Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Ja widziałam panią, w okularach 🙂
O.o
No to najwyraźniej jest ich więcej.
Ja w zeszłą sobotę mijałam tego bosego hipisa z konikiem polskim na alejach o 21 :P Powiedział, że idzie z nim już 500 km  🤔wirek: Fajnie wyglądali na środku skrzyżowania :P
Ja kiedyś (jakoś niedawno ; ) ) jak 130 jechałam to tak koło kleparza panią na koniu zobaczyłam : )
Ta Pani na koniu to juz legenda Krakowa. Mieszka w okolicach ul Wrocławskiej, pamietam jak jeszcze jak bylam w liceum ( to bylo ponad 10 lat temu.) Ma rozwalająca sie chałupke i jakąs pseudo stajnie. Czasem nawet widac ja na Rynku, miala dorożke jednokonną. Zakręcona kobieta, czasem ja widze jak przez Opolską na pasach przejezdza konno  😲 Ja to sie tam boje przejśc przez ulice na pasach bez świateł, a ta na koniu smiga.... dzielny rumak 🙂
Hej
Mam parę pytań do rezydentów stajni Botoja.
Jak się mają sprawy po zmianach - remoncie? Wiem, że jest nowa hala i stajnia. Czy konie już tam stoją? Jak wygląda kwestia ścielenia, karmienia i wypuszczania na padoki. Kto się tym zajmuje i czy fachowo?
Czy jest tłok na ujeżdżalni? Jak często w ciągu dnia jest rekreacja? Można dzielić ujeżdżalnię z rekreacją?
Czy jest gdzie pojechać w teren?
Czy w stajni jest ktoś kto robi owijki i wcierki koniom, ew. za dopłatą? Czy np w błotniste dni ktoś myje i czyści kopyta koniom po zejściu z padoków?
Czy konie są karmione indywidualnie, tzn czy witaminy i suplementy będą podawane z paszą?

tyle mi przyszło do głowy...

Mam nadzieję, że ktoś się odezwie uśmiech
Ja również mam pytanie: Czy orientujecie się czy ktoś ma do wydzierżawienia konia ujeżdżeniowego kl. N?? Pilne 🙇 🙇
A nie znacie kogos kto szuka konia do czesciowej dzierzawy? 2-3 razy w tygodniu?
Kolezanka nie wyrabia czasowo ze swoim.

Strucelka, a pełna dzierżawa? Bo znajomy ma w Zabierzowie fajnego konia, tylko chyba w gre wchodzilaby wspoldzierzawa.
Strucelka, w Mustangu był taki koń do dzierżawy, ale nie mam pojęcia, czy to aktulane.  Jeśli chcesz, mogę Ci podać namiary do właścicielki.
Ale jezeli myslimy o tym samym koniu to w tym momencie tez wspoldzierzawa - wlascicielka cala chciala jak byla w ciazy, teraz juz nie 🙂
No, ja się przesiadam studencko do Polsadu.
Miło było Cię spotkać, Ushia  😉
Izydorex, Ushia - w sumie współdzierżawa to jeszcze lepiej 😉 A o jakim koniu mowa?
Mam pewną sprawę do osób stacjonujących w bolęcinie... 2 tyg temu zostawiłam  tam czaprak eksadron wine...Szkoda mi go, może gdzieś tam jeszcze leży??!? Jeśli ktoś się natknie bardzo porsze zanieść go do pana Reja a ja jak będę to go odbiorę. Niestety bardzo rzadko jestem w tej stajni, zdawałam tam po prostu odznakę 🙂 Czaprak zostawiłam na sznurku przy tych najnowszych drewnianych boksach 🙂 Bardzo proszę o zwrócenie uwagi  i z góry dziękuję 🙂
Wistra - jeszcze mnie bedziesz miala dosyc 😉

Strucelka - w Mustangu to ten:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/3501/Dzierzawa-do-SPORTU-w-Krakowie-8211-OKAZJA/
Unito czy Unit sie zwie, nigdy nie moglam zapamietac.
Dzięki  :kwiatek:

A kto będzie na MM w Bolęcinie w ten weekend?
Ja startuję w piątek, sobotę i niedzielę. Na stronie MZJ-u są już listy startowe na piątek. Mam start na Likierze o 9.55 a Belfaście 10.35, oba w P-10R. Trzymać kciuki! 😜 😅
Strucelka - w Mustangu to ten:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/3501/Dzierzawa-do-SPORTU-w-Krakowie-8211-OKAZJA/
Unito czy Unit sie zwie, nigdy nie moglam zapamietac.

Unit zwany Unito 😉 Myślimy o tym samym. Całkiem fajny koń.
Strucelka I jak wam poszło ??? 🙂 Mi się wydaje czy wy stoicie w bolęcinie???
Antibarbie tak, stoimy na stałe w Bolęcinie.
A poszło mi tragicznie 🙁 Jestem bardzo niezadowolona, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
No i w P-10R jesteśmy tylko 3 zawodniczki... Eh, w sumie z jednej strony fajnie, bo w najgorszym wypadku będę trzecia 😁 Ale z drugiej strony co to za wyczyn być 1 czy 2 na 3 pary 🙄
Strucelka gratuluje 😅 kiedyś byłam na obozie w Nielepicach jakieś 4 lata temu i wiedziałam że będzie z Ciebie cudo jeździec 😉 3mam kciuki za dalsze postępy.
Cariotka dziękuję, miło mi 😡 :kwiatek: znamy się może? Oglądałaś moje przejazdy?
niestety nie mogłam być w Bolęcinie 🙁 🙁 ale widziałam zdjęcia na ph...i domyślam się że wiele pracy włożyłaś w swoje konie 😉aż  miło patrzeć  😀 a Ty mnie pewnie nie kojarzysz bo mnóstwo osób było na obozach w Nielepicach 🏇
Dziękuję :kwiatek: Tak, to fakt, włożyłam w nie dużo pracy, w Belfasta ostatnio chyba najwięcej. Więc przyszedł czas by odebrać sobie efekty z nawiązką 😉
[s]Wiem, ze to moze nie watek o ogloszeniach, ale..bylo nie bylo..o koniach..i to w Krakowie i okolicach..

Mam do wspolwydzierzawienia klacz 6-letnia, sl/xx, wys.ok.170cm, kara, ujezdzona L/P, poczatek skokow, na wiosne mozliwosc startow w zawodach L/P, skoki mini L/L..klacz bez narowow, ambitna, z charakterem, nie do rekreacji,  dla jezdzca z dobrym dosiadem i stabilna reka.

Stoimy w botoji..wiec jest hala 🙂

wiecej szczegolow, zdjecia itp na maila; black_mamba1926@hotmail.it lub GG 9729303[/s]  NIEAKTUALNE
Ooooo, to juz zdrowa? Fajnie, ze tak szybko.
Tak Ushia!  😅 Zdrowa i w regularnym treningu 6 dni w tyg! 🙂
i jest coraz lepiej..i nabrala miesni, ze az milo...i dalej ''puchnie'' hahaha 🙂
aminokwasy, olej ryzowy, platki ryzowe i odpowiedni trening zdzialaly cuda 🙂

Na zdjeciu powyzej nie widac tego, bo zdjecie jest sprzed..conajmniej 2,5 miesiecy..
słyszał, był ktoś może w Wiatowicach???
Ja byłam, a Solina tam trzyma konie.
pytam się tak z ciekawości bo ,,na dębinie'' trzymałam konie, teraz się przeniosłam do koleżanki obok;] również do Wiatowic 😀
A co takiego chcesz wiedzieć o Wiatowicach? :P Możesz przyjść i zapytać :P
ooo Carunia 🏇 ja wiem wszystko tylko myślałam że spotkam jakieś znajome twarze jak sie o to spytam 😁 i widze że sie nie myliłam 😅 nie tylko stajnia jest ładna, ale tereny prześliczne...no i zawody Wiatowickie przebijają wszystko. 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się