Tylko w ujeżdżeniu z tego co się orientuje nie ma licencji ( konkursów licencyjnych itp.) jak w skokach, są same klasy i się klasę ma i uprawnienia do odpowiednich konkursów albo nie. 😉
nie pamiętam jak było w regulaminie to to teraz zależy czy chodfzi o aktualną III klasę (w poprzednim sezonie) czy w karierze. Jeśli chodzi o skoki była rok temu mowa o III licencji, którą ma się dożywotnio (klasy żadnej dożywotnio się nie ma!). Tak więc wszystkie osoby, które kiedykolwiek zrobiłī w skokach licencję musiały jechać profi.
Czyli jeśli aktualnie mam brązową odznakę to jadę amatorów, tak? A jak to wygląda z brązową + srebrną ale bez licencji? Lub brązowa + licencja bez srebrnej?
Bo chciałam próbować zdawać, ale może lepiej poczekać ... :P
A III klasa (ujeżdżenie) jest dożywotnio czy tylko na sezon? Bo miałam za poprzedni sezon (2012, w 2013 startów nie było, bo się zwierzak pochorował...) i się teraz zastanawiam czy mogę jechać profi, czy amatora?
luuudze czytajcie co piosałam parę postó∑ wyżej, nie wiem jaki będzie regulamin ale klasa zawsze jest na rok na sezon. Za osiągnięcia w roku ubiegłym. Czasem zdobycie klasy warunkuje przyznanie licencji ale to jest w wymaaniach opisane. Mozii na licencji miałaś wbijaną III licencje nie klasę..