Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

děkuji ti :kwiatek:

Nie ma za co.
Zadzwoń sobie tam wcześniej i upewnij się ,że są.
Z pętli jest daleko! Lepiej wysiąść na przystanku prokocim szpital lub następnym.
Racja. Ale ogólnie to tam w pobliżu szpitala /po drugiej stronie/ już niedaleko.
I jak będziesz dzwonić to zapytaj się od razu, czy winda działa, czy znowu się zacina  😁
Winda działa 🙂 Byłam jakiś miesiąc temu. Jak się nie stanie na fotokomórkę, to się nie zatnie, przynajmniej nie powinna :P
Ja leciałam pieszo.Jakoś nie miałam odwagi na windę.
🤔 ja tylko chcialam w malej sprawie... ale widze ze wyprawa do biura to bedzie jakis sport extremalny 😂
DanceOfDevotion nigdy nie wiesz co się może zdarzyć podczas takiej wycieczki :P Mnie tam ostatnio jakiś owczarek pogonił jak wychodziłam, więc strzeż się  😁
Ostatnim razem, jak tam byłam, to przez telefon uprzedzono mnie, że jak winda się zatnie, to trzeba drzwi biodrem dopchnąć  😁 tak że nigdy nic nie wiadomo
niepotrzebnie pytalam, teraz przez was boje sie tam jechac 🤣
Bój się bój, bo jak jeszcze trafisz na zły humor kierowniczki, to masz przechlapane 😁
pracowników akurat znam 😁 ale ta zacinająca się winda, owczarek, dopychani drzwi biodrem itd to juz mnie przeraza:P

ale zeby zostac przy temacie wątku, kto wybiera sie na spotkanie sędziów do KKJK? albo na zawody do Zbrosławic (ZR, HZO i CDN)?

poza tym tak sie zastanawialam czy Olga Kulesza jeszcze przyjezdza w ogole do Krakowa?
ta zacinająca się winda, owczarek, dopychani drzwi biodrem itd to juz mnie przeraza:P

To fakt, jak z jakiegoś filmu grozy 😁 Jeszcze powinno być samogasnące światło  😉
Mrugające takie 😉 Taka jarzeniówka, który przy tym jeszcze burczy/trzeszczy/"strzela" 😉
O,o dokładnie takie miałam na myśli  💃
ja miałam iść na spotkanie sędziów, ale Toporzysko niestety w tym czasie.. ale 10 marca jest spotkanie i podsumowanie sezonu, ktoś się wybiera? ja mam zamiar skorzystać z możliwości rejestracji.. bo niestety na nagrody się nie załapie  😁
No p. Dorotka pewnie znowu będzie mieć pełne ręce roboty  😉
Co do Targowiska to miało być gotowe od początku roku, więc słowa JESZCZE TYLKO podłoże na hali nie do końca trafne :p.
Kobylany odwiedzone, teraz tylko czekam na telefon (który pewnie zadzwoni w maju, chociaż liczę na kwiecień : P), że od przyszłego miesiąca możemy się wprowadzać 😅
A ja dostałam jakiś czas temu telefon od byłego właściciela Himeneza ( którego mam ponad 3 lata i przepisywałam go na siebie zaraz po zakupie!), że w ZHK dalej jest na niego 😵! Zadzwoniłam do związku i zostałam przepytana na okoliczność kiedy u nich byłam i jak wygląda podpis osoby przy pieczątce w  Himkowym paszporcie 🤔 cyt."Bo oni muszą dojść kto nie dopilnował swoich obowiązków i nie wpisał tego w komputer". Też się do nich wybieram z paszportem celem wyjaśnienia tego wcale nie prima aprilisowego "żartu".....Bo nie wiem co im miałam powiedzieć o tym podpisie? Że nieczytelny i jakiś taki  lekarski?
Mówicie, że  lepiej nie jechać windą? No to już się widzę w 6 miechu ciąży drałującą po tych schodach 😁
In.  I ja sama zostanę ?! Jagody już nie ma...  🙄
Będę dziś koło 5 rano w stajni, przyjedź, to przy wódce pogadamy  🥂
Nie masz wyjścia, kupuj rumaka i do Kobylan!  🏇
kolebka ja się cały czas wacham 🙄
In. mówisz, że po Tobie wolny boks zostanie? 😀iabeł:
a ja dzisiaj byłam w KJ Facimiech i stajnia jeszcze w trakcie wykańczania, ale warunki są BOSKIE !!  😜
ujeżdżalnia w idealnym stanie! ani najmniejszej stojącej kałuży! mała hala, planowana większa, boksy przestronne, oddzielne padoki, dla kogoś kto myśli o sporcie i zależy mu na koniu, na możliwości jego padokowania to naprawdę idealnie tam jest.. dojeżdżają trenerzy i ujeżdżenia i skoków.. ech rozmarzyłam się  💘
Doma nie wiesz jak tam ceny za boks i jak z wolnymi miejscami ???

wolne miejsce przynajmniej jedno jest

tu masz niedawną ofertę
Odległość od obwodnicy Krakowa 13 km (od mostu Dębnickiego 23km). Kierunek Skawina Oświęcim.
Do dyspozycji duża (60x70m) piaszczysta ujeżdżalnia, zdrenowana i oświetlona.Komplet przeszkód.  Mała hala. Padoki - 6szt. Tereny do jazdy w tym 16ha własnych łąk, tor do galopowania. Pokój socjalny z możliwością noclegów, łazienki itp
Wystawiamy faktury vat.

W budowie:
cross, pastwiska, czworobok- dostępne powinny być na wiosnę.
W przygotowaniu budowa dużej hali, karuzeli i lonżownika

Opłata 850zł (brutto) obejmuje 3xdziennie karmienie siano, owies, witaminy
Wypuszczanie koni na padoki, usuwanie obornika itp. itd.
treningi 2x w tygodniu - ujeżdżenie, skoki, cross - do wyboru

Możliwość treningów ujeżdżeniowych z Natalią Kozaczką oraz skokowych z Jackiem Wodyńskim - dodatkowo płatne

Zainteresowanych proszę o kontakt na mail facimiech@gmail.com lub tel 603 93 20 24

tutaj można zobaczyć tereny KJ Facimiech

[url=http://maps.google.pl/maps/ms?source=s_q&hl=pl&geocode=&ie=UTF8&hq=&hnear=Facimiech,+Krakowski,+Ma%C5%82opolskie&t=h&msa=0&msid=111454692003038339125.00047840c95e1d98a0460&ll=49.971348,19.721293&spn=0.003147,0.006899&z=17]LINK[/url]

ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że właściciele mają naprawdę rękę do koni, zwierzaki są w doskonałej kondycji, nastawienie w stajni mocno na dobro konia, jednocześnie naprawdę super warunki do trenowania sportowo, nawet przez duże S..
Strucelka, już po Atmie jest wolny.
In. a Ty też w tamtej stajni stoisz?
Ile jest w ogóle za pensjonat? W obydwóch stajniach po tyle samo? 800?
900zł, w tej samej.
Doma gdzie dokładnie jest ta stajnia (KJ Facimiech)?
Mieszkam niedaleko, na nogach mogę iść, ale kompletnie nie wiem w której części Facimiecha to jest.
Jest drogowskaz z drogi głównej na Facimiech w prawo jadąc od Skawiny, przejeżdża się tory kolejowe i...co dalej?
Chętnie bym się przeszła zobaczyć jak to wygląda😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się