pitoszek jakiej maści była Lambada? Coś mi to imię mówi, tylko nie pamiętam, skąd tą kobyłę kojarzę... Chyba z Pegaza.
A ktoś wie może, czy nadal w Tabunie stoją: Broniarka, Bruklin lub Pikador? Kiedyś stali w "Indianie" w Modlnicy, ale słyszałam, że potem trafili do Tabuna.
Lambada "z Pegaza" była gniada, mam jej parę zdjęć z czasów kiedy jeszcze stała u pana Germana. Sama bardzo jestem ciekawa, co tam u niej słychać, bo to na niej stawiałam kiedyś swoje pierwsze jeździeckie kroki.
a pro po plotek o rozpadzie Niepołomic. Niepołomice mają się dobrze. Nie rozpadają się. koni faktycznie jest malutko. 10 na pensjonacie i 5 na hipoterapii. Tak więc tylko prawe skrzydło jest zajęte. Cena za pensjonat chyba 1000 złotych. 3 padoki,karuzela, lonżownik , oświetlona czysta hala. Ludzie mówią,że wadą jest to,że w stajni jest hipoterapia i hala często jest zajęta. Jednak zajęcia nie są prowadzone cały czas, można się dogadać z paniami od hipoterapii kiedy hala jest wolna, wystarczy zapytać kiedy zajęcia są odwołane. Są tacy, którzy zamiast strzelać fochy dochodzą do kompromisu. z tego co wiem, na padoki konie wyprowadzic trzeba samemu i to jest najwieksza wada. ale generalnie osrodek godny uwagi.
własnie buduje się nowa strona internetowa stajni.
a pro po plotek o rozpadzie Niepołomic. Niepołomice mają się dobrze. Nie rozpadają się. koni faktycznie jest malutko. 10 na pensjonacie i 5 na hipoterapii. Tak więc tylko prawe skrzydło jest zajęte. Cena za pensjonat chyba 1000 złotych. 3 padoki,karuzela, lonżownik , oświetlona czysta hala. Ludzie mówią,że wadą jest to,że w stajni jest hipoterapia i hala często jest zajęta. Jednak zajęcia nie są prowadzone cały czas, można się dogadać z paniami od hipoterapii kiedy hala jest wolna, wystarczy zapytać kiedy zajęcia są odwołane. Są tacy, którzy zamiast strzelać fochy dochodzą do kompromisu. z tego co wiem, na padoki konie wyprowadzic trzeba samemu i to jest najwieksza wada. ale generalnie osrodek godny uwagi.
własnie buduje się nowa strona internetowa stajni.
no i ile spokoju od czasu jak się czarownice wyniosły 😉 😅
też właśnie jestem ciekawa. chociaz sama musze przyznac, ze niepołomice sa nie do poznania teraz. jestem tam na hipoterapii co wtorek jak jade ze szkola mamy i jest tak przyjemnie tam. Ludzie mili dla siebie, żadnego lansu... Stajnie tworzą ludzie. takiego jestem zdania, szczegolnie teraz widzac przyklad niepolomic.
duunia , ciekawe tylko, jak długo Niepołomice poradzą sobie finansowo, jeżeli będzie tak mało pensjonariuszy. A z tego co wiem, Targowisko ma się z "czarownicami" dobrze, tak jak i "czarownice" z Targowiskiem. Btw, zupełnie się im nie dziwie, Targowisko robi naprawdę IMPONUJĄCE wrażenie, 100x lepsze, niż ciemna i wąska stajnia Niepołomic. Przynajmniej takie są moje odczucia 😉
Rexiu...ja życzę powodzenia obydwu "stronom" z czego mniej martwie sie o niepołomice jednak, bo ludzie się nie zmieniają, niestety i bez wątpienia targowisko robi lepsze wrażenie, natomiast myślę że jeszcze lepiej byłoby niektórym w bolixie np...zawsze to dalej 😉 i taki stan "zadowolenia" będzie trwał do pierwszej próby urażenia majestatu. zresztą ten team mi wisi i powiewa, ja sie tylko cieszę ze odetchnęli ludzie, którym naprawdę dobrze życze 😀 i tyle ode mnie, mamy przeciez tyle fajnych stajni w krk :kwiatek:
mi się wydaje, ze niepolomice i tak sobie poradza, bo napewno z racji istniejacej tam hipoterapii ktos 'pomaga' obiekt utrzymac. ja trzymam kciuki za targowisko bardzo mocno, nie tylko z powodu sentymentu ale przede wszystkim dlatego, ze wiem ile pracy i wysiłku właściciel (z Kaska na czele) w to wszystko wlozyl zanim to zaczelo wygladac tak jak wyglada teraz. I wcale nie mówie tutaj o nakładach finansowych. Pamietam jak to wygladalo na poczatku, jak stacjonowalismy w tym budynku kolo stacji i pamietam tez usmiech na ustachj Kaski jak powstała piaskowa ujezdzalnia! Ilez bylo radochy, ze mamy piasek! 🙂 biorac pod uwage jakimi wspanialymi ludzmi sa Rafał i Kasia jestem spokojna, ze stajnia nie zmieni sie w kolejna stajnie dla lansu. Bo dla nich tak naprawde najwaznieje sa konie a nie robienie z siebie stajni dla wybrancow. swoja droga, dlaczego wszyscy mowia Targowisko skoro to są Łeżkowice? 😉