Forum konie »

AMP,MPSzW-wszystko o studenckich zawodach

orson ale legitymacja AZS to legitymacja AZS, a część AZS łączy swoją legitkę z kartą ISIC i co kosztuje ok 70zł i tam ma się ubezpieczenie. Można wyrobić samą legitymację BEZ ubezpieczenia także jakoś nie chce mi się wierzyć że Twój znajomy miał ISIC z ubezpieczeniem którego mu nie wypłacili  🤔wirek:. Więc może miał tylko kartę AZS a nie ISIC z ubezpieczeniem?
Ma ktoś jakieś przecieki o programach?

Przypuszczam, że te same co w zeszłym roku. Ale nic pewnego. A dobrze by było wiedzieć, co przygotowywać.
Oj tam, tych programów w danej klasie nie ma znowu tak dużo i elementów w nich występujących, wiec nie panikujcie, nigdy na zawodach nie wiadomo tego aż tak duzo wczesniej.
dziunka, ale niektórzy, żeby zapamiętać program, muszą zacząć uczyć się go pół roku wcześniej  😂
Elbus, a na jakie konkursy w ujeżdżeniu się wybierasz? Amator, czy profi?
Hehe, a ja na dzień wcześniej, żeby nie pomieszać 🙂 W sumie nie miałabym nic przeciwko, żeby były te same, przy najmniej w amatorach, w gruncie rzeczy nie ma wielkiego pola do popisu, jeśli sa potrzebne 3 o zwiększającym się stopniu trudności...
No ciekawe czy w profi znów będą juniorskie C-tki... 🙂
jeśli zrobią coś niżej niż Cetki to może się wybiorę.
Ale myśle, że marne szanse, było dużo startujących przy C więc czemu mieliby obniżać poziom...
Tylko mogłyby to być łatwiejsze C, niż C5....
Kiedyś były dwie N i w finale C2. Byłoby nawet znośnie  😉
Lepiej by było nki i C... Ale co zrobić.
Mnie tylko dziwi taki rozrzut wysokości w skokach. W Profi 110, 115 i 125. To chyba po to, że dwa półfinały przejechaliście, a w finale zrobimy rzeź niewiniątek  😁 Mnie to osobiście nie przeszkadza, ale jak ktoś jeździ P klasę do 115, a tu na raz 125, może się delikatnie mówiąc... przejąć  😉
Mozii, owszem, ale nie przypominam sobie, żeby któraś przeszkoda miała faktycznie te 125 😉
Ano 😉 Chociaż wedle przepisów co najmniej połowa(chyba) powinna mieć pełen wymiar 😉 Nie wiem, jak to było, z miarą nie biegałam więc nie powiem na 100% 😉
Co roku wszyscy się dziwią, że tak jest i pozostaje to niezmienione😉

Finału profi nie oglądałam z buta, ale z trybun część przeszkód wyglądała na więcej niż 120
Mozii, amator rzecz jasna, profesjonaliści chyba nie mają tego typu problemów  😁
[quote author=D+A link=topic=1954.msg1285498#msg1285498 date=1328115950]
Co roku wszyscy się dziwią, że tak jest i pozostaje to niezmienione😉

Finału profi nie oglądałam z buta, ale z trybun część przeszkód wyglądała na więcej niż 120
[/quote]

Na moje oko ze 3-4 przeszkody spokojnie pod 125cm 😉

EDIT: Orientuje się może ktoś kiedy są HAMP w Lesznie?
25-27 maj termin AMP ... więcej info będzie w komunikatach pod koniec lutego.
No to wcześnie komunikaty  😉 W zeszłym roku chyba były w marcu? 😉 Czekamy!

Co do HAMP w Lesznie już ustaliłam co gdzie i kiedy 😉
Mozil podziel się!!!!  😅
W tym roku są w Lesznie w terminie 30.03.-01.04.
Z tego co było i w tym roku przypuszczam, że też tak będzie, Amatorów(Gr.A) jechały również osoby z III klasą, a Profi(Gr.B) osoby z II i wyżej. Tak było w zeszłym roku:
Piątek, 15 kwietnia
Grupa A I półfinał 95 cm – dokładności bez rozgrywki Art.238.1.1
Grupa B I półfinał 120 cm – dokładności bez rozgrywki Art.238.1.1

Sobota, 16 kwietnia 16
Grupa A II półfinał 100 cm – dokładności bez rozgrywki Art.238.1.1
Grupa B II półfinał 125 cm – dokładności bez rozgrywki Art.238.1.1

Niedziela, 17 kwietnia – Finały - ok. godz. 12.00
Grupa A – 100 i 110 cm – dwu-nawrotowy z drugim nawrotem na czas Art.273.4.3
Grupa B – 125 i 130 cm – dwu-nawrotowy z drugim nawrotem na czas Art.273.4.3

Więcej info powinno się pokazać na stronie JKS Przybyszewo bliżej terminu 😉
Super!
Dzięki wielkie  :kwiatek:

edit.
Hmm to jest w terminie finału HPP w Janowie. Co oznacza, że większość "wyjadaczy" będzie oczywiście tam. Cieszę się, że zrezygnowałam z HPP  😎
Nie ma za co 😉 Jak wypatrzę coś w rodzaju jakiegoś regulaminu, to dam znać 😉
wiadomo coś o programach na ujeżdżenie amatorów?
Z tego co pisał grembus parę postów wyżej, to pod koniec lutego ma być komunikat odnośnie mistrzostw. Przypuszczam, że wtedy się wiele wyjaśni 😉 Ale ja bym się klasy P spodziewała mimo wszystko 😉
Wie ktoś czy, gdzie i kiedy będą w tym roku AMWiM?
Mozii, dzięki 😉
P to wiem, żeby się spodziewać, ale tych programów trochę jest, a ja mam kiepską pamięć - czas zacząć się uczyć  😁
Komunikat nr 1 został wysłany do ZG AZS. Jutro pewnie znajdzie się na stronie http://www.amp.azs.pl/jezdziectwo
grembus, a czy na stronie KU AZS Politechniki Wrocławskiej również będą tak jak w poprzednich latach?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się