Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Breva, przyjedź do Wawy na kilka dni pozwiedzać, na pewno Cię natchnie.
Breva jeśli chodzi o stajnię, lonżownik, halę (bardziej w środku - "wystrój" niż patrzeć na konstrukcję) to polecam KJ "Santos" Zabierzów.
Jeśli chodzi o bardziej sportowe zagrania typu czworobok, parkur, przeszkody, cross, hala (konstrukcja) to polecam KJ "Szarża" Bolęcin.
W Zabierzowie owszem, lonżownik jest fajny (choć wg mnie mógłby być większy : P) i stajnie, ale przede wszystkim to ta stajnia trzecia, za tą stajnią, co jest na wjeździe - ona jest świetna, ta z samymi prywaciarzami to mają fajne boksy ale wg mnie beznadziejne są te słupy przez całą stajnie - jak tam z koniem przejśc?! no a ta trzecia stajnia, gdzie trochę prywaciarzy, reszta rekreacja to boksy do dla mnie hmmm... bez komentarza, no nie jest źle, ale w porównaniu z tymi pierwszymi dwoma stajniami... No ale i tak wolę trzecią stajnię, bo tam przynajmniej mam szeroki korytarz do wychodzenia, a nie słupy jakieś no i w tej stajni są większe szafki ; ) a do pierwszej stajni się nie dostanę więc nie ma co marudzić ; P podoba mi się tam to, że w każdej stajni są myjki wewnętrzne tylko wg mnie głupio, że są na wejściu od razu, szczególnie w tej stajni drugiej co opisałam. To tyle z mojej strony...
Część budynków w Zabierzowie-tych starych - jest adaptowana z obory.
Pamiętam jak tam jeszcze byki stały.
Może konstrukcyjnie się nie dało inaczej?
Tak, ta stajnia, w której trzymam chabetę z obory adaptowana jest, pozostałe dwie chyba nie ; )
Burza, heh no koleżanka też mnie ciągnie do Wawy, ale kurczę trochę czasu nie ma żeby się wybrać😉 chociaż może przekonam tatę i się szlifniemy?:> w każdym razie jakie stajnie tam są godne zobaczenia? może chociaż na stronach www pooglądamy😉

Strucelka, dzięki za konkretną odpowiedź🙂 wiem gdzie szukać😉

my też jedną stajnię będziemy robić ze stodoły - zobaczymy co tam da się wyczarować! mieliśmy ją powiększać (w tej stodole zmieści się maks 12 boksów 3x3 i 3x3,5) ale chyba wolimy postawić drugi budynek, nowy, po to właśnie żeby uniknąć kombinowania z istniejącą konstrukcją🙂

tak w ogóle to zmykam chyba do wątku o własnych stajniach, może jeszcze tam mi doradzą co i jak😉
Breva, obejrzałabym Golden Horse, Iskierkę, Bajardo, Olender te na pewno.
dzięki! już wyszperałam strony🙂
Breva, no a w Krakowie Szarzy - właściele są super i na pewno podzielą się z Tobą wiedzą i spostrzeżeniami 🙂
Mam do Was bardzo ważne pytanie, bo do końca sierpnia muszę się zdecydować.

Która z Krakowskich stajni ma podpisaną umowę i uwzględnia kartę MULTISPORT?
Na 99% żadna. Jeśli mowa o tej bezpłatnej karcie, przy tej płatnej może już być inaczej, nie wiem
Breva ja bym też podjechała do stajni Lostak, Milorda, Aldragho i do nowej stajni pod Konstancinem jeszcze 🙂
Płatna, ta 90zł za miesiąc.
To nie mam pojęcia, ale może coś będzie tu http://www.benefitsystems.pl/multisport.aspx
No właśnie tam nic nie ma 🙁
No to jak tam nic nie ma, to znaczy, że żadna stajnia z tym nie współpracuje.
kiedyś Swoszowice miały jakieś takie zajecia, ale nie wiem czy na karte czy na umowy z firmami
Potrzebuję informacji - znajoma wraca pod koniec sierpnia z koniem do Krakowa i szuka boksu. Warunkiem jest dobry dojazd komunikacją miejską/podmiejską, plusem byłaby hala. Rozważa wstawienie klaczy do Szarych, ale chciała się rozeznać czy znalazłoby się coś tańszego. Ktoś słyszał o jakiś wolnych miejscach  👀
A Botoja ??? Tam  nową halę... Tylko nie wiem jak jest z dojazdem.
A ktoś wie co w Mustangu słychać?
A ktoś wie co w Mustangu słychać?

Aśka P. z Arsenem zadebiutowali na zawodach w Bolęcinie. Zajęli 2. miesjce w rundzie P.
A Botoja ??? Tam  nową halę... Tylko nie wiem jak jest z dojazdem.

dojazd busami z Nowego Kleparza badz z Dworca - jezdza srednio co 20 min.( wszystkie busy na sklae, wiekszosc na wolbrom, na cianowice i Smardzowice) - wysiada sie w Januszowicach i dalej 1,5km na nogach, badz autobusem 237 z Kleparza - wysiadka w Januszowicach lub 267 z Krowodrzy Gorki do Korzkwi - 300m od przystanku.
http://www.mzj.krakow.pl/news.php?cid=0&nid=2154

wrzucam i tu
ktos wie cos wiecej? wybiera sie?
http://www.mzj.krakow.pl/news.php?cid=0&nid=2154

wrzucam i tu
ktos wie cos wiecej? wybiera sie?

Właśnie przeczytałam na forum Stajnie w Krakowie, że odwołane z powodu małej liczby chętnych
Jakby się komuś chciało: http://toporzysko.pl/Folwark/Sport/Article.aspx?id=638 Skromniej niż zazwyczaj, ale pokazów kaskaderskich to u nas jeszcze nie było 😉
Witam🙂 Interesuja mnie opinie na temat stajni w Kocmyrzowie. Przeczytalam caly watek, lecz w kocmyrzowie zaszlo pare zmian i interesuje mnie jak jest tam na obecna chwile? Jak wyglada opieka i jaka jest atmosfera? Zastanawiam sie nad Kocmyrzowem albo Nowakowka. Za kazda opinie bede bardzo wdzieczna, gdyz teraz nie mam mozliwosci podjechania do stajni. Od pazdziernika przenosze sie z koniem do krakowa i dopiero w polowie wrzesnia bede wstanie zwiedzic stajnie. Watek na stajnie krk tez caly przeczytalam, probowalam sie dodzwonic pod podany numer ale bezskutecznie.

Pozdrawiam Aga N.
Aga N. co do stajni w Kocmyrzowie, to ja tam nie bylam, ale moj znajomy kowal trzyma tam konie( 3), wiec mysle, ze bedzie Ci w stanie powiedziec duzo...jesli chcesz, moge ci dac numer na pw.
Co do Nowakowki, to nie znam..ale nie slyszalam nic ciekawego na ten temat( tzn..tyle, ze za wysoka cena a za male warunki)..no zalezy oczywiscie jak dla kogo co jest wazne i co zamierza z kuniem robic.............Jesli nie masz samochodu, to raczej odradzam ze wzgledu na dluuuuugii marsz z przystanku do stajni..no i wieczne korki na drodze do stajni..
Mamba, z tego co wiem, to już nie trzyma.
Aga N.- ja również nie słyszałam pozytywnych opinii o Nowakówce-dobrze by było gdybyś jednak podjechała.
W ogłoszeniach reklamuje się gosiartg i jest napisane, że ma konia w Kocmyrzowie. Może Ci pomoże.
Dagezja dzieki za update  😁 Wiem, ze mial tam jakis wypadek z jednym z koni, ale nie wiedzialam, ze sie stamtad wyniesli..
Ja tam nie chce reklamowac ,ale mnie u nas jest dobrze( w Botoji)..jest hala, pastwicha, piaseczek na ujezdzalni..kon dostaje tyle co powinien..
No ale fakt faktem - zanim sie gdzies konia przeniesie to trzeba na bank pojechac i sobie to przemyslec...i zobaczyc jak to w realu wyglada..zeby potem nie bylo rozczarowan..i zeby sie nie musialo w danej stajni byc z koniecznosci.. 🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się