Ja zamawiałam też Pavo w cztery-kopyta.pl ,nie ma sklepu stacjonarnego, lecz to sklep z Krakowa i można pewnie jakoś dogadać się o odbiór, ale tam podobno uroplop do września 😉
jeśli wybiera się ktoś w najbliższy weekend z koniem do szarych na zawody ujeżdżeniowe, jest z pd lub pd-zach. okolic Krakowa i chciałby się podłączyć do transportu, to niech się odezwie, mam miejsce 🙂
Czy ktoś wie, jak jest teraz z pensjonatem w Swoszowicach? Jaka cena za miesiąc, i czy prawdą jest, że trzeba płacić kaucję (?) za korzystanie z ujeżdżalni? :kwiatek:
hm, chyba nie powinno już teraz być żadnej kaucji, skoro oba place są kwarcowe i nie ma wyjścia, nie można iść na gorszy, jak się nie zapłaciło... Ale niech się wypowie ktoś, kto się lepiej orientuje, cena ok.1000zł, z tego co wiem.
Nie wybiera się ktoś może na jeden dzień do Szarych na zawody w sobotę? Albo na dwa ,ale wraca ze swoim koniem do stajni? Chętnie przyłącze się do kogoś. 😉 Zachód Krakowa: Rząska, Zabierzów, Kobylany.
No niestety dziewczyny, nie każdego stać żeby wpakowac konia do stajni w której płaci sie 900 zł/miesiąc. owszem gdybym mieszkała w Krk na stałe to czemu nie, ale niestety
poza tym, wcale nie jest albo tanio albo dobrze. Stałam w stajni za 900zl i było do d....., a teraz stoję w stajni za 450zl i prócz braku hali nie wyobrażam sobie lepszej stajni, także ostrożnie z tymi kryteriami "tanio=źle; drogo=dobrze"
Borek Szlachecki u p. Cyganika. Powstają właśnie dwa dodatkowe pół-angielskie boksy🙂 jak przychodziłam były 4 konie, potem paru znajomych przyjechało i aktualnie stajnia pełna-9koni i nikt nie myśli o wyprowadzce😀
Mogę napisać, czego u nas nie ma w tej kwocie, a za co chętnie bym dopłaciła: - ujeżdżalni (najlepiej oświetlonej) - automatycznych poideł - siodlarni
Jest za to porządna opieka, właściciel, z którym bez problemu można się pogadać w kwestiach żywienia, wypuszczania itp., padok i pastwiska, supertereny do jazdy. Z tych powodów nie zmienię stajni (a także odelgłości - mogę do stajni iść pieszo), ale chętnie płaciłabym więcej za trochę lepsze warunki dla ludzi, zwłaszcza za porządną ujeżdżalnię. Niestety, łąka musi nam wystraczyć.