Moja mama lubi pić herbatę, rzadziej kawę. Myślałam o kupieniu eleganckiego kompletu porcelanowego - filiżanka + spodek i do kompletu np grawerowana srebrna łyżeczka. Byłam już w paru sklepach z porcelaną, ale nic mnie nie zachwyciło, a nie chciałabym kupić jakiejś pstrokacizny. Znajdę gdzieś taki zestaw do 100 zł?
Ashtray, a co chłopak lubi? Książka, płyta, fajny kalendarz, kubek, bilet na koncert, koszulka z fajnym nadrukiem, pióro, breloczek, może jakiś gadżet jak lubi takie prezenty? scyzoryk, korkociąg, otwieracz do piwa, hmm, mogłabym chyba jeszcze długo wymieniać 😁
Książki, filmy i muzykę to on pochłania i czasem wydaje mi się, że czytał/oglądał/słuchał już wszystko. Poza tym boję się, że nie trafię w gust. Myślę nad czymś z ubrań (coś w stylu czapka, szalik, rękawiczki) albo jakąś wymyślną herbatą.
ashtray jak najbardziej, te rozkwitające herbatki są pyyyszne. Osobiście jestem fanką jaśminowej i złotego smoka (chyba tak sie nazywa ta mieszanka) Na all nie kupowalam nigdy ale skoro maja takie dobre komentarze to warto sprobowac.
Co do mydelek. Dostalam kiedys od mojej kolezanki w prezenciw takie wlasnorecznie robione cuda (z kawa i z lawenda) i w zwiazku ze swietami ona zamiast kubeczkow uzywala..swiatecznych foremek do ciastek. Rewelacja! Oczu nie moglam oderwac!
szepcik ja się tam nauczyłam, ze jednak prezenty praktyczne są najlepsze 😉 Jak B. mówi, że potrzebuje paska/parasola/ bluzy to ja zawsze chętnie mu kupie z jakieś okazji 🙂
Ale to by oznaczało zero niespodzianki, bo nie dałby sobie kupić czegoś bez przymierzania 😎 Już mu raz kupiłam koszulkę, to nawet nie pytaj jak na nim wyglądała... 😂
Co do porcelany to ja kilka razy kupowałam na prezent zestaw filiżanek w sklepach ... Społem... tak tak, ładna, elegancka cienka porcelana w dobrej cenie, można kupić np. z czajniczkiem i w 100 zł spokojnie do kupienia. Polecam odwiedzić Społem, można być zaskoczonym, co tam czasem można znaleźć 🙂
ja jeśli chodzi o prezenty na święta to na razie mam dla mamy i faceta 🙄 dla mamy bon prezentowy do salonu kosmetycznego (z baardzo szeroką ofertą) oraz voucher na dowolny film do kina (tzn oczywiście 2 vouchery dla taty też) Facetowi mam zamiar kupić dużą naklejkę ścienną bo taką chciał lub jeśli się da to w takim sklepie bon prezentowy bo lepiej jak on sobie wybierze rozmiar niż ja coś pokręcę 🙂 Dla reszty (ojca oraz dziadków) niestety nie mam pojęcia.. 🙁
Potrzebuje prezet dla brata, jest zakochany w gramofonach, wiec myślałam o płycie i stad moje pytanie, czy dostanę gdzieś w Warszawie płyty gramofonowe, lub znacie jakiś sklep internetowy w którym mogłabym zamówić? Byleby doszło do świat. 🙇
Mój też powiedział mi czego potrzebuje a ja wybrałam 2 rzeczy i kupiłam 😉 Dla mamy tez juz wczoraj nabyłam prezent.
Dla ojca to mama kupuje bo ja nie mam pojecia i zbytnio checi aby cos wymyslac. Babcia zawsze mówi co by chciała. I to tyle jesli chodzi o skład wigilijny 😉
dla konia też juz kupiłam prezent tzn dla dwóch koni w sumie 🤣
nie cierpię robienia sobie klasowych prezentów na święta 😵 Otóż wylosowałam pewną dziewczynę i kompletnie nie wiem co jej kupić... Jakiegoś hobby ani żadnej pasji nie ma. Po szkole siedzi w domu, niczym za bardzo się nie interesuje, biżuterii nie nosi... Ona mówi, że mam jej kupić obojętnie co, byle żeby było 🤔wirek: No ale nie na tym to polega. Co wy robiłyście w takich sytuacjach? Może jakiś fajny gadżet, coś co się przyda? Kompletnie nie wiem w co celować. Macie jakieś pomysły? Może być z allegro
Może jakiś fajny portfelw jakiś uniwersalnych barwach, tzn. jakiś beżowy, granatowy lub czarny. Albo jakiś śmieszny pokrowiec na telefon. Ja tam lubię też pierdoły papiernicze, więc może jakiś duuuży zeszyt z różnokolorowymi wstawkami między kartkami, taki wielofunkcyjny. Albo jakiś łądny zestawik lakierów do paznokci.U mnie w klasie dziewczyny jak nie miały jakiś specjalnych życzeń to coś takiego sobie kupowały🙂 A moze ma jakieś zwierzątko w domu, chomika czy coś. To wtedy coś do klatki albo jakąś książkę o takich zwierzątkach. 🙂