RobaczekM, nie wiem co mam ci powiedzieć. Im się udaje i mnie też się udaje... czasem jest na urlopie. Ale regularnie robi dla nich TUV i stale opiekuje się ich końmi w razie każdego wypadku. Ja akurat teraz jestem za granicą, ale jak przyjeżdżałam z koniem na wakacje do PL to też nie miałam problemu żeby podjechał i zobaczył mojego konia profilaktycznie. Dzwoń do skutku 🙂
To prawda, miał tylko 9lat,wyniki nie wskazały na nic poważnego. Oprócz krwi w moczu zachowywał się tak jak zawsze. Ehhh. Konie jednak mają niesamowitą zdolność ukrywania bólu...
Zastanawiam się nad rezonansem u Przewoznego i na stojąco od Treli. U Przewoznego wiadomo, że od razu mogą podać leki w zaleznosci od wyniku i mam koszt 3500 za 2 obszary lus pobyt w klinice. Znajomi byli więc opinie mam. Czy ktoś był w Archipie? Koszt wiadomo wyższy i tam chyba tylko rezonans i nic więcej nie robią?
kivik, mój poprzedni trener woził do Archipa i ogarniał mu te konie Trela. Więc nie wiem czy wyniki potem konsultował czy jak, ale wracały z diagnoza i po rozpoczętym leczeniu.
Poproszę o polecenie solidnego weta/wetki z rejonu Ciechanów,
Mława, Przasnysz, ewentualnie ciut dalej, Płońsk, Nasielsk...
Coś mi geriatryki zaczynają szwankować i czas najwyższy
kogoś z w miarę bliska ogarnąć...
Poszukuje końskiego dermatologa albo weta bardziej ogarniającego temat, który dojeżdża na Śląsk. Niestety Hania Buch ma terminy dopiero na maj, a sprawa dosyć pilna 🙁
Mam młodego konia 6 lat, przed rozpoczęciem pracy skokowej chciałabym sprawdzić jego nogi i kopyta w kierunku braku przeciwskazań zdrowotnych do skoków. Ewentualnie zadecydować o kuciu ortopedycznym. Czy ktoś z was jest w stanie polecić weterynarza z woj. Śląskiego kompetentnego do takiego zadania ?
ptyśmiętowy, ja polecam mega dr Górkiego, czasem ma ciężko z terminami, ale jest mega. Dr Dziekański niestety mnie zawiódł kilka razy. Ewentualnie dr Michał Rojek też spoko robi.