infantil, zadanie mam ułatwione o tyle, że u nas wielu szkół nie ma, więc nie mam co szukać szkoły według profilu, tylko profilu szukam według szkoły... Z dostaniem się nie powinnam mieć problemu, tylko żeby się dostać to trzeba złożyć papiery, a ja nie mam pojęcia na co składać 😵
[s]Ratunku. Loguję się do systemu rekrutacyjnego, przenosi mnie do tego formularza zmiany hasła, wpisuje, klikam dalej, przenosi mnie do edycji i potwierdzenia danych osobowych i tam jest dopisek, że edytować może to tylko ktoś z mojej szkoły. No to klikam dalej, ale wyskakuj błąd, że formularz nieuzupełniony. 😵 I tak w kółko. Czy ja jestem życiową sierotą czy coś jest nie tak?[/s] no i już poprawione 🙂
Kochany system rekrutacji koniecznie koniecznie chce mnie zawirusować - przemyślenia mojego komputera. Tak więc informacje do pobrania nie ruszone pozostaną 😵
Ej, ludzie, potrzebuję pomocy 🙂 Z racji że jestem ciemna w tych sprawach i kompletnie nie potrafię ogarnąć tego wszystkiego, mam parę pytań. A raczej jedno. Może mi ktoś dokładnie powiedzieć jak to należy wszystko załatwiać z tymi podaniami, rekrutacjami itd? 😂 Nie rozumiem tego kompletnie. Jestem z opolskiego, planuję uczęszczać do szkół w Krakowie. I tu się pojawia problem z tą całą rejestracją elektroniczną bo nie rozumiem stwierdzenia, że mogę się tak zarejestrować jeżeli moje gimnazjum jest tym objęte. A ja tego nie wiem. To znaczy, znajomi z mojej szkoły robią to normalnie, ale wybierają szkoły w regionie. Czy Kraków ma jakiś inny system? Dalej, podanie, kopie świadectwa itd składam jedynie do szkoły pierwszego wyboru?
anioleczek.97 wszystkie dokumenty składasz tylko do szkoły pierwszego wyboru. Co do pierwszego pytania, niestety nie mam pojęcia, najlepiej będzie jak po prostu zapytasz się w szkole.
A przy okazji zapytam jeszcze raz, czy wybiera się ktoś do 68 LO im. Chałubińskiego w Warszawie? 😉
Warszawianki, nie wiecie może jaki był w zeszłym roku próg na humanistykę do Hoffmanowej? Nigdzie nie umiem znaleźć i nikt z moich znajomych nie jest mi w stanie powiedzieć, a potrzebuję wiedzieć. I chodzi może ktoś do Herberta z oddziałami dwujęzycznymi i wie jaki był próg też do klasy humanistycznej lub tej dwujęzycznej właśnie? Boję się, że nie uda mi się wyciągnąć tylu punktów, ile miałam w planie, więc wolę się upewnić jakie są progi, zanim złożę papiery 🙂
do Hoffmanowej nawet na humanistyczny to mysle, ze +150. Zreszta, popytaj na perspektywach pod rankingiem LO, ja stamtad wszystkie informacje mam 🙂
[s]Wygralam walke z elektronicznym systemem. 1. Cervantes 2. Fredro 3. Sowiński, tylko po to żeby dla formalnosci cokolwiek dac. I niech sie dzieje co chce 😀[/s]
oficjalnie jestem załamana moimi ocenami i przyszłym liceum. Na pierwszym miała być sempołowska, czyli wielki X , 2.fredro , 3.może mickiewicz. Pożyjemy zobaczymy 🤣
Mam nadzieję, że nie spotkamy się we Fredrze 😀 Oczywiście chodzi mi o to, że liczę na to, iż każda dostanie się na pierwszy wybór. A jak nie.. to będzie voltowa ekipa 😎 Mickiewicza odradzam...
Ja się coraz bardziej zastanawiam nad Fredro na drugi wybór, myślałam nad nim, ale ostatecznie wybrałam inne, a teraz zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam. Można gdzieś sprawdzić jaki tam był próg, z moimi obecnymi ocenami wolę się upewniać jakie były progi w zeszłym roku 😁
Ja właśnie siedzę i edytuję 😂 Wywaliłam Sowińskiego, wrzuciłam Królówkę, ale jednak nie... więc ustawiłam 1. Cervantes 2. Kołłątaj 3. Fredro. I teraz sie zastanawiam, czy aby nie zostanę bez szkoły... ok. 139 pkt.
A ja sie te kilka dobrych lat temu dostałam do 3 wyboru. I była to moja porażka. A teraz nie żałuje 🙂 Najlepsze szkoły tak naprawdę bazują na tym, że idą do nich uczniowie raczej ambitni, więc większość osób jak sobie z czymś sie radzi idzie na korepetycje. Przy dużym udziale pracy własnej dostaje się na wymarzone studia. A potem szkoła sie cieszy ilu to ma absolwentów na jakich uczelniach i jaka to jest wspaniała 😀 Oczekiwania wielu tych 'najlepszych' szkół są niestety czasem na tyle duże, że mogą wywierać na uczniach niezdrową presję. Wiem to na przykładach z własnego otoczenia 🙁 Ważne, żeby trafić na dobry klimat, dobrą klasę bez wyścigu szczurów i normalnych nauczycieli. Moim zdaniem w każdym LO z tym progiem powyżej 120 pktów można się dostać gdzie się chce, oczywiście chcąc się uczyć 🙂 To moje spostrzeżenia z biol-chemu. Inne klasy pewnie mają inną specyfikę. Biol-chemom warszawskim polecam Reja i Kochanowskiego 🙂 Zdecydowanie nie polecam Zamojskiego.
Słuchajcie, bardzo bym prosiła o poradę. Kuzyn zadzwonił z prośbą o ratunek, a ja już niestety wypadłam z rynku i nie jestem na czasie 🙄 Zna ktoś godne polecenia licea, z dobrym profilem mat-fiz, najlepiej z w miarę wygodnym dojazdem z Bemowa (dokładnie ul. Szeligowska), w trzech wariantach punktowych: tak do 135, między 110 a 120 i około 100? Błagam ratujcie! 🙇
PS: Ach, i czy ktoś może jest w stanie powiedzieć dwa słowa o mat-fiz w Norwidzie? Z góry dzięki :kwiatek:
W tym przedziale między 120-130 to Dobiszewski ma same dobre opinie, Heval tam chodzi (nie wiem na jaki profil), może do niej napisz? 😉
A u mnie zapadła ostateczna decyzja. 1. Cervantes (wos hist) 2. Fredro (dziennikarska i europejska) 3. Barbosa (wos histy, geo wos i hist pol) i dalej mam jeszcze kulturową we Fredrze. Trzymajcie kciuki, bo punktowo nie ma szału niestety 🙁
Wreszcie się zdecydowałam (chyba) 😵 na pierwszy wybór leci mat-ger-jęz, biol-chem, a na drugi inna szkoła:biol-chem. Taki miałam problem z tym pierwszym wyborem profilu do pierwszego wyboru, że sobie nie wyobrażacie! 😵 Tak to jest jak się ma pewność, że się dostanie. Jakbym była głupsza, to robiłabym jak koleżanki z klasy- składała wszędzie na wszystko i liczyła, że GDZIEŚ mnie przyjmą 😁
Wydrukowane i jutro składam, zmieniałam milion razy i jestem prawie pewna że jeszcze zmienię bo najbardziej pasuje mi 3 szkoła a kiepska jest 😡 1. Jose (ang, biol, chem ) 2. Królowej Jadwigii (biol, chem) 3. Józefa Bema (ang, biol, chem)
Dziewczyny, naprawdę nazwisko przy nazwie LO wiele nie daje. Najważniejsze by mieć dobrą atmosferę w klasie i fajnych, dobrych nauczycieli. Po liceum i tak nikt nie będzie patrzył jakie skończyłyście 😉
Więc z całego serducha życzę Wam, abyście nie dostały się do tego liceum, do którego chcecie (bo ma fajne nazwisko w nazwie i duży próg) tylko do takiego, z którego będziecie zadowolone, choćby było na 80 miejscu w rankingu :kwiatek: