Potrzebuję dobrego ortopedy do zdiagnozowania kulawizny, który dojedzie na Śląsk i nie będzie to trwało pół roku. Czy jedyna opcja to dr Henklewski, czy może mamy jakiegoś fajnego, ambitnego weta, który lubi się doszukiwać ?
Miałam to samo powiedzieć. To moja koleżanka z roku, zawsze dokładna, skrupulatna i rzetelna. Jak nie będzie potrafiła pomoc to tez powie. Ja dawno wypadłam z końskiego obiegu, ale ostatnio spotkałyśmy się i jak mi zaczęła tłumaczyć biomechanike kopyta to zazdroszczę jej studentom 🏇
Pomocy - potrzebuję zbadać czy kobyła źrebna, a dwóch moich lekarzy (xx, xx) od rozrodu uległo wypadkom w pracy i na obecną chwilę żadne z nich nie bada 🙁 Kobyła stoi niedaleko Kozienic (mazowieckie) - ozłocę za jakiś namiar na lekarza, który zbada mi Rudą i nie będzie jechał przez pół Polski 😵
Edit: "wyiksowałam" nazwiska bo wychodzi, że chyba jeden wet po prostu nasz troszkę oszukuje co do swojego stanu zdrowia.
Szukam fizjo/weta, który posiada sprzęt do zabiegów shock waves lub kogoś, kto taki sprzęt wypożycza. Na cito.. Mieszkam na granicy woj.śląskiego i opolskiego. Ktoś coś?
domiwa, hmm.... Kujawski albo Kacprzyński, ale dojazd może trochę potrwać. Nikt inny bardziej okoliczny nie przychodzi mi do głowy z szansą na konkretne badanie, diagnoze itd.
Kujawskiego też mogę polecić jeśli chodzi o diagnostykę, ale umówienie się z nim to droga prze mękę, trzeba mieć z miesiąc urlopu, żeby warować i czekać na niego przez wszystkie dni w które nie dojedzie i nie da znać, że go nie będzie, ani nie odbierze telefonu 😉
Kujawskiego też mogę polecić jeśli chodzi o diagnostykę, ale umówienie się z nim to droga prze mękę, trzeba mieć z miesiąc urlopu, żeby warować i czekać na niego przez wszystkie dni w które nie dojedzie i nie da znać, że go nie będzie, ani nie odbierze telefonu 😉
Ja się nie doczekałam doktora na kastrację. Żenada 😉 bukowanie terminu w stajni (trzeba było zająć hale) a dr nawet nie zadzwonił ze nie przyjedzie.. No cóż.
Ja nie warowałam bo nie mogłam, był konia zbadał po miesiącu czekania i w sumie do teraz nie wiem co mu jest ponieważ ani nie odbiera ani nie odpisuje ani nie oddzwania 😂 😂
Czy możecie kogoś polecić kto ma doświadczenie w postępowaniu z czerniakami ? Ktoś leczył / wycinał ? Najlepiej wet, który dojedzie na Śląsk, ale za każdy namiar będę wdzięczna, choćby w celu konsultacji.
Ja nie warowałam bo nie mogłam, był konia zbadał po miesiącu czekania i w sumie do teraz nie wiem co mu jest ponieważ ani nie odbiera ani nie odpisuje ani nie oddzwania 😂 😂
A zapłaciłaś w ogóle? 😀 Ja kiedyś miałam takiego kowala. Przekładał 3 razy aż spóźnił się o ponad 4 godziny, zrobił 2 konie w nocy po czym nie odbierał, nie odpowiadał na SMS-y ani więcej nie pojawił się w tej stajni. A dobijałam się o numer konta trzy razy. Za pierwszym razem się dodzwoniłam, to obiecał wysłać numer konta SMS-em, a potem słuch zaginął. A wiem, że odbierał od innych i nadal robi konie. Oo
Nie zapłaciłam jeszcze ale doczekałam się oddzwonienia więc to plus. Jak dobry, to zalatany. Potrzebuję zaś drugiej opinii - ortopeda z top sprzętem, który dojedzie szybko do Kołobrzegu. Pomysły? Ze względu na stan nogi nie chce wozić konia.