Forum towarzyskie »

Niedługo do LO(a może i nie...)

In., W 3 klasie LO miałam 50% obecności dopuszczającej do zdania 😂
Lenia miałam niesamowitego 😉
W operonowskim był błąd? W którym..

No co wy z tymi rozprawkami, dla mnie banał, 15 min i po sprawie 😉 i z sensem. typowy human.
ze strony operona :
"Natomiast w arkuszu w zadaniu numer 30 nie pojawiły się wszystkie dane potrzebne do jego rozwiązania. W związku z tym zadanie to zostało anulowane. Ogólna liczba punktów, którą uczniowie będą mogli zdobyć za cały test, wynosi 45, a nie 50 punktów. Przepraszamy za utrudnienia"

ogólnie chodziło o to, że nie podali czasu, w jakim nastąpiło przyspieszenie.
55% obecności na matmie mam - w gimnazjum jakieś 80%
na przeds. 40%, ale najpierw mi prof ocene wystawila, a potem wych podliczyla frekfencje  😡
No właśnie delta t czy czegoś tam, nie wyszło mi xd dzięki
Papi - dokładnie 😀
a najlepsze jest to, że ja to wszytsko policzyłam, bez większego zastanowienia, że mi czegoś brakuje i całkiem fajny wynik mi wyszedł 😀
Papi - dokładnie 😀
a najlepsze jest to, że ja to wszytsko policzyłam, bez większego zastanowienia, że mi czegoś brakuje i całkiem fajny wynik mi wyszedł 😀

Dokładnie i nawet byłam pewna, ze mam to zadanie dobrze  😂
Łosiowa pw doszło? jestem z Wawy, myślę że mogę pomóc 🙂

A no to dobrze, bo w klasie prawie wszyscy to zrobili tylko nie ja... A w humanistycznym, jak był ten obraz. To odp było, że statyczny czy uproszczony? 😡
sorry, już zauważyłam, że padła odpowiedź na pytanie 😉
225 m/s i tak wydaje mi się niezbyt ytelygętnym wynikiem. jak dobrze, że anulowali !
My nie pisaliśmy tych próbnych operonowskich...
tulipan nie zgodzę się żeby próbne były trudniejsze... u nas był w miarę wyrównany poziom rok temu.
Fajrant byłam przekonana że masz przynajmniej 20 lat 😵
Powodzenia wszystkim na testach!  😅

I tak btw... wierzcie w stereotypy na temat poszczególnych liceów. Ja nie uwierzyłam... i źle się to skończyło.
Jak ja pisałam gimn też mi się wydawało, że próbny był trudniejszy 😉
miałam różnicę prawie 20pkt między próbnym a normalnym
Łosiowa pw doszło? jestem z Wawy, myślę że mogę pomóc 🙂

A no to dobrze, bo w klasie prawie wszyscy to zrobili tylko nie ja... A w humanistycznym, jak był ten obraz. To odp było, że statyczny czy uproszczony? 😡

Uproszczony. Ja w mądrości swej dałam fantastyczny  🤣 
  Zazwyczaj próbne są trudniejsze,żeby postraszyć i zmotywować  😀iabeł: Choć mi próbne poszły lepiej  😡
z autopsji też wiem, ze próbne są trudniejsze od rzeczywistych  😉

a co do średniej do w gimnazjum miałam 5.1 a teraz będę miała 4.3  😁 przy czym z fizy i matmy w gimnazjum 5 a teraz 3, ale 3 to odpowiednia ocena wg. tego co umiem z tych przedmiotów  😁

ale ciesze się, bo w gimnazjum miałam jeden język-niemiecki, ale od kilku lat chodziłam na korki z anglika i LO poszłam na rozszerzony angielski i podstawy niemca (teraz na lekcjach mogę pospać  :hihi🙂 i z angielskiego mam 4  💃
a co do średniej do w gimnazjum miałam 5.1 a teraz będę miała 4.3  😁 przy czym z fizy i matmy w gimnazjum 5 a teraz 3, ale 3 to odpowiednia ocena wg. tego co umiem z tych przedmiotów  😁

Ja miałam w gimnazjum (3 klasa) około 5.5, a teraz 4.8 😉
nie mam żadnej 3 i jestem z siebie dumna 😅

(dobra, koniec chwalenia się 😡 )
ja też w gim cos koło 5,1 teraz jakies 4,4, 4,3 w tym 3 tróje- matma, fiza i anglik
drażni mnie to, że u nas w gim nie uczą choć troszkę podobnie jak w liceum, że nie wprowadzają uczów w 'inne' nauczanie w liceum. Mi było bardzo trudno się przyzwyczaić, teraz jest w miare ok, matma i fiza mi wisi, anglika sie może na drugie półrocze poprawi i będzie dobrze  😎
a co do próbnych- mi też wydaje się, że są trudniejsze 😉
Oceny zależą w dużej mierze od szkoły i poziomu, chociaż materiał ten sam wszędzie.
Ja osobiście 'podupadłam' przez ogrom rozszerzeń, które sobie 'wymyśliłam'.
Mam profil klasy filologiczny (rozszerzony niem, ang i pol) + blok prawniczy (rozszerzona hist i WOS),
jeżdże 5x w tyg., 1x w tyg. mam korki z matmy, 2x w tyg. trening hh, a jak mam jeszcze zawody to wymiękam  🙄
Także ze średniej jestem jak najbardziej zadowolona - przedmiotów, których nie zdaje na maturze nie ucze sie praktycznie wogóle,
oceny z nich to 3,4 😉
Wg mnie oceny nie są wyznacznikiem... prawie niczego. Licea tak bardzo różnią się poziomem i wymaganiami, że nie ma co porównywać.
A nawet materiał nie jest wszędzie ten sam - niektórzy nauczyciele, np. w klasach humanistycznych, nie robią całej podstawy z np. fizyki, bo uważają, że to nie ma sensu. (Moim zdaniem to troche głupie, no ale cóż.  🙄 )
Ramires - to właśnie usiłowałam ująć w pierwszym zdaniu mojej wypowiedzi,
ale obawiałam się krzyku 😉

Ja cały czas myśle nad czym, czy aby na pewno takie ogólne kształcenie jest właściwe.
Wiadomo, że humanista powinien mieć podstawy z przedmiotów ścisłych i na odwrót,
ale bez przesady ! Są takie tematy, których przerabiania nie widze sensu. Ja jestem typowym
humanistą myślącym logicznie, więc z matmą problemu nie mam. Natomiast fizyka to już inna bajka.
Raczej horror. Po prostu musze sie napracować 2x więcej niż ścisłowcy.
tulipan ok, ale tak samo jak Ty masz z fizyką mają niektórzy ścisłowcy z napisaniem eseju.
Wg mnie taki układ jest dobry, ponieważ nie wszyscy są tak mocno ukierunkowani żeby w 3 klasie gimnazjum mogli podjąć decyzję o konkretnych przedmiotach, których chcą się uczyć. Ja np. mam ten problem i jestem w klasie językowej. Gdyby było tak, jak chcesz, nie miałabym po tej klasie innych możliwości niż lingwistyka albo filologia.
Fizyka to horror, nawet dla mnie-typowego ścisłowca. Nasza fizyczka nie może zrozumieć że jestesmy na mat-geo bo niezbyt lubimy fizykę(dlatego większość klasy wybrała ten profil),i robi nam program rozszerzony z fizyki.
Ramieres - human / ścisły ?
To co zdajesz na maturze w takim razie ?
Ja sobie strzelam prawo / dziennikarstwo / ekonomia.
No własnie w tym problem że nie mam pojęcia 😉
Lubię: matmę, polski, biol ujdzie
Nienawidzę: fizyki, geografii, historii

No i co teraz? 😁
No teraz to pojawia się poblem  😁

Ja też poszłam na profil filo 😉 Tak asekuracyjnie,
a blok typowy human dołożyłam.

[sub]Kto każe 15latkom podejmować decyzje na całe życie  🤔wirek:[/sub]
Ramires, A może jakaś ochrona środowiska? Albo coś w tym stylu?
Tylko co potem? Bycie ekologiem jakoś mnie nie kręci... kuuuurcze chyba nie znajdę dla siebie kierunku i skoncze gdzieś gdzie wcale mi sie nie spodoba. Tak jak to było z liceum 🤔
Ramires, Spokojnie 🙂 Zawsze można się przenieść jeżeli stwierdzisz, że to Cię jednak nie interesuje. W końcu to co skończysz (przynajmniej teoretycznie) będziesz musiała robić przez całe życie.
Trudno, żeby większość 17/18- latków wiedziało co chce robić na 100% ... . Poza tym proponuje usiąść z kartką, otworzyć wszystkie strony uczelni, które jako tako Ci odpowiadają, spisać kierunki i wymagania i się troszkę z tym oswoić. Bo tak na prawdę trudno bez tego to wszystko ogarnąć 😉
To mnie wszystko tak mega przeraża... ja chce do przedszkolaaa! 😕
ja mam pytanie, gdzie mogę się wybrać po LO po zdanej (tfu tfu) maturze na podstawie z gegry,matmy. Oprócz geodety. Są jakieś studia geograficzne czy coś w tym rodzaju? W ogóle interesują mnie wszystkie możliwości...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się