gwiazda1 Odpowiadając na Twoje pytanie: Jest jak narazie bardzo bardzo urokliwie🙂 Masz racje żadnego błota🙂 Spokojnie można przejść z auta do zaplecza socjalnego (gdzie znajduje się toaleta, prysznic i umywalka, a także miejsce do siedzenia i za niedługo będą duże szafki). Dzięki temu w tej stajni nie ma problemu pobrudzenia sobie butów (w czasie gdy panuje błoto na padoku) gdy ktoś chce skoczyć szybko np do WC. Oprócz tego panuje miła atmosfera🙂 Właściciele są bardzo mili i konkretni, dlatego zachęcam do rozmowy🙂 Dotrzymują obietnic. Konie które u nich stoją wyglądają na wykarmione ogonki🙂 Są szczęśliwe🙂 Stajnia jest bezpieczna. Porządne ogrodzenia na łące. Ujeżdżalnia niebawem skończy się budować🙂 Trwają jeszcze prace nad dokończeniem pensjonatu. Jest 11 boksów, więc koni będzie w sam raz🙂 Wg mnie widać potencjał, dokładność a także inteligencje i wyobraźnie tych ludzi 🤣 Oczywiście najlepiej przyjechać i zobaczyć! Dowiedzieć się dokładniejszych informacji🙂
a Cobrinha mówiła że nie gryzą🙂 Czy ktoś z Was wie co się stało ze stajnią ,, Ranczo'' za Tesco na Wielickiej🙂 na Kosocickiej? Z góry bardzo dziękuje za informacje🙂
W ferie organizowali konsultacje szkoleniowe z jego udziałem ( Koszt 3-dniowych konsultacji 200 zł od konia. W cenie boks z wyżywieniem i trening i więc całkiem przyzwoicie 😉
to chyba były konsultacje "tylko dla wtajemniczonych" bo nigdzie nie było informacji na ten temat [/quote]
Wy nie gryziecie :kwiatek:, ale stado małych szczekających gremlinsów na podwórku - Dolina, Kulka i Eryczek - tak - szczególnie, że dwa z nich nie są dużo większe od chomika heh
z pewnością dzwon do Pani Basi Mikołajewicz do stadniny Hucułów w Nielepicach!!! Na takie wypady tam jest idealnie. Przemili ludzie i wspaniale otoczenie.
gdzie można się teraz wybrać na fajny teren? (oprócz Nielepic)
Fajne,ciekawe wyjazdy w teren organizuje Rancho Palomino ze Starych Żukowic. Widziałam ostatnio jak goście ośrodka jechali. Okolica ładna. Konie arabskie . Tylko to aż 100 km z Krakowa.
Rzeszotary są fajne pod warunkiem że ktoś lubi hucuły i gabarytowo pasuje 😉 na wiekszym koniu nie polecam wybierać sie z grupa z Hucułami, na mojej kobyle 168cm szlam 1/4 drogi na nogach bo nie mieściłyśmy sie pod drzewami 🙂
Jeśli nie szuka się jakiś bardzo szalonych przeżyć i dzikich galopów tylko taki normalny terenik to w Zabierzowie są fajne tereny dużo fajnych ścieżek przez las 🙂
Nord, a co dokładnie chciałabyś wiedzieć? Stałam tam przez 3 lata a wyniosłam się stamtąd na początku tego miesiąca. Dziś byłam tam na zawodach i od mojego pobytu nic się raczej nie zmieniło, więc mogę Ci powiedzieć co nieco 😉
A ja bym chciała zapytać czy wiecie coś nieco o stajni Grudki? Znajduje się ona w Woźnikach(pomiędzy Krakowem a Wadowicami). Trzyma tam ktoś konia może?