnego.
Zgadzam się w 100% z Strucelką co do Pana Wojciecha Kujawskiego, wyleczył mojego konia z problemów układu oddechowego, ostatnio z kulawizny. Panie Wojtku wielkie dzięki 🙂
Dr Grundwald praktykuje i dojeżdża jak zawsze; natomiast nie ma i nie miał żadnego asystenta. To jest jakiś chłopak, który się za takowego podaje ale nie ma zielonego pojęcia o leczeniu koni więc radzę na niego uważać.
karol kusal konował z Leska ( nazwisko i imię z małej litery to nie pomyłka) umówił się i nie przyjechał do naprawdę chorego konia a telefony wyłączył,
Miałam wielkie szczęście i przyjemność oglądać pracę lekarza weterynarii z USA w Roleski Ranch. Lekarz i chiropraktyk w jednym. Niesamowite "oko" do kulawizn,kontuzji . Świetne podejście do konia- taka wielka praktyka i wprawa. Bardzo bezpośredni pan -chętnie przekazujący wiedzę. No same superlatywy. Rzeczywiście duża różnica . OT- Paweł-ta fotka z awatara to jest zrobiona w RR?
ja mam na razie bardzo dobre zdanie o dr Golonce. człowiek w miarę sympatyczny, cierpliwy, wyrozumiały i konkretny. diagnozę usłyszałam bardzo szybko, obiecał konsultację ze specjalistą z Niemiec w celu zminimalizowania kosztów leczenia. myślę, że będzie dobrze.
natomiast dr Maciak z Bogusławic mocno stracił w moich oczach. jak się okazało, nie potrafi prawidłowo przeprowadzic badania endoskopem.
Wrocław Dr Przemysław Różycki oraz dr Barbara Jandzis - nigdy nie odmówią, zawsze i o każdej porze, na każde wezwanie, z każdą pierdołą. Pomogą, doradzą, chętnie dzielą się swoją wiedzą, uczciwi - jak czegoś nie wiedzą, to powiedzą, absolutni nie naciągacze. I tak jak napisałam - przyjadą o każdej, o każdej dosłownie porze.
Witam Przeczytałam wątek, ale nie znalazłam informacji o weterynarzach z województwa zachodniopomorskiego. Wiem, że dr Przewoźny dojeżdża tu w razie potrzeby, ale ciągnąć go ponad 160km przy mniej istotnych sprawach po prostu nie wypada. Może znacie kogoś w okolicy Tuczna, Drawska, Łobza, Wałcza, bo w tym rejonie właśnie mieszkam. Do tej pory korzystałam z usług dr Urygi i wykazał się wielkim profesjonalizmem, jednak dobrze by było mieć jakąś alternatywę gdyby go nie było, lub nie mógłby przyjechać.
Wrocław Dr Przemysław Różycki oraz dr Barbara Jandzis - nigdy nie odmówią, zawsze i o każdej porze, na każde wezwanie, z każdą pierdołą. Pomogą, doradzą, chętnie dzielą się swoją wiedzą, uczciwi - jak czegoś nie wiedzą, to powiedzą, absolutni nie naciągacze. I tak jak napisałam - przyjadą o każdej, o każdej dosłownie porze.
podpisuję się obiema rękami- do nas dojeżdżają 120 km, wyciągnęli naszą kobyłkę z niekończącej się kulawizny, którą wielu innych vetów- również wrocławskich, skazało na pastwisko, albo usiłowało leczyć środkami przeciwbólowymi licząc na to, że się nie zorientuję...
dzięki dziewczyny, ale mnie chodzi o województwo zachodniopomorskie, okolice Wałcza, Tuczna, Drawska i o to żeby wet miał dość blisko bo często czas też jest istotny
[quote author=darolga link=topic=199.msg344521#msg344521 date=1254225975] Wrocław Dr Przemysław Różycki oraz dr Barbara Jandzis - nigdy nie odmówią, zawsze i o każdej porze, na każde wezwanie, z każdą pierdołą. Pomogą, doradzą, chętnie dzielą się swoją wiedzą, uczciwi - jak czegoś nie wiedzą, to powiedzą, absolutni nie naciągacze. I tak jak napisałam - przyjadą o każdej, o każdej dosłownie porze.
podpisuję się obiema rękami- do nas dojeżdżają 120 km, wyciągnęli naszą kobyłkę z niekończącej się kulawizny, którą wielu innych vetów- również wrocławskich, skazało na pastwisko, albo usiłowało leczyć środkami przeciwbólowymi licząc na to, że się nie zorientuję... [/quote]
Ja mogę polecić Michała Kornaszewskiego z Jaroszówki ( Dolny Śląsk ) ( specjalność ortopedia, chirurgia, rozród) . Jestem z niego bardzo zadowolona. Posiada dobry rentgen cyfrowy. RTG USG Dobry stomatolog.
Ja też polecam Michała Kornaszewskiego z Jaroszówki ,ma naprawdę bardzo dobre podejście do koni i nawet porozmawia z właścicielem i poradzi co najlepiej zrobić aby nie zabulić dużo kasy 😅
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=199.msg462051#msg462051 date=1264710410] W Zachodniopomorskie się może pan Babiński zapuszczać, bywa np. w Białym Borze, rezyduje w Chojnicach, solidny fachowiec, nie zawiedzie. [/quote]
no nie powiedziałabym. Znajoma się na nim nieźle przejachała ;/