Forum konie »

AMP,MPSzW-wszystko o studenckich zawodach

Mam pytanie jak to jest z punktowaniem dla uczelni, tzn. wiem, że żeby uczelnia byą brana pod uwagę w rankingu uczelni w danej konkurencji (jeździectwo) drużynowo musi być min 2 zawodników z tej uczelni, ale jeśli jedzie jeden zawodnik z uczelni i zajmuje on punktowane miejsce to czy te punkty dają coś uczelni w późniejszych ogólnych rankingach itd? 

Bo ja dzisiaj byłam w AZSie nasłuchałam sie trochę o cieciach budżetowych i oszczędnościach, po czym stwierdzili, że dadzą odpowiedź w poniedziałek choć dla nich to żaden interes bo jak pojadę sama to nic im moje punkty nie dadzą - to prawda?
Magdzior, a gdzie studiujesz?

Chyba prawda...chociaż tutaj niczego nie znalazłam na ten temat: http://www.azs.pl/fck/files/kwalifikowany/mp_azs/2009_regulamin_mp_azs.pdf
Ale u nas np. warunkiem powstania sekcji było to, że przynajmniej 2 osoby pojadą - więc coś może być na rzeczy.
Politechnika Krakowska i  w sumie mogłabym poszukać kogos jeszcze żeby mieli te dwie osoby ale wtedy będą musieli zapłacić dwa razy więcej a że zdobędziemy pinkty nikt im nie zagwarantuje, no nic zobaczymy co mi powiedzą w poniedziałek, a dzisiaj jednym z pierwszych pytań było które miejsce zajmę;d i czy mam szansę na pierwszą 16., taaa bo ja to prorok jestem.
Hm, a u nas warunkiem było, że mają pojechać dwie osoby i ukończyć zawody - i za samo pojawienie się na nich mają jakieś tam punkty i są szczęśliwi...
aha a to możliwe, bo pytania o mijesce to już były potem jak się okazało, że raczej jestem tylko ja z PK i pewnie chodziło o to, że będąc w 16 są jakieś szanse na stypendium, a właśnie jak to jest ze stypendium czy można się o nie ubiegać startując (i oczywiscie zajmujac jakies przyzwoite miejsce) tylko w profi czy w amatorach rowniez?
Nie mam pojęcia...lepiej dopytać u organizatora
Moim zdaniem można - amp to amp - moi powiedzieli ze mozna i nie rozglaniczali na poziom.

A ty Magdzior nie masz III klasy w skokach?? Mozesz jechac amatorki?
Zorilla nie mam bo mam tylko III licencję a to w skokach nie to samo, III klasa to 4xP na czysto.
A od nas jedzie 6 osob, na wiecej uniwerek nie dal kasy. Uslyszalam tylko "moze w przyszlym roku pani pojedzie"...
Tak, nie da sie ukryc ze nasz UWM rzadzi  🤔wirek:
Niestety drużyna to dwie osoby.
Bo jedna niby nie drużyna.
Wiem że to jest bez sensu, ale ja tego nie ustalałem, Tylko Zarząd Główny AZS.
Kiedyś też startowałem jako sam z Uczelni 🙁

A teraz komunikat informacyjny:
"Informuję że od 8 do 17 jestem na nartach za granicą i nie będę miał dostępu do internetu. Rozmowy telefoniczne też będą ograniczone. Przypominam że 12 kwietnia mija termin zgłoszeń wstępnych (obowiązkowych)".
Pozdrawiam
A czy jeśli uczelnia wybiera dla nas najtańszy wariant zakwaterowania to jest możliwość, żeby na miejscu dopłacić i zakwaterować się w droższym?
Może lepiej byłoby poprosić Uczelnie o zarezerwowanie wariantu droższego i po prostu dopłacenie różnicy?
D+A ma racje.
Co do wariantu miejsc decyduje kto pierwszy ten lepszy.
Nie mamy nie ograniczonej ilości miejsc noclegowych we wszystkich wariantach.

Pozdrawiam

Czy dobrze zinterpretowałam regulamin, że nie potrzeba zaświadczeń lekarskich, tylko własne oświadczenie zawodnika?
Elbuś, z ciekawości - co i na czym jedziesz?
Dance, poszło PW
Kto się wybiera na AMWiM?
podbijam.
wie ktos gdzie w internecie sa wyniki z tego weekendu z AMWiM? bo szukam i znalezc nie moge...
Chyba za wcześniej na wyniki..
zawody skonczyly sie jakies 4 godziny temu... wiec wrzucic do neta to chyba nie problem?
Jakby to takie proste było 🙄

Wczorajszych wyników również nigdzie nie ma 😉
ja to przyzwyczajona jestem do aromerowych wynikow, ktore tego samego dnia wieczorem sie pojawiaja... dlatego pytam, bo nic znalezc nie moglam... 🙂

a moze zna ktos chociaz wyniki?

edit: Croopie - dokladnie!
A czy ktoś coś wie na temat stypendiów sportowych przyznawanych z AZS-u za udział/wyniki w AMP-ach?
Są takie stypendia bo tylko zawody w ktorych reprezentuje się uczelnie są zaliczane do konkursu o stypendia... Ale jakie miejsce rzeba zając żeby je dostać to nie wiem - przypuszczam ze zalezy od uczelni...
mi coś mówili o pierwszej 16 ale nie wiem czy to dopiero mozliwosc ubiegnia się czy też juz cos sie dostaje bo to w sumie wątpię, ale wlasnie jak mi w AZSie maurdzili jacy to są biedni i że nic nie będą mieli z mojego wyjazdu i czy mam szanse na 16stkę bo wtedy moglabym sie o stypendium starać, ale i tak mi tego raczej nie sfinansują więc nic z tego.
Mnie natomiast doszły słuchy, że wystarczy ukończyć przejazd i przydzielają Ci stypendium. Cięzko mi w to uwierzyć, chociaż chciałabym 😁 Ja jestem z UP. Jutro pójdę i się dowiem jak to wygląda dokładnie... No i legitymację trzeba wyrobić 🙄
Wyników jeszcze nie ma.

Co do stypendiów- wszystko zależy od Uczelni niestety🙁
Vuko jutro jest deadline (wtorek) zgłaszania się !! Także lepiej się przejdz i wyrob ta legitymacje 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się