Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Apropos zawodwo....24 pazdziernika o godz.12.30 zapraszamy na Hubertusa oraz pokazy kaskaderskie do BOTOJI

www.botoja.pl  😅
Wistra - jeszcze mnie bedziesz miala dosyc 😉

Strucelka - w Mustangu to ten:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/3501/Dzierzawa-do-SPORTU-w-Krakowie-8211-OKAZJA/
Unito czy Unit sie zwie, nigdy nie moglam zapamietac.

no fajny misiaczek z niego, w Bolęcinie mieliśmy przyjemność z moją folblutką stać koło niego na MM  🙂 sprawiał bardzo pozytywne wrażenie, w obejściu cudo konik, pod siodłem chyba też fajny  🙂
A ja jeszcze jedno pytanie mam. Pytanie do osób trzymających konie na Bielanach.
Jak u Was z miejscami? Jest coś wolnego? Jak z opieką, karmieniem, wybiegami?
Jest szansa, że koło czerwca znajdzie się wolny boksik?🙂
Miejsca na Bielanach nie ma ale do czerwca wszystko się może zdarzyć🙂
Konie są karmione trzy razy dziennie. Codziennie wychodzą na pastwiska, bez względu na pogodę, w sumie ponad 4 hektary.
Jak jest bardzo brzydko, to schodzą do stajni wcześniej, ja jest ładnie, to zostają prawie przez cały dzień.
a jeśli chodzi o opiekę, to niech się inni wypowiedzą. 😁
A co takiego chcesz wiedzieć o Wiatowicach? :P Możesz przyjść i zapytać :P

ja by, chetnie prosila o wszelkie informacje. moze bys na pw
Polecam OJK Włosań (raczej dla zmotoryzowanych) 🙂.
Mam tam konika od 2 maja i jak na razie brak powodów do narzekania, a jestem dość wybredna i przewrażliwiona jeśli chodzi o stajnię i to, jak się dba o konie 🙂. Tam nie boję się go zostawić, kiedy gdzieś wyjeżdżam 🙂. Wiem, że zawsze ktoś się nim zajmie, przygotuje jedzonko itp. Jest hala - ja jeździłam tam w 5 koni rekreacyjnych + ja ^^ i daliśmy radę, w dwa konie można spokojnie poskakać. Ujeżdżania zewnętrzna jest dość spora i piaskowa (oświetlona). Stajnie w sumie są dwie, ale połączone ze sobą. Jedna bardziej rekreacyjna, druga bardziej prywatna 🙂. Ludzie bardzo życzliwi i pomocni. Nigdy mi się nie zdarzyło tak, że w czasie mojej nieobecności nie miał się kto konikiem zająć. W samej stajni jest czysto i jasno. Boksy są przestronne, a korytarze szerokie. I co najważniejsze - na prawdę sporo pastwisk zarówno koło samej stajni jak i wyżej w lesie na wzgórzu (świetne w upały). W lecie koniki dostają wodę na padoku.
czy jest taka stajnia z halą, ktora w czasie jesien-zima przyjmie na tydzien-dwa 2 konie?
z tym ze hala musi byc "normalna", nie jak w sierczy, staniatkach itd.
jest taka szansa gdzies?
Lobuziara myślę, że w Bolęcinie byłaby taka możliwość. Musisz pytać szefa, namiary na www.szarza.bolecin.pl
Dokładnie tym bardziej, że na stronie KJ Szarża w Bolęcinie pojawiła się dzisiaj informacja o wolnych boksach🙂
Mam pytanie ile teraz aktualnie kosztuje pensjonat w Bolęcinie. Jak duże jest stado? Jak często jest wymieniana sciółka w boksach? ❓ ❓ 🤣
Pensjonat kosztuje 650zł. Nie rozumiem pytania o stado??
Konie są puszczane indywidualnie lub z końmi które znają, najczęściej we dwójkę (ewentualnie seniorzy w 3 lub młode w 4).
Ściółka, hmm... zależy. W lecie średnio co 2 dni, w zimie ten okres trochę się przedłuża, od 3-4.
a nie są puszczane na łąki? chodziło mi o to bardziej?
Łąk jeśli chodzi Ci o trawiaste pastwiska nie ma. Są tylko padoki, które tak naprawdę stricte nimi nie są. Konie puszcza się w zimie na czworobok i parkur, ewentualnie na padok z drzewami za halą. W lecie jeszcze są dwa padoki nad jeziorem, ale tam przebywa głównie młodzież i seniorzy.
Ale konie puszczane są ogółem co 2 dni średnio.
jeżeli ktoś szuka konia do dzierżawy a nie ma zbyt wysokich wymagań co do zaplecza stajennego,
do współdzierżawy 2 klacze Pełnej Krwi Angielskiej,
powyżej 160cm, wzrostu, dla doświadczonych i stanowczych jeźdźców, więcej szczegółów na pw lub gg

cena 200zł (na 3x w tyg jazda) miesięznie przez okres zimy, w związku z ciężkimi warunkami pogodowymi i błotnymi :wink: od wiosny do wczesnej jesieni 250zł

konie stoją w południowej części Krakowa,

wszelkie pytania, chętnie odpowiem
koniexx@interia.pl
gg 5643864
lub pw

mam nadzieje że nikt się nie pogniewa że tutaj zamieściłam informacje, ale wiadomość jest skierowana do mieszkańców Krakowa i okolic, jeżeli to nadużycie to proszę o przeniesienie do ogłoszeń ogólnych...
U nas nowość - dzisiaj była inauguracja 🙂

Solarium oparte na projekcie Tomka_J - dziękujemy! Pierwsza testerka była bardzo zadowolona, nawet przysypiała troszkę 🙂
F rewelacja!! 😜 możesz zdradzić ile Cię to kosztowało?
super F Gratulacje !! oby tak dalej!!
A bardzo mi miło Domko i Strucelko,bardzo dziękuję 🙂

Wrzucam link do projektu Tomka_J,bo z niego korzystałam.

http://stajniatrot.pl/texts/mondre/solarium.html

Cenowo wyszło trochę więcej niż Jego,bo troszkę  zmodyfikowaliśmy mocowanie.Trzeba było zrobić konstrukcję nad myjką. Dodaliśmy zabezpieczenie,przeciw opadnięciu solarium na grzbiet konia, gdyby, nie daj Boże, któraś z linek prowadzących lub jakiś inny element uległ uszkodzeniu.

Solarium jest opuszczane i podnoszone,tak aby dopasować położenie lamp(dodatkowo osobno ruchomych-można zmieniać kąt ich świecenia) do wysokości konia i do chęci intensywności ogrzewania.

I od dziś możemy:
- osuszać konie po jeździe,po padoku(deszcz,śnieg),po kąpieli
-stosować odnowę biologiczną w postaci przyspieszania regeneracji mięśni i stawów
-rozluźniać,poprawiać samopoczucie🙂
-przyspieszać gojenie uszkodzonych tkanek miękkich
-dogrzewać się razem z końmi kiedy przyjdą zimne dni zimowe🙂

Dla dziewczyn dobra informacja,lampy podczerwieni wpływają korzystnie na cerę🙂

Zapraszamy ciekawych do nas do stajni.
U nas w stajni w Bodzanowie jest do wydzierżawienia lub częściowej dzierżawy wałach do rekreacji.

Spokojny w obsłudze,grzeczny,ambitny w terenie.

Więcej informacji i zdjęcia przekażę zainteresowanej osobie na pw lub maila.

Przepraszam za post pod postem,ale to osobna sprawa, w ogłoszeniach zginie,a aktualna jest tylko lokalnie.
F,  a to nie do ogłoszen przypadkiem?
Sznurko,dziękuję za czujność na wyrost w trzymaniu porządku.

Widzę jednak,że czujność masz WYBIÓRCZĄ I NADGORLIWĄ.

Wobec tego wróć do poprzedniej strony tego wątku(12) i zobacz jak ushia na niej ogłasza konia swojej koleżanki.
Jest tam podane wiele więcej informacji niż ja zawarłam w swym wpisie.

Koń,o którym piszę nie jest mój,a więc nie mam osobistego interesu w dzierżawie.

Propozycja dotyczy ludzi z Krakowa,a wiadomym jest,że takie info tzw.lokalne zginie w stosach owijek,czapraków i wędzideł z działu ogłoszeń.

Powyższego mojego wpisu nie traktuję jak ogłoszenie jedynie jako informację i napisane jest,że szczegóły już osobiście.

F, nie obraź sie, rozumiem ze nie jesteś jedyną osobą która pisze tutaj ogłoszenia o dzierżawie/współdzierżawie bo bądź co bądź do tyczy Krakowa, ale zaraz bedzie tuzin innych osob które zamiast pójść do ogłoszeń bedzie wstawiało tu ogłoszenia o sprzedaży koni ( bo z krakowa) siodeł, sprzetu i innych.
ogłoszenia są od tego by były tam takie ogłoszenia a uwierz że jeśli ktoś szuka konia do dzierżawy i chce go znaleźć to znajdzie w watku ogłoszeniowym w stosie czapraków, siodeł derek witamin i innych 😉 dla chcącego nic trudnego a tym czasem wątek o stajniach krakowskich bedzie dotyczył stajni krakowskich a nie rzeczy na sprzedaż/ do wydzierżawienia
Jutro Hubertus w SKH Nielepice SERDECZNIE ZAPRASZAM!! Impreza zaczyna się od 10.30 😅 😅

Ktoś planuje być? Ja miałam być jako master, ale ostatecznie będę focić 😉
Szkoda,że jutro bo chetnie bym wpadła.Chyba z 5-6 lat temu brałam udział i bardzo miło wspominam.Ale jutro też u nas  🏇 także zycze i Wam i nam pogody 🙂
A ja bym bardzo prosiła Solino,aby takie osoby jak Ty i Sznurka pozostały na swoich pozycjach użytkownika forum,a nie robiły za moderatora vel adwokata moderatora.

Skoro nasze Moderatorki nie skasowały postów Ushi(strona 12) i Domy(strona 13),które ewidentnie mówią o dzierżawie koni,to wnioskując na podstawie powyższego nie powinny mieć uwag do mnie-i jak do tej pory nie mają.

Dałam info o możliwości dzierżawy bez szczegółów.Właścicielka konia mnie również o to nie prosiła(oczywiście koń jest do dzierżawy)więc nie reprezentuję tu swojego interesu, jak to ma miejsce w typowych ogłoszeniach.

I prosiłabym o mniej wybiórczą czujność w zaprowadzaniu porządku(vide wpisy Ushi i Domy),bo można posądzić "porządkujące"na siłę Panie o złośliwość,a od tego jestem daleka 🙂

F, ty jakies problemy masz?
bo wnioskuje ze masz i powazne 😎
nie przesadzajcie znów, jak te informacje o dzierżawie Wam tak przeszkadzają to niech moderatorzy usuną je, ale szczerze mówiąc sama szukając konia do dzierżawy nie wiem czy chciałabym przeglądać ogłoszenia ogólne, też wolałabym do lokalnego wątku zaglądać...
Nie widzę niczego nagannego we wpisach Ushi i Domy i dlatego nie miałam i nie mam żadnych obiekcji aby wpisać swoje info.

Jeśli Moderatorki stwierdzą,że przesadziłyśmy,ja z pokorą poddam się ich decyzji 🙂

Ten wątek jest czytany głównie przez mieszkańców Krakowa i okolic,a takie informacje jak nasze są tylko dla tej wąskiej grupy użytkowników forum.

Sznurko,swoim wpisem obniżasz poziom dyskusji.

wzajemnie  😁
skoro aż dwa posty tak strasznie przezywasz uwagę o ogłoszeniu ktora jest totalnie neutralna myslę ze powinnas przed odpaleniem volty wypić melisę bo to tylko internet moja droga
Sznurko,a nie Tobie te uwagi czynić 🙂

Ja mówię pas,bo zdecydowanie wolę czytać o Hubertusach z naszego rejonu niż odpowiadać na Twoje "czepiactwo się"

Nowe forum re-volta ma na górze taki oto napis: Zmieniamy standardy końskiego forum ,a mam pewność,że właśnie to forum odpaliłam,a nie starą voltę-jak piszesz i nie mam zamiaru toczyć z Tobą dalszej dyskusji, bo dla mnie powyższy napis jest zobowiązujący.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się