[quote author=żaczkowa link=topic=196.msg1332921#msg1332921 date=1331326903] Nord, z podkowami też było różnie - kiedyś podkuł u nas konia na lewy przód roz. 1, na prawy roz. 4 :P [/quote] Jak to? To w ogóle jest możliwe??
U nas w wielu miejscach zalega jeszcze lód - zwłaszcza na leśnych ścieżkach. Wczoraj nawierzchnia była już prawie idealna, bo słoneczko grzało od rana, ale teraz znowu leje i wieje, aż się z domu nie chce wychodzić 🤔
Ja konno to 100 km od Krakowa, ale zamelduję: - wczoraj idealnie. Od spodu trzyma jeszcze mróz, po wierzchu suchuteńko. Ukradliśmy ten jeden dzień paskudnemu marcowi i wędrowaliśmy 2 godziny po lasach. Pięknie. Dziś zimno, brzydko. Pod kołderkę pora.
Mam kilka zdjęć, ale niestety nie byłam na Grand Prix. Wybaczcie brak podpisów, ale zawodników których nazwiska pamiętam można policzyć na palcach jednej ręki🙁
Hej 😉. Czy ktoś może prowadzi ambitniejsze jazdy na swoim koniu w miarę przystępnej cenie? Zależy mi na technicznej nauce skoków (skoczę przeszkodę do ok 90cm, ale wygląda to kiepsko) i coś z ujeżdżenia (ciągi, trawersy, renwersy, lotna zmiana w galopie itd). Miło by było także gdyby był to spokojny i ułożony konik, oraz żeby dojazd był dobry, ponieważ nie mam auta 😉.
ale za to kładzie na codziennych treningach duży nacisk na ujeżdżenie i ma niesamowicie elastyczny dosiad 😉 nawet niektóre pingwiny nie potrafią siedzieć w pełnym siadzie tak jak On :P