O Boże, jaka kolejka. Oby mój aparacik wyrobił bo lata świetności ma już za sobą. Od razu uprzedzam, że fotografem nie jestem więc jakość może być różna. Reklamacji nie uwzgledniam 😀
[quote author=Piotrek link=topic=196.msg1860758#msg1860758 date=1377673000] czy znacie jakieś miejsce niedaleko Niepołomic (oprócz samych Niepołomic), gdzie mają duże konie (nie hucuły) i można uczyć się jeździć? Niestety wszędzie gdzie byłem są hucuły albo inne małe 🙁
A gdzie już byłeś? będzie łatwej nam odrzucić te stajnie. [/quote]
Prawdę mówiąc byłem w Niepołomicach i obszedłem stajnie w Staniątkach.
Elisabeth, ściśle rzecz biorąc są co najmniej trzy stajnie:
1. były hotel dla koni, obecnie prywatny i nie ma jazd (niedaleko klasztoru) 2. stajnia tuż obok stacji PKP, są tam dwa hucuły (prywatne o ile wiem) i chyba można jeździć (a przynajmniej mi się raz udało - nie wiem na ile oficjalnie) 3. właściciel jednego ze sklepów ma konie i podobno też można pojeździć, ale jak się dowiedziałem, że to hucuły, to nie drążyłem dalej
Przez "stajnie" mam na myśli "miejsce gdzie są konie" 😉
bryziak, nie odpowiadają, bo trochę daleko. Miałem nadzieję na stajnie w odległości możliwej do pokonania rowerem w ciągu do 15 minut (idealnie) / do pół godziny (max).
Targowisko jest w górnej granicy odległości. Może spróbuję. Na razie nie mogę znaleźć informacji o tej stajni - jak szukam "targowisko konie" to znajduje mi targi koni 😉
A jeśli chodzi o Niepołomice to wielkość koni jest ok (choć jakby były trochę większe niż 1.65m to też bym się nie pogniewał), ale chciałbym mieć jakąś alternatywę.
Powiedziałbym, że mniej niż zero 😉 Nawet jak wpisuję w re-voltową wyszukiwarkę to nie znajduje. No ale może jutro podjadę, popytam gospodarzy, na pewno ktoś coś wie albo widział. W ostateczności zostaje szukanie tropów koni 😉
Witam, mam do odstąpienia za połowę kosztów boks w Swoszowicach z soboty na niedzielę na najbliższych zawodach. W razie zainteresowania proszę dzwonić: 660523081
Z powodu kontuzji 2 koni biorących na stałe udział w konsultacjach - zostały nam 2 wolne miejsca na konsultacje ujeżdżerniowe z Pawłem Dąbrowskim - termin 5-6.10 miejsce KJK Szary. Wszelkie info na PW.
Witam! Szukam klaczy o imieniu Doris, jest 4-letnią klaczką małopolską (ur. w kwietniu 2009r), ojcem jest Plik, matką Doris, maści skarogniadej. Została sprzedana i nikt oprócz jednego pana nie wie gdzie obecnie się znajduje a z nim nie mogę nawiązać kontaktu. Muszę wiedzieć co z nią, bo znam ją od źrebaka, karmiłam ją butelką i naprawdę zależy mi na tym żeby ją znaleźć. Jeśli ktoś coś słyszał to będę bardzo wdzięczna jeżeli się odezwie!!! Pozdrawiam.
Czy jeździ ktoś lub wie jak wygląda rekreacja w Polsadzie? Przejrzałam wątek opinie raczej niepochlebne ale chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej (może być na pw), będę wdzięczna🙂