Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

A gdzie napisałam, że trawa+gorąco= OK?

Tak zrozumiałam z Twojej poprzedniej wypowiedzi. Na pastwisku wszystko jest okej, a padoki są be i w ogóle.

Jeśli chodzi o kwestię doświadczenia w temacie końskim, to wybacz ale nie te progi.

Że co przepraszam?!
Szukamy instruktora/trenera, który mógłby przyjeżdżać do stajni w okolicach Kryspinowa raz w tygodniu do trzech, czterech osób (przede wszystkim ujeżdżenie, choć jakieś skoki od czasu do czasu też - poziom ambitnej rekreacji). Nie musi to być osoba z papierami, ale ważne jest przynajmniej kilkuletnie doświadczenie, w tym w pracy z młodymi końmi.
Możecie kogoś polecić? Jak kształtują się ceny?
Izydorex mogłabyś wstawić jakieś fotki okolic waszej stajni? Musi być ślicznie 🙂

Co to za nowość w Kobylanach? Byłam jakiś czas temu w miejscowości Brzezinka i widziałam niedaleko konie, podejrzewam, że to właśnie to.
Witam.Dla zainteresowanych ja trzymam konika w Kocmyrzowie.Faktycznie odchodzi teraz kilka koników-ale jak już tu padło to kwestia podwyżki.Przeprowadzki ze stajni do stajni są na porządku dziennym więc nie rozumiem skąd takie HALO! Moje konisko ma się rewelacyjnie-jest w świetnej kondycji(aż za dobrej)🙂😉 i wygląda jak pączek w maśle. . Dla osób poszukujących stajni pod Krakowem(12km z Czyżyn) proponuję przyjechać OSOBIŚCIE i na własne oczy zobaczyć co i jak.Najlepiej samemu ocenić sytuację a nie bazować na informacjach z drugiej ręki które nie zawsze są obiektywne a czasami mogą być podyktowane względami personalnymi.
Izydorex mogłabyś wstawić jakieś fotki okolic waszej stajni? Musi być ślicznie 🙂

Proszę bardzo:

ujeżdżalnia ze stajnią w tle

okolice

edycja: usunęłam zdjęcia, ktore się nie wyświetlały
Izydorex na ostatnim to Kryspinów?

jest w wątku o krakusach na towarzyskim, to tu też spytam:
śmiga ktoś na ZRki pingwiniarskie do Niepołomic w ten weekend? 🏇
Od nas z Opatkowic jedzie Doma na Sipsi  😀 ja niestety na weekend wyjeżdżam i nie mam szansy pokibicować  🙁
Izydorex na ostatnim to Kryspinów?

Tak, stajnia jest 5 minut stępem od zalewu.
czy wiadomo coś o zawodach w niepołomicach za 2 tygodnie?
ujeżdżenie, skoki? ktoś coś wie? ktoś się wybiera?
ma ktoś fotki Botoi , po remoncie ? hali i stajni ?
eloise proponuję:
http://www.mzj.krakow.pl/  😉
Z Zabierzowa będzie kilka osób 😉
M.in. ja na Atmie.    😀  Siwy miał jechać w tym tygodniu do nowego domu, więc wzięłam Atmę. Ale w końcu okazało się, ze pojedzie w przyszłym tyg a niestety na dwa konie za zawodach mnie nie stać  🙁
Izydorex supeeer
Z Zabierzowa będzie kilka osób 😉
M.in. ja na Atmie.    😀  Siwy miał jechać w tym tygodniu do nowego domu, więc wzięłam Atmę. Ale w końcu okazało się, ze pojedzie w przyszłym tyg a niestety na dwa konie za zawodach mnie nie stać  🙁

A masz miejsce, żeby zabrać ze sobą fotografa? ;P
ma ktoś fotki Botoi , po remoncie ? hali i stajni ?

Trolinka, są tu:

http://gs176.photobucket.com/groups/w178/K9KNYACNFY/

(link ze stajniekrk.darmowefora.pl)
In.
Miejsce się zawsze znajdzie 😀 Samochodem będziemy.
pisz na pw, to się zgadamy.

koniec    🚫
Czy ktoś, jak wygląda sutuacja w pensjonacie w Cholerzynie? Istnieje jeszcze czy zakończył działalność? Przejeżdżałam ostanio tamtędy kilka razy i nie widziałam żadnego konia na ujeżdżalni ani na wybiegach. 
Aktualności z Bodzanowa: ujeżdżalnia zewnętrzna została powiększona - obecne wymiary to 24 x 48 m - i ogrodzona. Są i literki 😉

[img width=600 height=399][/img]

[img width=533 height=400][/img]

[img width=533 height=400][/img]

http://www.atropos.h2.pl/bodzanow/galeria_ujezdzalnia.html
F, naprawdę dobrze to wygląda. Właśnie uświadomiłam sobie, że już prawie rok nie jeździłam na piaskowej ujeżdżalni 😉
A to zapraszam Izydorku do nas.

Mamy konia do współdzierżawy,to i pojeździć byś mogła 🙂

Tyle terenu po dosypaniu skarpy udało się wygospodarować pod ujeżdżalnię.

W przyszłości będzie można zrobić większy plac parkurowy,ale poniżej,czyli tarasowo,wcinając się w stok.Teren mamy pagórkowaty.

Następna przewidywana atrakcja u nas,to solarium na jesień i zimę 🙂
A to zapraszam Izydorku do nas.
Następna przewidywana atrakcja u nas,to solarium na jesień i zimę 🙂

Dziękuję F, ale na razie jestem zbyt uczuciowo związana z taką jedną fryzicą, a dzierżawienie dwóch koni w dwóch miejscach to byłoby już szaleństwo. A solarium super na zimę i jesień.  Zastanawiam się, co na wiosnę nowego wymyślisz 😉
A to zapraszam Izydorku w odwiedziny 🙂

Na wiosnę mam w planach wygrodzić kolejne 2,5 ha na pastwisko.Czyli byłoby 6,5ha w sumie 🙂

Dostałam do dzierżawy od sąsiadów łąkę ciągnącą się pod lasek,po drodze również z drzewami także konie będą miały cień i duuuuuuuuuuuuuużo terenu,bo nie będę dzielić tego na kwatery.

to nie miejsce na ogłoszenie. Opo

Czy ktoś trzyma konia w dolnej Rząsce? Jak tak teraz jest? Poprawiła się opieka nad końmi czy wszystko po staremu?
Izydorex Cholerzyn to gdzieś w okolicach Kryspinowa?
Cholerzyn to następna wieś za Kryspinowem.
A ja mam taakie pytanie... Co poza Rząską, Cholerzynem, Zabierzowem, Mustangiem możecie polecić w okolicach Krakowa. Bardziej właśnie strony Kryspinowa, Bielan.
Hala nie wymagana, ujeżdżalnia też nie. Potrzebny duży boks, spore łaki, dobra opieka.  Możecie coś polecić?
Kto to dziś jechał przez rondo Grunwaldzkie na koniku polskim?
Albo raczej, prowadził go w ręku?  😉 😉
Ja widziałam parę dni temu długowłosego faceta na koniku polskim - przejeżdżał przez Aleje  😉
Taaa, słyszałam o nim już parokrotnie, ktoś z moich znajomych chyba nawet go zna. Jakiś hipis (Łukasz? Grzechu? coś tak jakby). Ma chłop fantazję.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się