Forum konie »

Weterynarze- opinie o wetach, do kogo w potrzebie

Hmm...zastanawiam się jeszcze nad Agata Porzuczek.. wszyscy ze stajni mi ją polecają.  Co sądzicie o niej?  😉
Nie znam i nie słyszałam... znakomitym specjalistą jest J.Kańka jednak zaczął mieć tak kosmiczne ceny, że spasowałam z jego wizytami 🙁
A szkoda, bo uważam go za jednego z najlepszych weterynarzy.
Witam 🙂
Czy jest tutaj ktoś na forum z okolic Zakopanego ? Poszukuje b.dobrego,sprawdzonego weta,który wykonuje badanie usg klaczy w woj.małopolskim(południowa małopolska),najlepiej z okolic Zakopanego ale może być też Kraków.
Pędziwiatr, do Tego to się nada🙂
Pędziwiatra zdecydowanie odradzam nie dość, że ceny kosmiczne to nie wiem czy do końca dobrze umie zinterpretować wynik USG, poza tym sam dojazd bardzo drogi ok 1,5 zł za km. Za to dr Kalinowski może dojedzie, bo jeździ po całej Małopolsce i jest świetnym fachowcem, który nie zdziera z klienta...
prib, znając Cariotkę to było ironiczne stwierdzenie 😉
Cobrinha,
dr Okoński czy dr Okólski?
dr Okoński badał mojego konia w ub roku przy okazji swojej wizyty w Swoszowicach i jestem na TAK. Żałuję, że nie mieszka bliżej Krakowa.
Dziękuję za inf. 🙂 Co do wet.Pędziwiatra to słyszałam na jego temat pozytywne opinie ale faktycznie nie nalezy do tanich wetów.Dr.Okólski podobno jest dobrym fachowcem w rozrodzie koni,ale czy ten wet jest z Krakowa ? Dr.Kalinowski jest z Żywca więc do mnie troszke daleko ale jeżeli jest dobrym specjalistą w rozrodzie koni to nie stanowi to problemu 🙂 A dr.Ingarden ?
Dr Ingarden nie jeździ do koni już od kilku ładnych lat. Prof. Okólski jest z Krakowa, wykłada na UR.
Czardasz, pytałam o Okońskiego (Mazowieckie) - (Okólski jest od rozrodu specem ale na nogach się nie zna 😉 )
To Okońskiego polecam w 100%. Co kilka miesięcy bywa w Krakowie i można się z nim umówić bez problemu. Badał mojego "zwyrodnialca".
Właśnie prawdopodobnie będę starała się jakoś na wizytę umówić. Dziś mam kolejną wizytę Polakiewicza i usg więc zobaczę...
Czardasz dziękuję za odp. 🙂 Nie wiedziałam,że dr.Ingarden już nie dojeżdza do koni... Co do dr.Okólskiego to dojedzie do jednej klaczy czy raczej tylko do punków,gdzie jest więcej klaczy ?
prib, znając Cariotkę to było ironiczne stwierdzenie 😉

a to przepraszam 🙂
Myślę, że dojedzie bez problemu, ale oczywiście najlepiej zadzwonić i zapytać 😉
tak moja opinia była ironiczna🙂
Hmm...zastanawiam się jeszcze nad Agata Porzuczek.. wszyscy ze stajni mi ją polecają.  Co sądzicie o niej?  😉

Ja polecam gorąco Agatę , od poniedziałku przyjeżdża codziennie do mojego konia i dzielnie walczymy. Co ważne jest z nią bardzo dobry kontakt, odbiera telefony, sms-uje. Pomimo młodego wieku ma  dość duże doświadczenie i jest rozsądna. (  w sensie ze nie daje tysiąca  czasem niepotrzebnych leków jak to się czasem zdarza).
Pytanie mam od Nasturcji-Renaty: Kto z wetów może dojechać na wieś (110 km od W-wy) i zrobić ekg?
Czy ktoś z Was był może w klinice w Psucinie? Przez cały dzień próbuję się do nich dodzwonić, żeby umówić dwa konie na wizytę, ale telefon wciąż milczy  🙁
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=199.msg1115860#msg1115860 date=1314633939]
Pytanie mam od Nasturcji-Renaty: Kto z wetów może dojechać na wieś (110 km od W-wy) i zrobić ekg?
[/quote]

pani Blanka Wysocka 🙂
Witam,
dr Okólski jeśli nie będzie miał dużo na głowie raczej powinien dojechać, ale też sobie policzy trochę za dojazd...
Polecam jeszcze dr Jakubowska raczej dojedzie wszędzie...tylko za dojazd też sobie  liczy.... ale bardzo konkretna i godna polecenia
Kurczak zadzwoń bezpośrednio do dr Kalisiak
Dzięki dziewczyny!  :kwiatek:
Zu dziękuję  :kwiatek: Udało mi się dodzwonić. Niestety dr. Kalisiak jest obecnie na urlopie 🙁
ja po raz kolejny muszę ponarzekać na Dr Pedziwiatra... Robił mojemu zęby ponad rok temu, ostatnio przy robieniu przez pana Olendra( którego bardzo polecam) okazało się, że zostawił ogromnego wilczaka!!!!!!!!!! Dowód rzeczowy noszę w portfelu, był wyjątkowo duży, ale uważam że to skandal i takiej rangi " stomatolog koński" nie powinien do czegoś takiego dopuścić!!!    🤔zok: 😫
Dzisiaj przyjechał do nas dr. Łuczak. Wizyta przebiegła bezproblemowo, lekarz fachowiec, bardzo uprzejmy itd. Jedyne na co mogę ponarzekać to cena. Rozmawiałam z dr. Łuczakiem dwa razy przed wizytą, aby upewnić się jaki będzie koszt wizyty. Za każdym razem miało być 100zł. 50zł za badanie USG plus  1 zł za każdy km (km jest do nas z Psucina niecałe 50). Po wizycie nagle okazało się, że koszt wizyty 170 zł  😲 Jestem wściekła, że nie było mnie przy tym, bo z pewnością chciałabym sprawę wyjaśnić, ale tak to jest jak się chłopa samego puszcza do załatwiania takich rzeczy 😉
Czy ktoś zetknął się z dr Froniem?
a ja znów o tym samym  :oczopląs:
czy to prawda że dr. Golachowski nie ma zamiaru wracać z egzotycznych podróży??
Witam,
dr Okólski jeśli nie będzie miał dużo na głowie raczej powinien dojechać, ale też sobie policzy trochę za dojazd...
Polecam jeszcze dr Jakubowska raczej dojedzie wszędzie...tylko za dojazd też sobie  liczy.... ale bardzo konkretna i godna polecenia

Agnieszkę Jakubowską serdecznie polecam. Ufam jej na tyle, żeby ściągać z Krakowa do Warszawy jak coś się dzieje.
Poszukuję weterynarza z okolic Bielska-Białej, który pojedzie na badania konia przed kupnem?
Proszę od razu o info jak to wygląda pod względem technicznym, czy robi się jakieś badania, na których wyniki trzeba dłużej czekać?
Dziękuję z góry za pomoc  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się