Mam pytanie jak to jest z punktowaniem dla uczelni, tzn. wiem, że żeby uczelnia byą brana pod uwagę w rankingu uczelni w danej konkurencji (jeździectwo) drużynowo musi być min 2 zawodników z tej uczelni, ale jeśli jedzie jeden zawodnik z uczelni i zajmuje on punktowane miejsce to czy te punkty dają coś uczelni w późniejszych ogólnych rankingach itd?
Bo ja dzisiaj byłam w AZSie nasłuchałam sie trochę o cieciach budżetowych i oszczędnościach, po czym stwierdzili, że dadzą odpowiedź w poniedziałek choć dla nich to żaden interes bo jak pojadę sama to nic im moje punkty nie dadzą - to prawda?
Politechnika Krakowska i w sumie mogłabym poszukać kogos jeszcze żeby mieli te dwie osoby ale wtedy będą musieli zapłacić dwa razy więcej a że zdobędziemy pinkty nikt im nie zagwarantuje, no nic zobaczymy co mi powiedzą w poniedziałek, a dzisiaj jednym z pierwszych pytań było które miejsce zajmę;d i czy mam szansę na pierwszą 16., taaa bo ja to prorok jestem.
aha a to możliwe, bo pytania o mijesce to już były potem jak się okazało, że raczej jestem tylko ja z PK i pewnie chodziło o to, że będąc w 16 są jakieś szanse na stypendium, a właśnie jak to jest ze stypendium czy można się o nie ubiegać startując (i oczywiscie zajmujac jakies przyzwoite miejsce) tylko w profi czy w amatorach rowniez?
Niestety drużyna to dwie osoby. Bo jedna niby nie drużyna. Wiem że to jest bez sensu, ale ja tego nie ustalałem, Tylko Zarząd Główny AZS. Kiedyś też startowałem jako sam z Uczelni 🙁
A teraz komunikat informacyjny: "Informuję że od 8 do 17 jestem na nartach za granicą i nie będę miał dostępu do internetu. Rozmowy telefoniczne też będą ograniczone. Przypominam że 12 kwietnia mija termin zgłoszeń wstępnych (obowiązkowych)". Pozdrawiam
Są takie stypendia bo tylko zawody w ktorych reprezentuje się uczelnie są zaliczane do konkursu o stypendia... Ale jakie miejsce rzeba zając żeby je dostać to nie wiem - przypuszczam ze zalezy od uczelni...
mi coś mówili o pierwszej 16 ale nie wiem czy to dopiero mozliwosc ubiegnia się czy też juz cos sie dostaje bo to w sumie wątpię, ale wlasnie jak mi w AZSie maurdzili jacy to są biedni i że nic nie będą mieli z mojego wyjazdu i czy mam szanse na 16stkę bo wtedy moglabym sie o stypendium starać, ale i tak mi tego raczej nie sfinansują więc nic z tego.
Mnie natomiast doszły słuchy, że wystarczy ukończyć przejazd i przydzielają Ci stypendium. Cięzko mi w to uwierzyć, chociaż chciałabym 😁 Ja jestem z UP. Jutro pójdę i się dowiem jak to wygląda dokładnie... No i legitymację trzeba wyrobić 🙄