Forum konie »

AMP,MPSzW-wszystko o studenckich zawodach

dziunka, raczej nie powinno się wiele zmienić w tej kwestii. 🙂
Super by było jakby AZS uznał AMPy w WKKW, czekam z niecierpliwością na kolejne informacje 🙂
Fabapi a o jakich klasach myslicie? W tych ampach?
No super  by bylo. To prawda.
Czy coś już wiadomo o tegorocznych AMP'ach oprócz tego, że prawdopodobnie są 23/25 maja?
a o AMWiM już coś słychać? 
można czworobokami tam zdobywać 'oczka' do klas sportowych?  👀
sei nie można, dowiadywałam się w PZJ.
oj to szkoda 🙁 muszę przemyśleć ewentualne starty w tym sezonie w takim razie...
Fabapi a o jakich klasach myslicie? W tych ampach?
No super  by bylo. To prawda.

Podaję proponowane warunki rozgrywania AMP w WKKW:
amatorzy czyli osoby nie posiadające aktualnych uprawnień do startu w kl.P: konkurs klasy LL (wg. przepisów PZJ) - wymagania dla kandydatów: posiadanie brązowej odznaki, ubezpieczenie NNW oraz badania lekarskie (nie jest wymagana rejestracja).
profesjonaliści: konkurs kl.P (wg.przepisów PZJ) - wymagania dla kandydatów: posiadanie kwalifikacji do kl.P WKKW, ubezpieczenie NNW oraz badania lekarskie

Konie dla amatorów - obowiązek posiadania paszportu i ważnych szczepień.
Dla profesjonalistów:konie muszą posiadać kwalifikacje do kl.P

Mysle ze super warunki.
bardzo sensowne warunki 🙂 amatorzy to faktycznie amatorzy. mam nadzieję, że uda mi się przyjechać. super inicjatywa z tym wkkw  :kwiatek:
Ale sei ampy w wkkw juz byly od paru ladnych lat (poza 2012) tylko nie pod egida AZS. Czyli takie nielegalne :P. Oby udalo sie zrobic oficnajlnie.
ampami zainteresowałam się w zeszłym roku dopiero, więc nie wiedziałam, że były wkkw też 😉
poza tym u nas swego czasu było ciężko się dostać do 'drużyny' z tego co słyszałam, więc nawet nie próbowałam  😁
Będą w tym roku Akademickie mistrzostwa Warszawy ?
Czy wiadomo kiedy będą jakieś komunikaty dot AMP w skokach i ujeżdżeniu? Z tego co widzę to w zeszłym roku już w lutym był pierwszy komunikat, a w tym nadal cisza. Znając moją uczelnię jeśli chcę jechać musze wszystko wcześniej załatwiać a bez dokładniejszych informacji to nic nie zdziałam póki co...
Będą w tym roku Akademickie mistrzostwa Warszawy ?

też jestem ciekawa. czy zawody przy których AMWiM są organizowane będą miały rangę ZT czy ZR?  👀
Ile musi być osób by mogły wystartować w AMPach w barwach swojej uczelni? Ja słyszałam, że trzy, prawda to?
2 muszą ukończyć mistrzostwa, żeby uczelnia była sklasyfikowana 😉
Mozii ma rację ...
Ale można samemu z uczelni wystartować, wtedy uczelnia nie jest liczona do klasyfikacji drużynowej.
Natomiast zawodnik jest liczony do wyników indywidualnych.
Hej, jestem nowa na tym forum, więc witam wszystkich ciepło🙂 Możecie mi powiedzieć czy w AMP można startować profi w ujeżdżeniu i jako amator w skokach jednocześnie?
Tak 😉 Możesz jechać skoki i ujeżdżenie jednocześnie, a klasa sportowa "kwalifikuje" Cię czy jedziesz Profi, czy Amatorów 😉
A z jakiej uczelni 🙂?
Jest komunikant nr 1
wrrr i wcale mi się ten komunikat nie podoba... mam ogromną ochotę jechać ale na samo ujeżdżenie amator to nie wiem czy jest sens/mi się chce;d bo do skoków profi to się raaaczej nie przygotujemy 🤔wirek:
Magdzior, mam ten sam problem, obawiam się że skoki profi to nie do ogarnięcia. Ja N klasę widziałam ostatnio 2 lata temu, podobnie jak mój koń.
Ale jak uczelnia zasponsoruje to zawsze mogę jechać 2 dni 🙂

Jestem ciekawa jak to jest w ogóle, skoro np. od 2 lat (około) nie startowałam w ujeżdżeniu to wciąż mam III klasę? Kiedyś startowałam, i wiem że oczek sobie uzbierałam, nawet niewiele brakowało mi do II.
xxagaxx no właśnie, kiedys tam 3 klasa w skokach klasyfikowała a nie licencja a tak to mam 'pecha', że tą trójkę zrobiłam bo amatorów to bym sobie bardzo chętnie pojechała

a co do licencji to III z tego co wiem to obowiązuje dożywotnio...

No nic zobaczymy czy uczelnia zechce sponsorować bo jak nie to raczej pojadę na wkkw w tym czasie.
Ale to rozumiem, że jest opcja jechać same skoki, samo ujeżdżenie, albo jedno i drugie?
Ale to rozumiem, że jest opcja jechać same skoki, samo ujeżdżenie, albo jedno i drugie?

tak.

Magdzior, czyli kurde lipa, skoro kiedyś zrobiłam sobie III to już pozamiatane? Trochę to chore, bo nawet z III to gdzie się człowiek może pchać na prgramy C?
Wszystko fajnie, tylko ja bym chciała uzbierać jeszcze chociaż jedną, dwie osoby, żebyśmy jechali w barwach uczelni, no ale w zeszłym roku chętnych nie było... Żebym to na AWFie o AMPy musiała walczyć... 🙄
xxagaxx, kiedyś licencje były przyznawane dożywotnio, teraz chyba coś się zmieniło.  Niestety, masz pecha, dostałaś na zawsze 😉
croopie, ha ha, dobre 😉 No nic, może uda mi się ogarnąć na skoki profi 😉 szkoda mi trochę ujeżdżenia, Nki byśmy jeszcze dali radę, ale C to hmm, nie ta bajka.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się