Forum towarzyskie »

wanna, prysznic, wanna z prysznicem

potrzebuje wsparcia, ankieta może głupia, ale jestem na rozdrożu. Mam do urządzenia łazienkę 6m kwadratowych w kształcie prostokąta, bez okna.

Wymarzyła mi się wanna z kabiną prysznicową i parową:

większy obrazek na stronie źródłowej: http://www.meblenet.pl/kabina-natryskowo-masazowa-roma-p-4237.html

Wanna z parawanem też wchodzi w grę:

Co macie w domach? Co sie sprawdza?
My mamy łazienkę 5,5 metra i uważam że jest spora. Okna oczywiście nie ma. Mamy wannę i zamierzamy zamontować parawan szklany.
Oglądałam takie kabiny - wyglądały jak dla mnie zbyt plastikowo. Poza tym już raz miałam wannę z hydromasażem. Gdy pompa zaczęła szwankować więcej było z tym problemów niż przyjemności.
Osobiście nie zdecydowałabym się na samą wannę albo sam prysznic. Wybieram więc wannę z parawanem. Trafiłam na taką w hotelu, w którym mieszkałam kilka dni. Bardzo wygodna w użyciu. Z czyszczeniem chyba też nie powinno być problemu - sąsiadka, czyszcząc kabinę prysznicową u siebie, radzi sobie ściągaczką do wody i nie narzeka 😉
My musieliśmy pójść na kompromis - ja nie wyobrażam sobie życia bez wanny a mąż bez prysznica.
my będziemy mieli wersję nr 2,czyli wanna z parawanem...przy ograniczonej powierzchni łazienki to chyba optymalne rozwiązanie...a co do hydro - podzielam zdanie abre.
Ja sobie nie wyobrażam łazienki bez wanny. Drobna przepierka urasta wtedy do rangi wcale niemałego problemu. Wanna z parawanem jest the best.
idealnie jest miec dwa w jedym, czyli wanne i zamontowany prysznic + jakas zaslonke. Mam tak w obecnym mieszkaniu i uwazam to za optymalne rozwiazanie.
Cala mlodosc przemieszkalam w domu, w którym byla wylacznie wanna - wiec gdy przenioslam sie do mieszkania studenckiego, w którym byla tylko kabina prysznicowa, bylo to dla mnie straszne. Naprawde tesknilam za mozliwoscia polezenia w cieplej wodzie. Do tego prysznic ten (nie wiem, to chyba jakis poznanski feler prysznicowo-cisnieniowy, bo u mojego faceta w domu rodzinnym jest identycznie) mial to do siebie, ze znienacka lubil zmienic strumien cieplej wody w lodowata lub ukrop. Z cisnieniem tez bywalo nieciekawie.

Nie wyobrazam sobie zycia bez wanny, prysznica uzywam tylko kiedy musze (czyli rano, przed wyjsciem do pracy). Nie przepadam za tym; nie lubie, gdy po wyjsciu spod przysznica jest czlowiekowi zimno, bo wiekszoc ciepla pozostaje uwieziona za zaslona. W przypadku kapieli w wannie cieplo sie rozchodzi po calej lazience i nie ma tego nieprzyjemnego ataku chlodu po wyjsciu z wody.
ja też mam wannę z parawanem
w zimie ciepła kąpiel
w lecie letni prysznic
lux  😀
my chcemy włąsciwie wyłącznie dwa w jednym, ale zastanawiałam  sie nad tym które - kombo prysznic plus wanna (gdzie wanna jest ... mała po prostu) ale ma to swoje walory,
druga - wanna z parawanem i prysznic zamotnowany do ściany.

i chyba te drugą opcje wybierzemy.
Nie wyobrazam sobie zycia bez wanny, prysznica uzywam tylko kiedy musze (czyli rano, przed wyjsciem do pracy). Nie przepadam za tym; nie lubie, gdy po wyjsciu spod przysznica jest czlowiekowi zimno, bo wiekszoc ciepla pozostaje uwieziona za zaslona. W przypadku kapieli w wannie cieplo sie rozchodzi po calej lazience i nie ma tego nieprzyjemnego ataku chlodu po wyjsciu z wody.

nie powiem kto u mnie w domu włącza farelkę przed pójściem pod prysznic. :P
Mam małą łazienkę w domu, bez okna. Mamy wannę z parawanem, sprawdza się doskonale. Do sciany jest zamontowana deszczownia, oprócz tego jest zwykły kran ze słuchawką prysznicową.
Polecam wannę z parawanem 🙂
co do hydro mam takie zdanie jak abre i ktoś
Teraz planujemy remont łazienki i ja nie chcę zrezygnować z wanny, ale parawan też się dobrze u mnie nie będzie prezentował.
wanna z porzadna zaslona, ale ja mialam akrylowa, a nie szklana, tansza, a nie jest to zwykle pcv i dobrze sie sprawdzalo.
na całkiem ciekawy wanno-prysznic kiedyś się natknęłam, ciekawe czy rzeczywiście nie przecieka po latach użytkowania
http://www.e-mieszkanie.pl/lazienka,Wanna_prysznic_razem,1114.html
Ja tez mam wanne z parawanem i jestem zadowolona.
Ale przy montazu MUSICIE!!! zwrocic uwage na jedna rzecz...
U mnie magik nie zamontowal na rancie wanny takiej listwy, na ktorej zatrzymuje sie ten parawan, no i niestety cieknie na podloge... Scieka z szyby na wanne, a z wanny na podloge i pol lazienki zalane po obfitym prysznicu.
Zbieram sie, zeby przekopac kanciape w poszukiwaniu tej listwy i jednak ja przykleic, ale robie to juz od dwoch lat i cos nie moge 😂
Oj tak ta listwa jest ważna - ale nie wystarczy, że ona jest, jeszcze cały parawan musi byc do milimetra zamontowany jeśli chodzi o wysokość, bo inaczej i tak będzie ciepło, nawet jak jest listwa(u nas tak było dopóki majster nie poprawił).
osobiscie bardzo nie lubie wanien z prysznicem w jednym - z parawanem/zaslonka. W obecnym mieszkaniu mamy 2 lazienki wiec w jednej malutkiej jest przysznic, w drugiej wanna - ale wiem ze to czesto niedostepna wersja w mieszkaniach. Jesli by sie dalo to robilabym osobna wanne i osobny prysznic - ja prysznic kocham i uwielbiam i zdecydowanie czesciej go uzywamy niz wanne ( wanne z 2 razy na miesiac) ale fajnie ja miec 🙂
Mi tez sie ten kombo-prysznic nie podoba.
Aktualnie wynajmuje mieszkanie z dwoma lazienkami. W jednej mam prysznic, a w drugiej jacuzzi ze szklanymi/plastikowymi(?) skrzydlami ktore mozna rozlozyc i bez problemu mozna brac przysznic. I moim zdaniem takie skrzydla sa najlepsze. Jak sie ich nie uzywa poprostu sklada je sie tak ze przylegaja do sciany.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się