Nog dodawac nie chcialam, po prostu pomyslalam ze tak bedzie wygladac bardziej jak 'r' a nie 's' 🙄 Hmm...teraz sama juz nie wiem...jakies sugestie co moznaby zmienic?? 😀
Noir Licorne- moim zdaniem teraz jest ok. Tak mogłoby zostać, choć mi osobiście to akurat logo nie podobało się zbytnio od samego początku. 😉 A co do tego, że nazwa mało czytelna.....Przecież pod logiem jest napisane "Jarpol Dream Factory".
takie było założenie że skoro podpisto to wlogo można pozwolić sobie na odrobinę szalństwa. choć idealnie byłoby gdyby samo logo bez podpisu mogo funkcjonować oddzielnie
deborah, i o to właśnie chodzi. Szaleństwo szaleństwem, ale nijak ten konik (który wg mnie super by w ogóle wyglądał sam jako znaczek firmowy) nie przypomina litery P. Zdecydowanie lepiej byłoby nim zastąpić literę R, a skoro podpis jest pod spodem, to argument, że my wiemy o jaką nazwę chodzi, jest już nieaktualny.
To co zaproponowała Noir_Licorne, jest dość koślawe jak dla mnie i logo straciło na przejrzystości, ale sam pomysł jest ok i sądzę, że wystarczyłoby zamienić tego Waszego konika miejscami i byłoby optymalne 🙂
A w czrwieni i bieli jak by to wygladało? Koń biały, czerwona derka, na jakimś np. szarawym tle? Nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało, ale spodobało mi się wcześniejsze nawiązanie do barw narodowych.
derka do bani jak dla mnie, bo zniekształca sylwetkę konia. brzydko też obcięta ta stojąca noga. Szeczerze mówiąc to zastanawiałam się co ten koń robi. Czy idzie jakoś koślawo w bok, czy idzie do przodu. Pewnie przez tę derkę. Nie wiem. Tamten znak o wiele bardziej mi się podobał. Ten koń nie przypomina litery R...
Sierra, które poprzednie? pierwotne czy te ostatnie?
edit: może zmienić przenieść nieco do tyłu to rozcięcie na derce. jeśli chodzi o anatomię nóg, jest owszem do poprawki, ale to zarys w sumie na szybko krzywymi zrobione..
Te zdecydowanie do mnie bardziej przemawiały, zwłaszcza to na czarnym tle. Wariacje na jego temat również, zdecydowanie bardziej niż te dwa zaproponowane jako ostatnie... 😉
Mi się najbardziej podobało logo które wygrało(?) To z biało czerwoną literą R po przemianie, uważam że jest to świetny pomysł, bo podkreśla polskosc firmy, a pod spodem dodałabym napis Jarpol Dream Factory i wszystko byłoby jasne😉
deborah, to nie ma co kombinować, bo pierwsze zaproponowane były najlepsze, choć ja zamieniłabym chociażby na próbę tego konia z R, w wtedy i wilk byłby syty i owca cała. Ale generalnie zgadzam się ze Sierrą.
Skoro podpis jest, to nie ma co szukać dalej i nas pytać.
Mi się najbardziej podobało logo które wygrało(?) To z biało czerwoną literą R po przemianie, uważam że jest to świetny pomysł, bo podkreśla polskosc firmy, a pod spodem dodałabym napis Jarpol Dream Factory i wszystko byłoby jasne😉
nie no umarłam 😵 Nie ma jak postulowanie podkreślania polskości flagą i łączenia tego z angielskim podpisem. No błagam, litości.
mi tez się podobaja ale zdania sa podzielone. trochę sie obawiam, ze ten konik P samodzielnie będzie wyglądał jak wąż z końską głową. jest jeszcze taki pomysł: i taki (nadesłany przez grafika):