Krakowianie drodzy, z tego co mi wiadomo, HB Contact (forumowy Bogdan) może odwiedzić w kwietniu Kraków na pomiary i dopasowywanie siodeł, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, niech się zgłasza, bo musi się uzbierać odpowiednia liczba chętnych. (Póki co jest nas chyba troje.)
Będę w Krakowie jakoś w maju. Postaram się poumawiać z właścicielami stajni na jakieś rozmowy i oglądanie. Z dzierżawą będę coś myśleć. Jestem w tym temacie równie zielona, jak w temacie Krakowa (nie wiem nawet gdzie chleb będę kupować - mniejsza o to) Konisko fajne, duże, rude i poukładane. Koń profesor, w sumie byłabym gotowa postawić go w stajni odpowiedniej dla dzierżawcy, ale jasna sprawa, że po wcześniejszym sprawdzeniu warunków. Marmurów to ja nie potrzebuję, myślę, że Rudy też nie. Ważne dla nas ładne tereny i pastwiska i wiadomo, że ogólna higiena stajni. Po za tym wymyśliłam sobie, że chciałabym dzierżawcę, ale swojego przyjaciela. Wiecie osóbkę, która wpadłaby na kawkę i poopowiadała co u konia, jak ich współpraca. Ja chcę pokrywać całość kosztów utrzymania, a na opiekunkę zrzucić ewentualne koszty szczepienia, odrobaczania i kowala. W sumie to kompletnie nie wiem jak podejść do tematu..
w stadninie na dębinie 4 czerwca odbędzie się szkolenie dotyczące dopasowania siodła, będzie możliwość sprawdzenia siodeł na swoich rumakach, porównać w praktyce jazdę w dobrze i źle dopasowanym siodle a takie wynieść teoretyczne informację dotyczące różnych marek siodeł ich konstrukcji i zasad dopasowania siodeł. więcej informacji ukarze się na stronie www.stadnina.org
Polecam tego pana, jest u nas stałym bywalcem i większość pensjonariuszy korzysta z jego usług 😉 Ja również dopasowywałam swoje siodło i jestem zadwolona.
[quote author=idziosława link=topic=196.msg966239#msg966239 date=1302107430] Kto będzie w następny weekend na regionalkach w KKJK? 🙂 [/quote] Ja jako zawodnik i ekipa techniczna. 😉
Kobiety ratujcie wybieram się jutro do michałowic busem a że wracać będę późno bo gdzieś ok 20.30-21 i się zastanawiam czy te busy o tej porze kursują czy już nie będę miała czym wracać. Nie jestem z krakowa a jedynie tu bywam . Jedyny dostęp do internetu to przez tel. Proszę powiedzcie mi czy o tej porze będę mogła wrócić do krakowa czy o 21 już nic nie kursuje ? 🙇
mi pokazuje się na stronie rda.krakow.pl , że ostatni odjazd z michałowic jest 21:57 więc do tej godziny coś jeździ 🙂 edit: zresztą np. 277 jedzie przez michałowice o 21:20 też
777 mniej więcej do 22 coś jeździ bo nie raz wracałam ok 21-22 ze Słomnik. Jak nie autobus to bus na RDA lub na Augusta 🙂 zresztą sprawdź sobie jeszcze MPK bo jeżdżą tam autobusy. www.mpk.krakow.pl
U nas w stajni prawdopodobnie w dniach 25-26 czerwca odbędzie się kurs masażu i strechingu koni z Marią Soroko, więcej informacji niebawem w ogłoszeniach🙂
Carunia, nawiązując do Twojej poprzedniej wypowiedzi to, mam obawy w drugą stronę, że ktoś mi to moje kobylisko od podstaw zepsuje lub znarowi. Mam złe doświadczenia z dzierżawcami, ale mam też straszne poczucie winy, że ją zaniedbuje.
[quote author=żaczkowa link=topic=196.msg966309#msg966309 date=1302110561] [quote author=idziosława link=topic=196.msg966239#msg966239 date=1302107430] Kto będzie w następny weekend na regionalkach w KKJK? 🙂 [/quote] Ja jako zawodnik i ekipa techniczna. 😉 [/quote]
ja z ekipą z Radziszowa 🏇, jak oczywiście jak Bóg pozwoli - jak to mówi p. Oleg 😉