Cześć dziewczyny potrzebuje namiary na dobrego weterynarza który pojechałby przebadać konia. Zastanawiam się nad kupnem konia i chce mieć pewność że zdrowy. Będę wdzięczna za jakieś namiary. Ja jestem z Katowic wiec taniej mnie wyjdzie opłacenie kogoś z okolic Krakowa.
Troche czasu minelo od kad stacjonowalam z koniem w Polsce. Czy moglibyscie mi powiedziec jak wygladaja warunki w Swoszowicach (wlks krakus) i OJK Santos? Chodzi mi o Wasze opinie.
kjkolimpia ostatnio kilka osób się wyniosło z Santosa. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ale słyszałam dobre opinie o Niepołomicach pod Żubrem, Facimiech, Targowisko 🙂
Ja byłam przejazdem w Santosie i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to w jednej stajni bardzo małe boksy, i brudne. Niby wierzchnia warstwa czysta ale jak się wzięło do ręki i powachalo to tak dawało amoniakiem :/
kjolimpia Santos ma budynki przerabiane, więc boksy są małe i kiepsko wentylowane, same stajnie są nieduże. Jest spora rekreacja, więc w zimie bywał problem (mimo dwóch hal). Dużym plusem są na pewno rewelacyjne tereny 🙂 Jakich warunków oczekujesz ? Coś pomożemy :kwiatek:
czy wybiera się ktoś na Czworoboki Szkoleniowe do Facimiecha 6,7 Luty i bylby chętny na sobotę do wspólnego wyjazdu - podział kosztów transportu? Najlepiej północ Krakowa ale wszystko jest do dogadania
orientowałas się, czy gdzieś koło krakowa są punkty skupu zbóż? niektóre prowadzą też sprzedaż, na pewno gdzieś dostaniesz makuch lniany. myślę tylko, że jakbyś poprosiła o 20kg, to by ci dali taką cenę, że już ten pro-linen bardziej się opłaca, bo ceny mają pewnie w przeliczeniu na tony.
Makuchu nie dostanie się w punkcie skupu tylko w olejarniach - bo to tak naprawdę odpad po tłoczeniu oleju lnianego. Ja też kupowałam maluch na allegro, juz od trzech worków dalo sie wynegocjować tańszą przesyłkę 😉
a słyszałyście może o jakimś koniu do dzierżawy 1-2 razy w tygodniu ? 🏇 Kraków okolice czerwonych maków lub gdzieś centrum ? KKJK slyszalam ze ma ale warunki do kitu.
Mamy KKJK, stanice nad Rudawą i może Polsat i Pegaz. Tzn one są w Mieście. Same świetne :P. Może Swoszowice? Ale nie wiem czy tam jest cos do dzierżawy. Znam 2 koniki do dzierżawy takiej jaka Cię interesuje ale nie w centrum 😉