Znajoma szuka stajni z halą na zimę gdzie cena nie będzię bliżej 1000 za miesiąc a bliżej 600 , przenosiła by się po wakacjach i tu pada pytanie, gdzie?
Od miesiaca jestem czestym gosciem ronda bareii, a od kiku dni widze tam koniki wypuszczane z polsadu. Tzn nie na samym rondzie (co byloby hmm nawet nie wiem jakie :P na pewno ładne), co obok ogrodzenia poladowego. Zawsze tam chodzily? Nie sa w jakiejs zlej kondycji, raczej takiej normalnej. W polsadzie sie cos zmienia czy ja mialam niesluszny obraz końskiego wiezienia?
Jesli mowisz o tym padoku obok ulicy, to czasem tal byly konie wypuszczane od zawsze 😉 Mnie raczej zastanawia jak je sciagaja z tego padoku i wyprowadzaja, bo wczoraj np. staly bez kantarow 😉
Otwiera się im bramkę na dole przy stajni i same idą na górę, a potem się wychodzi na górę i wyprowadza za grzywę któregokolwiek, a reszta idzie za nim. Przynajmniej tak było, jak jeszcze tam jeździłam 😉
nie, jest takie zejście skarpą "na pysk", potem radosny bieg po płycie obornikowej, zawrotka 180stopni, chodniczek przed stajnia i juz jak ktos sie cieszyl zaufaniem u koni, to nie musial ciagac za grzywe, wystarczylo zawolac
Zorilla - jeżeli zmienia to nie na lepsze, pomimo likwidacji stanowisk na rzecz mini, ale jednak boksow to jest końskie więzienie
Szukam stajni tak do 25 km od centrum Krakowa, najchętniej ma zachód lub północ, z całodziennym wypuszczaniem na pastwiska, dobra opieka, niekoniecznie z hala. Ktoś coś może polecić, albo właśnie odradzić? :kwiatek:
hejka szukam stajni w okolicach Krakowa,najchętniej okolice na wschód Krakowa, dla dwóch klaczy. zależy mi na padokowaniu, derkowaniu w zimie,stajni raczej nie sportowej,ale niekoniecznie. cena ok 700-800 za boks. będe się przenosić po wakacjach ale wolę poszukać teraz. ktoś coś może polecić? ogladałam Hebdów,fajnie tam tylko daleko.....
Na zachodzie to Zabierzów (ale chyba tam jest więcej niż 900 zł), Rząska górna lub dolną, o ile nadal jest tam pensjonat, Tomaszowice, Cholerzyn (jest tam coś jeszcze?). Północ to Wegrzce i Botoja w Korzkwi. Coś jeszcze?
Jeżeli chodzi o wschód, o koło niepołomic jest kilka stajni z dobrą jak sądzę opieką, a z ujeżdżalnią to np. Staniątki lub Wiślany Zakątek tudzież Krakuszowice.
To jeszcze jedno pytanie, orientuje się ktoś czy w Mnikowie prowadzą dalej pensjonat? Znalazłam ogłoszenie archiwalne nawet z tego roku. Byłam tak kilka razy, nie jest jakoś genialnie, ale nie mogę powiedzieć, że jest tragedia. Nie mogę tylko nigdzie znaleźć teraz numeru tam.