chodzi o to że koń chodzi na pastwisko codziennie, jak wszystkie konie ze stajni. rekreanty też. potem są przecież normalne jazdy nie? nie wiem czemu szukasz igły w stogu siana pitoszek. zawsze musisz mieć ostatnie zdanie? jak koń chodzi na padok, to można na nim potem jeździć. tak 🤔 no przecież !
Z góry przepraszam za brak ogarnięcia cytowania 😉 Tania napisała: Mnie jeszcze wypowiedzi Umberii wydają się bardzo podobne w stylu do cromimi. Naprawdę tak uważasz? 😉 Myślałam, że w moich wypowiedziach mimo wszystko nikogo nie obraziłam. Jeśli tak, to przepraszam. Wyraziłam swoją opinię i tematu już nie drążę, bo z mojej perspektywy jest już skończony: Napisałam co miałam do powiedzenia, wyjaśniłam co chciałam i tyle 😉 Jeśli moje wypowiedzi kogoś drażnią proszę napisać wprost, a nie doszukiwać się związków między kontami, bo takowych nie ma.
Dziunka tak chodzilo mi o "stanie na pastwisku od 3 miesiecy" wychodzenie na pastwisko to jednak co innego, wiesz cromimi nie ma nic zlego w jezdzie na koniu ktory "wychodzi na pastwisko" (hah) o ile nie wyglada jak Twoj koń... I nie szuka sie igly w stogu siana(w takim sensie) matołku tylko co najwyzej dziury w calym... eh od kilku postow brzmisz jak tania prowokacja...
ba! jak koń jest zdrowy to wychodzi na pastwisko, czasami właściciel bierze go na jazdy, później idzie do boksu, albo i nie iii tak w kółko. LECZ jak koń jest chory i w złej kondycji to sobie odpoczywa na łące lub w boksie, przyjeżdża do Niego weterynarz, przyjeżdża kochająca pancia, bierze go na spacerki np w ręku i tak w kółko aż do wyleczenia. Pragnę zwrócić uwagę że na początku PROBLEM BYŁ W STAJNI (że tak konia wychudzili), teraz jest PROBLEM W KONIU (że jest chory na wrzody). Stajnie się zmienia, wrzody się leczy. Więc nie ma wytłumaczenia na to że koń jest chudy, oprócz tego że zawiniła tu ludzka głupota.
cromimi: skontaktuj się z dr agata porzuczek, polecam na wrzodowe problemy, jej nr znajdziesz na forum bardzo dobry weterynarz, robi wszystko tanio (w uczciwej cenie), nie naciąga na niepotrzebne badania na pewno pomoze, mojego z wrzodów wyciągnęła pozdrawiam
cromimi Także polecam Agatę, teraz co prawda jest niedostępna na założonym urlopie, ale na początku września już będzie 🙂 Sprawdzi wrzody, zacznie leczenie rozpisze ci czym i jak konia karmić.
jak jadę do mojej stajni to nie widziałam zewnętrznej ujeżdżalni, ale może jest gdzieś schowana. Widzę często konie na pastwiskach i muszę przyznać że ślicznie wyglądają- pączusie. Chodzą dużo na pastwiskach i to jest wg mnie duży plus tej stajni. Kwatery mają często zmieniane. Zaskoczyła mnie tylko mała ilość koni.
słuchajcie, pisze tu bo sprawa pilna: otóż moze mąż lub chłopak którejś z szanownych koleżanek ma czas i zechciałby popracować u mnie fizycznie? potrzebne 2 osoby od jutra w godz 7-17, niedługo 2-3 dni (pare stówek wpadnie🙂😉 oczywiscie nie dyskryminuje nikogo i moze byc tez kobieta ale watpie zeby chciała kamienie przerzucac 😉 robota naziemna-bezpieczna 100% pisac na pw podam telefon :kwiatek:
co do tej chudości to bym się tak nie upierała, boziuniu co ja miałam z siwym 😵 oczywiście dramatycznie jakos chudy nie byl tylko jakis taki zawsze nie-gruby, a na złą opiekę to przecież nie mogę narzekać bo by mi chyba język usechł i klawiatura ale zawsze byl pełen checi do pracy i energiczny, po wyleczeniu wrzodów owszem wygląda lepiej ale sądze ze takiej "charciej" budowy to zawsze będzie, drugi z kolei odwrotnie, grubas jeden, na ździebku słomy z pewnoscia tez byłby tłusty, ale to przedświt-więc wszystko jasne
Cariotka ten plac zewnętrzny powstaje chyba przed stajnią, jechałam w sobotę i te zwały ziemi/żwiru? są już wyrównane, stoi ciężki sprzęt, także coś chyba ruszyło.
Ponawiam pytanie o warunki w Santosie. Mój wcześniejszy post na ten temat został zignorowany, bo nie wydaje mi się żeby nikt nie miał pojęcia jak ośrodek wygląda 😉
Ponawiam pytanie o warunki w Santosie. Mój wcześniejszy post na ten temat został zignorowany, bo nie wydaje mi się żeby nikt nie miał pojęcia jak ośrodek wygląda 😉
o Santosie było już pisane x razy. Nawet kilka stron wstecz 😉 Więc może warto się trochę wysilić i użyć wyszukiwarki...
Potrzebuje pożyczyć hackamore na raz, albo dłużej jak ktoś nie używa. Czy jakaś dobra dusza znalazłaby się i zaoferowała? Najcudowniej zachód Krakowa :kwiatek:.
Szukam osoby z kat.B+E lub B, odpowiednim autem i czasem 😉 która przewiezie mojego konia na trasie Michałowice-Facimiech-Michałowice w dn.31.08-1.09. Mam przyczepkę jednokonną.
byłam dziś w Michałowicach. Ośrodek robi wrażenie, boksy ładne, jasne...wszystko naprawdę na wysokim poziomie. Dużo pastwisk z porządną trawą. Tylko jedna rzecz mnie zdziwiła nie widziałam ani jednego konia na polu...ale bardzo dużo w stajni.
Taki jak sobie luzacy ustalą 😉 mamy w stajni dwie dziewczyny, nie wiem jakie mają stawki poza lonżowaniem/przygotowaniem do jazdy/spacerem w ręce, bo nic więcej mnie nie interesowało nigdy 🙂
a nie ma stajennego, który wyprowadza i sprowadza konie z pastwiska? i np. siedzą na pastwisku 8-20. Bo przecież nie każdy musi trenować🙂 a chce trzymać konia w tak ładnej stajni🙂
Cariotka konie wychodzą na padoki tak jak pisze kolebka 🙂 w cenie pensjonatu jest albo karuzela albo wypuszczenie konia na wykupiony przez siebie padok 🙂 jest jedna luzaczka która w stajni jest o 6 i jak było gorąco to wypuszczala konie. Np. Lolek ma tak ze luzac,ka go o tej 6wypuszcza do 7:30 i na ten padok wchdzi kobyła z którą mamy padok na spółkę 🙂 o 9:30 Lolek idzie do karuzeli. I po poludniu znów idzie na padok na 2-3h 🙂
Tak jak napisałam od karmienia konie idą na padok i do 12 schodzą. Tak juz jest 🙂 ale widać po koniach ze koło 11 juz chcą schodzić. Albo nie raz jak Lolek jest po południu to też stoi ze chce juz wrócić :p ale on ma dodatkowo boks z tarasem wiec jemu to dobrze bo może sobie cały czas wygrzewać plecki (jak tylko jest słoneczko) 🙂
No jest. Właśnie tak jak Kolebka pisze. Codziennie od rana do 12.30 konie chodzą do karuzeli albo na pastwisko i robią to stajenni. W innych godzinach robisz to sama albo luzak/koleżanka.
Są jakieś ciekawe rasy koni w Krakowie i okolicach? Bo wiem gdzie znajdę tinkera, pre i quatery. A coś jeszcze? Wie ktoś? 😉 :kwiatek:
Juliadna Majorex to po 2-3h stoi przy wyjściu i chce wracać. Ile można stać i jeść 🤣
rozumiem i naprawdę jestem zachwycona stajnią😀 i łąki macie piękne!!!! i konie wszystkie pulchne ! no cud i miód i orzeszki.. jest andaluz i fryz w krakuszowicach.