Z tego co kojarze w Tabunie sa prowadzone zajecia dla dzieci z hipo. Jeszcze mi sie przypomniało ze swego czasu w Polsadzie coś też było ale nie wiem jak teraz.
hihi no "u nas" to właśnie Polsad Niestety Baton i Drops trafiły do handlarza 🙁 Nawciskał szefowej hipo, ze konie "na emeryture" a nastepnego dnia dzwonil ze co to znaczy, ze jego, stukilowego faceta zrzucaja. Mialy ponad dwadziescia lat. A pani prezes fundacji ktorą hipo prosila o pomoc slowem sie nie odezwala, ze to handlarz. Za to teraz od niego wykupila konia "bo mu nie pasowal"
Teraz sa Wrażliwy i Oriel - zresztą też karusek i kasztan
mnie nie raczyli udzielic odpowiedzi arkady w niewybredny sposob stwierdzil ze to nie moja sprawa, a met radosnie umywa rece, bo oficjalnie z konmi nie miala nic wspolnego
Przyjaciel Konika Grębałów Tabun chyba jest największym ośrodkiem prowadzącym hipo (na największą skalę) Polsad WLKS Krakus Swoszowice nie wiem jak teraz, ale jak Ewa pracowała w Konarach to była też na Zielonej
Byłam w Targowisku w ten piątek...niestety nie weszłam do stajni bo oczywiście czasu mi brakło 😵 Zostało im tylko wykończyć podłoże na hali...hala bodajże 30 na 60, 40 boksów, dużo łąk, pewnie kilku stajennych, solarium, cena co najwyżej 800 zł. Jeżeli chodzi o konie...to teraz stoją dalej od A4, a właściciele są dość odpowiedzialnymi ludźmi. Jeżeli chodzi o wypuszczanie koni na łąki, to wg własnego uznania.
Żeby było jak najbliżej do stajni w Kobylanach to na którym przystanku 278 trzeba wysiąśc? Kobylany, Kobylany I czy Kobylany Remiza? Wie ktoś? :kwiatek:
Nie wiem, bo ja tam autem, ale stajnia jest tak raczej za Kobylanami W sensie, ze nie zjezdzasz w prawo do wioski, tam gdzie sie startuje pod skalki, tylko mijasz i jedziesz dalej
Dlatego lepiej jechać tramwajem. Albo! odrazu Busem spod Galerii w stronę Bochnia/Brzesko. Jak liczyłam, w piątek wieczorem, pod stajnię dojechałam w 30min.
Czyli i tak nie strasznie, a to przecież największe korki
ktos wie jaki na jakim przystanku trzeba wysiąść by dotrzec do naszego cudownego zwiazku hodowcow? ze strony mam info, ze dojezdzają tam linie: Linie tramwajowe:3,9,13,23, Linie autobusowe:173,144,163,204,103,502
Na pętli tramwajowej. 9 na przykład. Związek mieści się w bloku .Takim wysokim,przy ulicy.
Ja tak niedawno tłumaczyłam hodowcy koni z Zakopanego. /Wcześniej tłumaczyło z 5 osób i za nic nie umiały tego dokonać/ -Proszę Pana –wie Pan jak się jedzie na Zakopane? -No… wiem -No to nie tak! -A! To już wiem. I dalej: - A wie Pan gdzie jest taki wielki szpital dla dzieci? - No … wiem. -No to nie tam . -A! -Ale blisko, po drugiej stronie dwupasmówki. W wysokim bloku. -A! To już wiem.