STAJNIA NA ZIELONEJ Przy Konwencie OO. Bonifratrów w Konarach ZAPRASZA!!!
HUBERTUS 2011 23. października
program imprezy: 8.00- Msza Święta w kaplicy Św. Józefa 9.30- Konkurs skoków 60cm 11.00-Konkurs skoków 80cm z rozgrywką 12.30-Konkurs tatarski- konkurs dla każdegoJ 14.00- Szukany lis 14.30-Konkurs potęgi skoku 15.00- POGOŃ ZA LISEM 16.00- Wszyscy zasiadamy do wspólnej zabawy!
Sędzia główny zawodów: Janusz Wójtowicz
DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW UPOMINKI!
dodatkowe atrakcje: plac zabaw dla dzieci, od rana przejażdżki konne, pyszne jedzenie, zabawa plenerowa, w razie deszczowej pogody, zabawa pod zadaszoną sceną!
Zgłoszenia i informacje: Dominika Knapik tel. 505898392, gg:5643864 Mail: konie@konary.pl, Facebook: Stajnia Na Zielonej Stajnia Na Zielonej przy Konwencie OO. Bonifratrów Konary 21, Świątniki Górne Termin ostatecznych zgłoszeń do 21.10.2011
dzięki Duunia ale w sumie gratulacje należą się dla konia za cierpliwość 😀 ale cieszę się bo rowerek mi się bardzo przyda 😀 a wpadaj koniecznie!!! mam nadzieję że publiczność dopisze 🙂
Jaki jest teraz instruktor reakreacji u Szarych? Ja stanęłam na tym jak był Mateusz Rzepa, teraz na stronie patrzę: Mateusz Gargaś 😉 Ktoś wie coś na ten temat? 😉
Jaki jest teraz instruktor reakreacji u Szarych? Ja stanęłam na tym jak był Mateusz Rzepa, teraz na stronie patrzę: Mateusz Gargaś 😉 Ktoś wie coś na ten temat? 😉
No już dłuższy czas temu Mateusz G. został instruktorem 🙂 Może zwyczajnie na stronie nie było aktualizacji 🤣
Tak, dalej są te konie w rekreacji, choć w planach mają zwiększać ich stawkę 🙂 A jaki jest nowy instruktor (jeśli chodzi o poziom i jakość zajęć) to musisz się sama przekonać, bo nie miałam z Nim jazd 😉 ale ludzie z rekreacji są zadowoleni 🙂
Weszłam na stronę stajni w Podskalanach....Eh! Tereny miażdżą! Cud miód🙂. A namiot cyrkowy bardzo mi się podoba. I całkiem dużo w nim musi być miejsca. Jeździł w nim ktoś?
Ja, praktycznie codziennie 😉 Piachu jest jak na plaży, słupu zabezpieczone, można jeździć w każdą pogodę 😉
Mi wpadło do głowy tylko Podskalany, ale ponoc drogo jak na warunki. Węgrzce? Ale brzydko...
A czemu tam nie chcesz?
Drogo ? Ja uważam, że bardzo tanio jak na opiekę 😉
Cześć, Jeśli ktoś szuka fajnego, niedrogiego miejsca dla konia to jest wolny boks w stajni w Borku Szlacheckim. Właściciel jest niesamowity, bardzo troszczy się o konie. Miesiąc temu wprowadziliśmy jednego konia, teraz drugiego. Jeden z koni był naprawdę w kiepskim stanie po pobycie w Bodzanowie-był chudy, pogryziony i nerwowy, teraz po miesiącu super odżył, uspokoił się i naprawde przyyytył. Pan daje koniom jeść 3 razy dziennie-zgodnie z zaleceniami plus podrzuca im co jakiś czas zielonkę. Konie cały dzień przebywają na padoku (prócz deszczy i upałów). Boksy są sprzątane codziennie. Jest to przydomowa stajnia, nie ma w niej luksusów-ujeżdzalnia trawiasta z kilkoma przeszkodami, tereny-pierwszy raz widzę takie w Krakowie, są miejsca gdzie konie po prostu wymiękają i mają minę "może już przejdźmy do kłusa?". Warunki dla koni są super, zaplecze dla jeźdźców-dobre, ale ja po wizycie w Bodzanowie już wiem, że nie jest istotna hala i wylizana stajnia, skoro koń zamienił się w nerwusa i zapadł w siebie. Także polecam serdecznie informacje szczegółowe proszę priv.
Czy może ktoś z okolic Krakowa ma siodło Daw-Mag Hubert łęk L i zgodziłby się pożyczyć je na kilka godzin do przymiarki, oczywiście zostawiłabym kaucję albo jakiś zastaw 🙂
Jeden z koni był naprawdę w kiepskim stanie po pobycie w Bodzanowie-był chudy, pogryziony i nerwowy, teraz po miesiącu super odżył, uspokoił się i naprawde przyyytył. Pan daje koniom jeść 3 razy dziennie-zgodnie z zaleceniami plus podrzuca im co jakiś czas zielonkę. Konie cały dzień przebywają na padoku (prócz deszczy i upałów). Boksy są sprzątane codziennie. Jest to przydomowa stajnia, nie ma w niej luksusów-ujeżdzalnia trawiasta z kilkoma przeszkodami, tereny-pierwszy raz widzę takie w Krakowie, są miejsca gdzie konie po prostu wymiękają i mają minę "może już przejdźmy do kłusa?". Warunki dla koni są super, zaplecze dla jeźdźców-dobre, ale ja po wizycie w Bodzanowie już wiem, że nie jest istotna hala i wylizana stajnia, skoro koń zamienił się w nerwusa i zapadł w siebie. Także polecam serdecznie informacje szczegółowe proszę priv.
Informacje szczegółowe to ja mogę podać tutaj. Na przykład to że koń przyszedł chudy do Bodzanowa - że wprowadziliście do stada konia zarobaczonego w tym stopniu, że rutynowe jednorazowe podanie środka odrobaczającego nie poskutkowało, a kiedy w końcu wykonaliście badanie kału, długo nie kwapiliście się poinformować o wynikach. Naraziliście nasze konie na chorobę, a nas - właścicieli koni - na dodatkowe koszty w związku z koniecznością ponownego, dwukrotnego odrobaczenia całego stada. (Przynajmniej tyle dobrego, że najwyraźniej dzięki temu odrobaczaniu wasz koń wreszcie przytył.) Koń nie był pogryziony, ani nerwowy, zresztą skoro był taki biedny i "zapadnięty w sobie" to czemu był cały czas użytkowany przez was wierzchowo, skakał, służył małemu dziecku do nauki, brał udział w zawodach i paradach?
W waszej poprzedniej stajni była osoba, która chciała zgłosić właściciela konia do TOZ-u, z Bodzanowa wyprowadziliście się zostawiając za sobą długi i smród, ciekawa jestem, jak długo będziecie mile widziani w Borku Szlacheckim. Nie wróżę długiej przyszłości. Właścicielom pensjonatów radzę się wystrzegać tych państwa.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ja prosilam o zakonczenie tej sprawy na forum. off topic.