Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Tia,zastanawiam się tylko ile osób mu się udało przekonać co do np. kosmicznych prędkości rozwijanych przez konie :P
Ehhh, a myślałam że może komuś coś się uda sensownego zorganizować... A były te zapowiadane pokazy skoków, wkkw i ujeżdżenia? Jadę jutro do mamy i wpadłabym zobaczyć co tam się dzieje, ale nie wiem w których godzinach jest sens...
Pokazy skoków były - dwie dziewczyny skakały po trzy przeszkódki, był pokaz ujeżdżenia w damskim siodle,którego co prawda nie widziałam bo akurat wtedy tłumaczyłam,że konie nie biegają 170 na godzinę,ale koleżanka mówiła że bardzo fajny.
Jutro raczej nie pójdę.
A tego pokazu nie robiła przypadkiem Zorilla  👀 Od skoków to podejrzewam, że ktoś ze Starego Młyna był skoro Kaźmierczak jest współorganizatorem  🙄 Coś czuję że krótko tam jutro zabawię....
jutro 10-17 jest planowana impreza. z ogólnego planu wiem, że tak jak dziś ma być pokaz musztry, bieg przeszkodowy parami, skoki przez przeszkody, pokaz ujeżdżenia w damskim siodle, sztuczki kucyka (w ramach przerywnika), pokaz hipoterapi, pokaz zaprzęgów konnych, prezentacja pracy kowala. Podobno jutro ma być coś jeszcze, ale oficjalnego planu imprezy nie widziałam więc nie wiem.
póki co leje deszcz...jestem ciekawa jak to dziś będzie...
Nie, robiła go Agnieszka Helbik na Medal, ja w damskim skakałam te hyrdy i zapychałam dziury czasowe  😁 .
No ludziom się podobało, tj takim niejeździeckim ale czy o to chodzi żeby gawiedź zabawiać? Porządne pokazy konne 'zwykłych' ludzi też by cieszyły, a i nas.
Mnie dziś nie ma, ale patrząc za okno nie żałuję  😀iabeł:. Było miło ale nie aż tak żeby w deszczu moknąć  😉.
Ja dziś się nie wybieram już, bo myślę ze już zobaczyłam to co miałam zobaczyć. Czy ktoś wczoraj dotrwał do pokazów kowalskich. Czy w ogóle się odbyły, bo z tego co wiem to Paweł w Toporzysku był. POkaz ujeżdzenia w damkim siodle byl bardzo fajny, jestem pełna podziwu!
Pokaz skoków był na Tadziku i jakimś dużym siwku, na pewno z Młyna, bo komentował p. Kazimierczak. Skakali ładnie, ale tak max 80 cm, zresztą na takim podłożu to trochę strach więcej skakać.
Cariotka 🙂 mnie bardzo daleko do jakiegokolwiek poziomu sportowego, ale i tak uwążam, że warto i mam nadzieję, że Małgosia nie ma nic przeciwko uczeniu podstaw...
kusisz kusisz 😀iabeł: zobacze po weekendzie🙂
Ten Pan który podniósł wam ciśnienie (blondyn który udzielał wywiadu) to pracownik Cracovia Arabians-chłopak z wybujałą wyobraźnią  🏇 Chyba duże zainteresowanie, pokaz i emocje go przerosły. Dwa ostatnie araby przyjechały wesprzeć program z AlMar Arabians z Jawornika. Spokojny ogier o którym mówił w wywiadzie to zapewne Esculap-starszy ogier (był jeszcze młody, chyba pięciolatek) i zapewne nawet nie zarżał do przechodzącej kobyły, ogier-złoto pod względem charakteru  😍
Esculapa chyba emocje też przerosły bo dość konkretnie rżał,ale trzeba przyznać poza tym nie zaczął sprawiać żadnych kłopotów.
A macie może jakieś zdjęcia tego Esculapa?
Ja mam tylko takie z wczoraj (mam nadz.,ze to on  😉 )
Jeździłam kiedyś na siwym Esculapie oo, ale nie jestem pewna czy to ten sam, ale chyba tamten też miał taką odmianę, ale był też bardziej jabłkowity 😁
Chyba nie ten,Esculap miał trochę inną maść i chodził wczoraj na wielokrążku.
Przyznać się, skąd te zjawiskowe fryzy?  😍 Cudowne były.

Z Bolęcina. Są od niedawna, na sprzedaż, 15 lat mają i chodziły tylko w bryczce, teraz dopiero są zajeżdżane  🤣.
Tak, to Esculap, na wielokrążku był ten młodszy-nie pamiętam imienia. Jest jeden Esculap oo, jabłkowitości nie widać bo dość mocno wyjaśniał 😉 Fryzy przyjechały z Bolęcina
Aaa,to great,bo Blondyn mówił,że siedzi na Esculapie 😉
Fryzy super,wczoraj na początku nie zauważyłam że jeden jest przemalowany 😀
Byłam dzisiaj na pokazie steapla i skokach dziewczyn ze SM. Dla mnie nieporozumienie skakać na takim podłożu takie wysokie przeszkody jakie im p. Kaźmierczak postawił... Fryzy mnie też zauroczyły - zwłaszcza ten wyższy jak zaczął galopować po błoniach - czołg nie koń  😜 Żałuję, że nie zostałam na pokazie ujeżdżenia, ale nogi mi już wysiadały a organizacja czasu kompletnie kulała, więc bałam się że jeszcze długo będę musiała tam stać... Jak dla mnie zarówno p. Rey jak i p.Kaźmierczak nie przygotowali sobie konferansjerki pod laików. Słuchałam opinii ludzi, którzy koło mnie stali i większość z nich nie za bardzo rozumiała o czym mówią  🙄 Dla mnie bez sensu opowiadać ludziom, którzy się nie interesują bardziej końmi o wysokości parkurów w różnych grupach kuców - i tak tego nie zapamiętają. Za to ogólne poruszenie wywołała informacja, że Tage nie jest źrebakiem - o czym wszyscy naokoło mnie byli święcie przekonani  😎
Ogier arabski ze zdjęcia to Esculap.
Na wielokrążku był 3,5 letni ogier Grimbold czy Grimbolt.
Na stronie Toporzyska pojawiły się wyniki

Co do indywidualnych zamówień zdjęciowych - odezwę się, pamiętam o Was wszystkich  😉

Raz jeszcze dziękujemy wszystkim za przybycie - choć grupa była stosunkowo niewielka, ale na pewno wytrwała!  🏇

PS. Ktoś był w piątek na występie pana Antoniego?  😀
Elbus, ja byłam chwilę. Podobało mi się🙂
Z ciekawości - która podkrakowska stajnia zdecydowała się na taką wątpliwą "reklamę" http://www.pomponik.pl/plotki/news-matka-madzi-w-bikini,nId,642102  👀
dajcie spokój z wklejaniem tych linków, super expres sięga dna a wręcz kopie dołki w dnie, niedługo wydrukuja pamiętnik tej psychopatki

co do imprezy myslę ze było by fajniej jakby była bardzxiej rozleklamowana po ośrodkach jeździeckich i miały by swoje stoiska, gdybym wczesniej wiedział sam bym moze przyjechał przypomniec sobie tereny po Błoniach ( trzymałem kiedyś Asola w stajni na ul. Zarudawie i wyjazd na Błonia to był standard.
Fajnie by też było gdyby jakiś naturalny pokaz był.
Szykuje sie jakaś fajna gonitwa Hubertusowa w najbliższym czasie?  🏇 Coś większego ? My mamy w formie parkurow szkoleniowych i imprezy, ale ostatnio zakochalismy sie w terenach i dzikich galopach  😜
właśnie, dodać trzeba że u Szarych hubertus będzie przebierany 😀
i z Brunatną ostatnio podbijałyśmy tereny - cudo!  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się