Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

gwiazda1 Odpowiadając na Twoje pytanie: Jest jak narazie bardzo bardzo urokliwie🙂 Masz racje żadnego błota🙂 Spokojnie można przejść z auta do zaplecza socjalnego (gdzie znajduje się toaleta, prysznic i umywalka, a także miejsce do siedzenia i za niedługo będą duże szafki). Dzięki temu w tej stajni nie ma problemu pobrudzenia sobie butów (w czasie gdy panuje błoto na padoku) gdy ktoś chce skoczyć szybko np do WC. Oprócz tego panuje miła atmosfera🙂 Właściciele są bardzo mili i konkretni, dlatego zachęcam do rozmowy🙂 Dotrzymują obietnic. Konie które u nich stoją wyglądają na wykarmione ogonki🙂 Są szczęśliwe🙂 Stajnia jest bezpieczna. Porządne ogrodzenia na łące. Ujeżdżalnia niebawem skończy się budować🙂 Trwają jeszcze prace nad dokończeniem pensjonatu. Jest 11 boksów, więc koni będzie w sam raz🙂 Wg mnie widać potencjał, dokładność a także inteligencje i wyobraźnie tych ludzi 🤣 Oczywiście najlepiej przyjechać i zobaczyć! Dowiedzieć się dokładniejszych informacji🙂
Doma, dzięki, będę się orientować😉

Strucelka, a gdzie teraz stoicie?:>
Breva Belfast w Zabierzowie a Likier w prywatnej stajence w Nawojowej Górze 🙂
Właściciele są bardzo mili i konkretni 🤣-inteligentne bestie...
a wiec zachecam wszystkich do
zwiedzenia naszej stajni....

a Cobrinha mówiła że nie gryzą🙂
Czy ktoś z Was wie co się stało ze stajnią ,, Ranczo'' za Tesco na Wielickiej🙂 na Kosocickiej? Z góry bardzo dziękuje za informacje🙂
Cariotka- z tego co wiem właściciel miał inną wizję i zlikwidował... i to chyba lepiej dla koni i dla ludzi...
[quote author=fabapi link=topic=196.msg552614#msg552614 date=1271164230]
[quote author=montana link=topic=196.msg552320#msg552320 date=1271148026]

W ferie organizowali konsultacje szkoleniowe z jego udziałem ( Koszt 3-dniowych konsultacji 200 zł od konia. W cenie boks z wyżywieniem i trening i więc całkiem przyzwoicie 😉

to chyba były konsultacje "tylko dla wtajemniczonych" bo nigdzie nie było informacji na ten temat
[/quote]

ja dowiedziałam sie o nich ze strony MZJ
http://www.mzj.krakow.pl/news.php?cid=0&nid=1846
[/quote]

Ale to było chyba w zeszłym roku bo w tym ferie w małopolsce były w styczniu ;-)
Cariotka
masz racje i nie gryziemy  🙂
Wy nie gryziecie :kwiatek:, ale stado małych szczekających gremlinsów na podwórku - Dolina, Kulka i Eryczek - tak - szczególnie, że dwa z nich nie są dużo większe od chomika heh
Jak ktoś chce się pozbyć słodkich gremlinsów chętnie je przygarne 😀
Enklawa dziękuje za informacje🙂
Mam dwa newsy z Pegaza:

1. Legion przeszedł wczoraj oficjalnie w prywatne ręce
2. Najprawdopodobniej dzisiaj przyjadą nasze dwa nowe konie  😅
Orzeszkowa, czekamy na oficjalne przedstawienie nowych mieszkańców Pegaza  😅
Breva

z pewnością dzwon do Pani Basi Mikołajewicz do stadniny Hucułów w  Nielepicach!!! Na takie wypady tam jest idealnie. Przemili ludzie i wspaniale otoczenie.
gdzie można się teraz wybrać na fajny teren? (oprócz Nielepic)

Fajne,ciekawe wyjazdy w teren organizuje Rancho Palomino ze Starych Żukowic.
Widziałam ostatnio jak goście ośrodka jechali. Okolica ładna. Konie arabskie .
Tylko to aż 100 km z Krakowa.
wolałabym coś bliżej, ze względu na czas ograniczony pracą 🙁
Potwierdzam opinie Tani. Rancho Palomino cudne miejsce i genialne tereny, marze żeby tak się kiedyś wybrać z koniem na jakiś tydzień dwa....  😀
Jeśli już mówimy o rancho 😉
polecam Rancho Pcim, niedaleko Myślenic.

Często mijam konie z Tabuna w lesie wolskim albno na łąkach olszanickich.
A może Rzeszotary?
Ludkowie ode mnie tam byli i sobie terenik chwalili 😉
Rzeszotary są fajne pod warunkiem że ktoś lubi hucuły i gabarytowo pasuje 😉
na wiekszym koniu nie polecam wybierać sie z grupa z Hucułami, na mojej kobyle 168cm szlam 1/4 drogi na nogach bo nie mieściłyśmy sie pod drzewami 🙂
Jeśli nie szuka się jakiś bardzo szalonych przeżyć i dzikich galopów tylko taki normalny terenik to w Zabierzowie są fajne tereny dużo fajnych ścieżek przez las 🙂
raczej wolałabym coś szalonego, więc pewnie tylko Nielepice wchodzą w grę 😉
a co do Rancza Pcim, to ja nie polecam🙂
a co do Rancza Pcim, to ja nie polecam🙂

nie polecasz terenów, czy ogólnie? 😉

dla mnie bardzo fajne są tereny w Zabierzowie, może nie z tych ''szaleńczych'' terenów ale są ciekawe i relaksujące 😉
Chciałam zapytac czy ktoś z Was trzyma konia w Bolęcinie i może coś więcej o tej stajni napisać...
Nord, a co dokładnie chciałabyś wiedzieć?
Stałam tam przez 3 lata a wyniosłam się stamtąd na początku tego miesiąca. Dziś byłam tam na zawodach i od mojego pobytu nic się raczej nie zmieniło, więc mogę Ci powiedzieć co nieco 😉
Bardzo dziękuję w takim razie PW biegnie do Ciebie, co by całej społeczności nie zanudzić pytaniami...
A ja bym chciała zapytać czy wiecie coś nieco o stajni Grudki? Znajduje się ona w Woźnikach(pomiędzy Krakowem a Wadowicami).
Trzyma tam ktoś konia może?
A czy ma ktos z Was moze jakies zdjecia z weekendowych zawodow w Bolecinie? Bylam tam w piatek i widzialam, ze juz troche ludzi przyjaechalo  😉
Ja mam parę, ale większość moich, parę zdjęć ogierów andaluzyjskich - Farolero i MG Polaco, oraz siwego Santiago i rudego Astrixa.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się