tak jak nawiązała Carunia do Sierczy mam pytanie mamy tu forum kogoś kto jeździł w sierczy jeszcze przed czasami Pani Basi? chodzi mi o to jak była Monika organ i Agnieszka Sadkowska?
Miszelin to pozdrowienia od dużego,żółtego psa 😉 Z "tamtych" koni mam kontakt z Damaskiną i ma się bardzo dobrze.A wiecie jak reszta koni,co z Samosem,małym Derwiszem i resztą ?Z tego co wiem to Dora na Bielanach stoi/stała
Walor ma się bardzo dobrze, ma bardzo dobrą opiekę i wypoczywa na łąkach 🙂 Dora stoi na Bielanach i też z nią dobrze, podobno jest w dzierżawie Epizod ( łaciaty) jest moja własnością od 7 lat🙂 Bajka jest w małopolsce chodzi regionalki w skokach Biedronka i Dalia pojechały gdzieś w polske Innowacja jakies 3 lata temu była na sprzedaż, widniało ogloszenie w targu końskim fraszka ponoć rodzi źrebaki Samos został sprzedany do Niemiec a co z nim dalej to nie wiem a o Derwiszu nic nie słyszałam dżigit i Jard na tamtym świecie są
zuza, a gdzie teraz Damaskinia jest i co sie z nia dzieje?
O Jardzie wiedziałam,a co z Dżygitem 😕 ,to był taki sympatyczny koń ? Damaskina stoi pod Skawiną i ogólnie się obija,po prostu sobie żyje ani nie rodzi źrebaków ani nie chodzi pod siodłem. Epizoda ( i Solinę) oglądam na zdjęciach i wiem,że są Twoje bo i w Paczółtowicach je widywałam.
Dżygit oślepł do końca, z sierczy trafił chyba do rząski tam sie przeziebił był leczony ale mimo tego nie udało się 🙁 a ktoś wie co z Agrusem? i jeszcze była Sissi,
a co z pensjonatowymi końmi i ich Włascicielami? sporo ich było. Paragon, Paragwaj, Plastik, Epoka, Jukon, Koks, Asola (?), Fergie, Jura i jej córka J (?), koń Remedioss też ja P ale nie przypomne sobie teraz imienia, Hipo,
Plastik na emeryturze. Hipo na emeryturze. Paragwaj ostatnio był w Staniątkach tamtejsi właściciele go kupili, ale to było kilka lat temu, teraz co z nim to nie wiem. Epoka w Limanowej u swoich właścicieli, nic nie robi. Jukon w Gliwicach chodził ujeżdżenie teraz nie wiem co robi miał jakąś kontuzję kilka lat temu. Asolę ma nadal Paweł z tego co na forum wyczytałam w przydomowej stajni chyba. Fergie była jakiś czas w Swoszowicach a co później to nie wiem.
[quote author=KoniareczkaKinga link=topic=196.msg804562#msg804562 date=1292060676] a my stoimy w SK Czekaj-Land 😍 najważniejsze miła i przyjemna atmosfera ! 😅
poznałam właścicielkę i wcale bym tego nie powiedziała 😎 [/quote]
Mam identyczne zdanie... Znam właścicieli, i ich dzieci (KoniareczkaKinga to córka własciciela, to trudno, zeby stała gdzie indziej)... I nikomu nie zyczę, zeby do nich kiedyś trafił....
Koksa jeszcze pamiętam z czasów, kiedy był na Kosocickiej - stawiałam tam swoje pierwsze jeździeckie kroki 😉 Bardzo miło wspominam tego siwusa.
W Sierczy też jeździłam, około roku 2004/2005. Ktoś wie co się dzieje z Karatem, nadal żyje w 'Naszej Szkapie' ? Hehe, kucyki były czadowe - Vega, Vini, Wina i Vivian, a później piękna Victoria 😉
No i Gaben... ze 175cm to miał, miło się z niego spadało 😉
Kolebka jakie konie prócz Koksa i Parysa były w" jelonkowie"jak jeździłaś? zastanawiam sie czy to za moich czasów czy pózniej u Basi... chodzi o Kosocicką oczywiście... byly Duszanka i Lala?
enklawa Był Koks i Parys, później doszła Caryca i Embort, a później jeszcze Montana która urodziła Montiego. Duszanka i Lala były chyba przed Koksem i Parysem (?).
enklawa Był Koks i Parys, później doszła Caryca i Embort, a później jeszcze Montana która urodziła Montiego. Duszanka i Lala były chyba przed Koksem i Parysem (?).
Koks, Parys razem z Duszanką i Lalą, które były moje stały tam wcześniej w tzw pierwszym jelonkowie... A Koks wtedy wyjątkowo nie nadawał sie do rekreaji . Możesz mnie kojarzyć bo zaglądałam i pomagałam czasem Basi . A co to za Parys ? Skarogniady sp ok. 155cm może :kwiatek: ?
Tak tylko to już emeryt z dużymi problemami oddechowymi... kupiła go Ewa ratując od rzeźni jak Panu właścicielowi przestał być potrzebny... stoi w Czasławiu...zresztą z Carycą i dziadkiem Embortem...
Tak . Dziewczyny się rozwijają .Sporo koni ,sporo atrakcji dla koniarzy i niekoniarzy. Co przyjadę to coś nowego powstaje... 😀 Atmosferka super ... zaglądnij kiedyś.