Ja się zastanawiam, czy mojemu blabladorowi nie jest w budzie zimno, ocieplonej z każdej strony styropianem, dodatkowo w budynku, nie stojąca luzem na podwórku (w szopie koło domu). A nasza sąsiadka ostatnio do mojej mamy wypaliła, że "ona chyba powinna ocieplić swojemu psu jakoś budę, bo na gołych deskach śpi" w budzie zwykłej, drewnianej, stojącej na środku podwórka. A pies na łańcuchu..
''urwała mu sie głowa'' że niby what ??!! Ludzie to napprawde maja posrane we łbach ( za przeproszeniem) 🤔 W linki nie wchodze ...Bo juz rycze a co dopiero bedzie jak zobacze wiecej fotek.... 😕
Moon, nie mówiłam, że powinni wziąć kundla do trzymania na mrozie, tylko że skoro już chcieli psa podwórkowego, który będzie, bo ja wiem, pilnował domu albo po prostu nie będzie do niego właził i brudził, to mogli wziąć jakiegoś ze schroniska. Takie wiejskie Burki to zazwyczaj najlepsi, najwierniejsi stróże, a poza tym mało wymagający - mój sąsiad ma trzy takie psy (zajmuje się pilnowaniem porządku w mieście, m.in. łapaniem psów), wszystkie siedzą w niezbyt ciekawych budach, dostają do jedzenia chleb z wodą i odrobiną mleka, a jakoś żyją już kilka albo kilkanaście lat i bez problemu znoszą mrozy. A labrador na prawdę potrzebuje niesamowicie dużo uwagi i nie ma sierści jak bernardyn, więc do siedzenia na dworze się nie nadaje, zwłaszcza w budzie wolnostojącej, a nie takiej jak np. u agniechy930, schowanej w szopie. Jak widzę mojego potwora zagrzebanego w kocyku na łóżku, to nie umiem go sobie wyobrazić w mikromieszkanku z desek ze słomą na podłodze. 😜
A ja się dzisiaj dowiedziałam od kumpla z klasy, że któryś z moich byłych "znajomych" ze starej szkoły przewiercał szczeniakom głowy wiertarką i wrzucał żywcem do pieca.. 🙁
ku...dawno wojny chyba nie było 😤 pier.... gnoje ...uje i sk...
nie moge czytać takich rzeczy bo tylko sie nakręcam...
a najgorsze jest to, że takie scierwo przed sądem kaja sie płacze i opowiada o swoim trudnym dzieciństwie i o tym jaki on wrazliwy jeden j... ch.. z drugim 😤 😤 i guzik im zrobią, bo społeczeństwo takie wrażliwe teraz 🤔 🙁
Stwierdzą, że "to tylko zwierzę" i tyle. Po sprawie, pewnie nawet kara nie będzie zbyt surowa. Cholera, człowiek, czy nie człowiek, ale jednak ŻYWE stworzenie, które myśli, czuje, cierpi. Ale przetłumacz teraz ciemnocie coś takiego, skoro nawet w kościele mówią, że zwierzęta to narzędzia służące człowiekowi, bezmyślne kreatury, z którymi można robić, co się chce.
Jeżeli chodzi o urwanie psu głowy nie ma takich słów oburzenia które można by wypowiedzieć. Psu już życia nie przywróci się ale mam taką cicha nadzieje że tym zwyrodnialcom w więzieniu zrobią z du...y jesień średniowiecza powinni skomlec błagać o litość i jeszcze dostawać za to wpier....l żeby zamkneli swoje zakazane mordy
skoro nawet w kościele mówią, że zwierzęta to narzędzia służące człowiekowi
a zgadza się wiesniaki u mnie to z pamięci recytują, że zwierzę to ma służyć i już zapominają tylko że krowa doi się pyskiem i żeby służyło to trzeba o to dbać
heh zapomniałam że KK taka bydła prostota pasuje, bo łatwiej w posłuszeństwie utrzymać 😉
Ano, a przecież nikt nie będzie się zastanawiał, jak to jest w rzeczywistości - skoro tak mówią w kościele, to to jest prawda! 😉 Gawiedź pędzi co niedzielę do kościoła, a nie wie nawet dlaczego, wszystkie przekazy Pisma Świętego są odbierane dosłownie, modlitwa to nie rozmowa z Bogiem, tylko wyklepana formułka, bo tak nauczyli w domu i w szkole. I wszechobecny pogląd o wyższości człowieka nad innymi istotami, więc jak potem taki ograniczony człowiek ma funkcjonować, skoro od małego miał powiedziane, że zwierzak to rzecz dla jego użytku?
Ja juz to na fejsie widzialam i nie mam ochoty zagladac w te linki 🙁
Nie rozumiem, czemu Polska jest az tak ohydnym pod wzgledem znecania sie nad zwierzetami, krajem. W UK chociaz jest masa pijakow i lobuzow, to jednak dziwnym trafem zwierzeta sa szanowane. Prawdopodobnie ze wzgledu na wysokie kary: za skopanie psa grozi wiecej niz za pobicie kogos w pubie.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/lublin/lublin-zabil-psa-na-torach-bedzie-sledztwo,1,4117418,region-wiadomosc.html Miejmy nadzieję, że sprawa trafi do sądu, a ten będzie mniej łaskawy niż 10 m-cy. Kary powinny być bezwzględnego więzienia z maksymalnym wyrokiem. Powinno byc o nich głośno. Żeby następny 100 razy się zastanowił zanim przyjdzie mu do głowy znęcać się nad zwierzakiem. Za długo przymykano oczy na cierpienie zwierząt. I nie wiem czy do tych, którzy komentują, że "to tylko zwierze" nie dociera, że dziś to może być pies a jutro człowiek? Czytam o tym wszystkim i wstydzę się, że jestem człowiekiem 🙁