Czy możecie polecić jakąś stajnię w odległości do 2h jazdy z Krakowa, gdzie można umówić się na jazdę w teren na kilka godzin, konie są duże, spokojne, właściciele rozsądni, a tereny wspaniałe? 🙂
Piotrek, gdzieś koło Tenczynka kiedyś byłam (kurczę nie mogę sobie teraz przypomnieć nazwy) i naprawdę było super. Nie wiem jak teraz tam jest, bo to było już dobre kilka długich lat temu.
Czy możecie polecić jakąś stajnię w odległości do 2h jazdy z Krakowa, gdzie można umówić się na jazdę w teren na kilka godzin, konie są duże, spokojne, właściciele rozsądni, a tereny wspaniałe? 🙂
Najlepsze tereny koło Czernichowa. Tam jest fajny koń do współdzierżawy, ma na imię Granat. Jak będziesz zainteresowany, to podam Ci namiary na właścicielkę.
Dorcysia, w tym przypadku nie szukam konia do współdzierżawy, chciałem tylko pojeździć w terenie, bo ostatnio byłem w bieszczadach i mi się spodobało 😉
vanille, dzięki, wygląda fajnie, na pewno to sprawdzę 🙂
-bibi22-, do 10km od Tenczynka jest [url=http://re-volta.pl/stajnie/szukaj/mapa🙁50.120935807293804,%2019.615445137023926)/odleglosc:10/sort:odleglosc]7 stajni[/url] zaznaczonych, może to któraś z nich?
Piotrek Polecam Zaczarowane Wzgórze. Duże i małe konie, sympatyczna atmosfera i kompetentni ludzie🙂 Z Płomieniem teren hubertusowy wspominamy do dziś🙂 a minęły już 3 lata 😁
Dzień dobry, jeśli ktoś jest zainteresowany konsultacją z Panią Blanką Wysocką w najbliższy czwartek (02.10.14) w Krakowie lub okolicach zapraszam na priv
Dzień dobry, szukam w Krakowie stajni z pensjonatem, w której znajdę kogoś kto mógłby mnie i konia poprowadzić w kierunku ujeżdżeniowym. Zależy mi na dobrym dojeździe komunikacją. Moglibyście coś polecić? :kwiatek: (przeszukałam wątek ale nie wiem na ile informacje są aktualne)
Evson, podłoże bardzo dobre, chociaż jak porządnie doleje, to na parkurze woda stoi, ale rozprężalnia bez zarzutu. Organizacja jak na takie ilości koni jest przyzwoita, parkury szybko przestawiają 😉
Takie pytanie- czy warto wybrać się na zawody do Swoszowic? Kompletnie nie znam tego ośrodka. Chodzi mi głównie o podłoże i organizacje.
Myślę że to jedno z lepszych miejsc w Małopolsce jak chodzi o skoki. Parkur dość duży, rozprężalnia niewielka ale porównywalna do innych ośrodków, Ceny przyzwoite a organizacja perfekcyjna
Też mogę polecić facimiech. Dojazd nie jest idealny - bardzo rzadko jeździ mpk, częściej busy - ale potem trzeba jeszcze kawałek podejść na piechotę. Mimo to wydaje mi się, że warto - warunki do trenowania super. Poza tym stajnia często organizuje zawody więc jeśli planujesz starty to zaoszczędzisz kasę, czas i nerwy
Teraz jeszcze przyszły mi do głowy Konary - dość dobre opinie krążą na temat tej stajni. Ja sama nie mam z nią zbyt wielu doświadczeń więc może niech wypowie się ktoś bliżej znający temat 🙂
Ja uważam, że jeśli chodzi o zawody w Swoszowicach, to pozostawiają one wiele do rzeczenia... I myślę, że są o wiele lepsze miejsca w Małopolsce jeśli chodzi o skoki, a nie Swoszo... No ale ile ludzi, tyle opinii 😉
Ja uważam, że jeśli chodzi o zawody w Swoszowicach, to pozostawiają one wiele do rzeczenia... I myślę, że są o wiele lepsze miejsca w Małopolsce jeśli chodzi o skoki, a nie Swoszo... No ale ile ludzi, tyle opinii 😉
A może napisz dlaczego? I nie pytam o to dlatego że tam jeżdżę tylko warto by uzasadnić chociażby w kierunku jakiś zmian...
miladyNemo, ja zawsze jeździłam busem globus/gołba (generalnie wszystko co jedzie na Brzeźnicę). Wsiadałam koło Galerii Krakowskiej (ogrodowa). Tymi busami dojedziesz do Wielkich Dróg, potem marsz około 15-20minut. Jest jeszcze jeden bus, jadący bodajże do Spytkowic i on dojeżdża trochę bliżej (10minut marszu do stajni) ale nie mam pojęcia skąd odjeżdża - kilka razy udało mi się nim wrócić do Krakowa ale nigdy nie jechałam nim w kierunku stajni. Poza tym dojedziesz też mpk (223) ale autobus jeździ bardzo rzadko. Tu masz link http://www.brzeznica.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=120&Itemid=94 , większość jest chyba aktualna.