Ja mam plastikowe poidła od ponad roku zamontowane w narożnikach boksów i już trzy zostały połamane
Hihi jak zobaczyłam ściany w boksach Twoich koni, to nic mnie nie ździwi 🍴 Jeszcze apropo's podgrzewanych poideł są w sprzedaży, kosztują 700zł za szt 🤔wirek:
stajnia na zdjęciu, to posiadłość Miecia Rusinka. Chyba już nie funkcjonuje. Konie były wysprzedawane. Dawno tam nie byłam bo Winnicka się remontowała długo i była zamknięta. Ciekawa jestem czy jeszcze jakieś konie tam stoją?
Tak, to to 🙂 ale wcale nie wygląda na zamknięte... na ujeżdżalni poustawiane przeszkody, na pastwisku pasło się kilka koni, a koło stajni jakaś koza i kucyk 🙄
Powody mam i to duże by tak mówić... fakt, kiedyś ponoć był świetnym hodowcą ale czasy te już dawno się skoczyły a teraz nie radzę tam wsadzać konia. Jak ktoś chce wiedzieć czemu, to mogę na PW wyjaśnić.
Dorcysiu,a poidła,o których piszesz wyżej,to nie te iluś tam litrowe,które wyglądają jak wanna i mają na pokrywie kulkę,którą zwierz ma sobie lizać-działa jak dezodorant roll-on?
Powiadamiam wszystkich,którzy dojeżdżają do nas trasą E40(ta na Rzeszów),że jutro odbędzie się otwarcie kolejnego odcinka autostrady A4(węzeł wielicki- do Szarowa koło Niepołomic) i w związku z tym skończą się korki na E40,bo tranzytowe tiry i część osobówek pomknie sobie dalej A4 😅 😅 😅
Jak się pojawisz,oznajmisz ktoś Ty i będzie ok.Zapraszam 🙂
Wiesz ile osób tu już było,bo po prostu chciało sobie pooglądać,a opowiadało na siłę,że chce wstawić konia?Tylko ja nie rozumiem po co kręcić?Jak ktoś jest tylko w celach zaspokojenia ciekawości,to zostanie potraktowany i oprowadzony jak każdy,kto przychodzi po konkret.
czyli ze z Krakowa do Szarowa teraz autostrada mozna?
Gdzie da sie znalezc jakas mapke tego, bo ja do klaja pomykam do konia,wiec autostrada do szarowa by mi pasowalo =P
Mapkę znalazłam jakąś kiepską,nie wstawiam zatem,ale A4 biegnie obecnie aż do Targowiska i tam jest zjazd. Mają być zrobione po drodze jeszcze dwa zjazdy w Podłężu i w Staniątkach.
Obecnie E40 jedzie się szybciutko i komfortowo 🙂
Koleżanka jechała dziś do nas z Krzeszowic i podróż zajęła jej 25 minut A4,a wcześniej aż godzinę.
Dorcysiu,a poidła,o których piszesz wyżej,to nie te iluś tam litrowe,które wyglądają jak wanna i mają na pokrywie kulkę,którą zwierz ma sobie lizać-działa jak dezodorant roll-on?
Nie, to poidła stajenne ze stali nierdzewnej, dodatkowo wzmacniana miska plastikiem. Jak będę miała chwilę, to poszukam jakiegoś linka🙂 A w Paczółtowicach oprócz tego anglika, to chyba Anka Pachla trenuje...
no i trzeba dodać że ma tam większość koni po karierze sportowej, dobrze zrobionych, profesorki, widać było to doskonale na zawodach towarzyskich w Krakusie 🙂
Ja mam pytanie dotyczące stajni na Kobylanach (w imieniu koleżanki) - jaka jest cena pensjonatu - czy jest hala - czy jest oświetlona ujeżdżalnia - czy jest myjka
Bylam w Paczoltowicach i uwazam,ze jest super osrodkiem. Rekeracja prowadzona jest nareszcie na sensownym poziomie,konie dobrze chodza,mnie akurat prowadzila jazde Anka Pachla i Russel tez cos dopowiadal. Wyszlam bardzo zadowolona,tylko odleglosc 😵 Jest dla mnie nie do przejscia,a szkoda,bo fajna stajnia.
Nie wiem,tylko jak z cenami u niego,bo chyba bardzo sie ceni,chociaz moze sie myle.