Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

dziękuję 🙂 bo już budziła się we mnie wątpliwość, czy sama dobrze zakładam.
[quote author=żużka link=topic=190.msg525745#msg525745 date=1269169431]
zdjęcie do ogłoszenia o veredusach z volty.

czy tylnych ochraniaczy nie zakłada się skorupą do wewnątrz?
[/quote]

no ja miałam dokładnie tak samo 🙂
też zastanawiałam się czy to ja czasem nie zakładam źle
A mi się wydaje, że ta noga wysunięta do przodu to lewa, więc tyły są dobrze założone.
Nawet moge się o to założyć.
jestem z lasu , tez mi sie tak wdaje.
kiedys spojrzałam na zdjecie mojego konia i miałam takie samo wrazenie, ze załozyłam na odwrot, a jak sie lepiej przyjrzałam to to było po prostu takie złudzenie optyczne  😀
ok, jestem ślepa xD macie rację
dobrze są założone 🙂
popatrzcie na ostatnią nogę- to noga dalsza od nas, jakby zwenątrzna, ale wycięcie obrazka może powodować złudzenia.

JARA- jak postawiłabyś przecinki?
masło maślane masłem maslanym i tak pozostanie
a no faktycznie 🙂
Co do tych ochraniaczy to chyba ciężko byłoby znaleźć głąba, który założyłby skorupą na zewnątrz.
Pauli, są i tacy  😀 a co do złudzenia to wygląda idealnie, też się nacięłam  😜
Pauli, skoro znajdują się tacy co siodło tyłem do przodu założą.... 🙄 😂
Jara chodziło mi o podwójnie czerwone. 😵
Ok, macie rację, głupota ludzka nie zna granic...
też od nas:
Ogłoszenie grzecznościowe  ❗ 😀

Szukam pracy w weekendy lub od wakacji w stajni, prywatnej, pensjonacie, szkółce, klubie, lub osoby która trzyma konia w pensjonacie i nie może mu poświęcić dużo czasu, mogę służyć jako pomoc stajenna: podawać pokarm, czyszczenie, lonżowanie, przygotowywanie konia na lonży do przyjęcia siodła, werkowanie, pomoc przy weterynarzu; kowalu, zakładanie owijek na noc, nauczać początkujących jeźdźców na lonży i wszystko co z tym związane. Odpada wywożenie obornika i sprzątanie boksu. Mam 16 lat, posiadam brązową odznakę jeździecką, i mam dość sporo doświadczenia z końmi. Szkoła nie pozwala mi na prace w tygodniu, więc szukam jej w wakacje lub weekendy i dni wolne. Byłabym zainteresowana propozycjami z okolic południowego Krakowa lub w Krakowie. Kontakt:
magda192837465@interia.pl
gg: 11142408

Pozdrawiam!!

łał. ja bym się nie podjęła...
Jara chodziło mi o podwójnie czerwone. 😵

No dobvra, teraz załapałam, że jest dwa razy kolor napisany.

Niekoniecznie głupota , wystarczy niewiedza laika .
Dałam się nabrać z tymi ochraniaczami.Rzeczywiście sa dobrze założone.żużelek,zapędziłaś mnie w kozi róg.
jak większość 😀
[quote author=Pauli link=topic=190.msg526000#msg526000 date=1269187684]

Niekoniecznie głupota , wystarczy niewiedza laika .
[/quote]
Pisałam głównie z myślą o tych zakładających siodło odwrotnie 😉 , ale swoją drogą jakim trzeba być laikiem, żeby założyć ochraniacze tego typu odwrotnie??
To by była bardziej ignorancja niż niewiedza 😉
Nie jest to ogloszenie ale zastanawia mnie pierwsze zdjecie, to jest kuc czy zrebol???  😵  🤔 http://nasza-klasa.pl/#profile/7695984/gallery/album/4/85
to jest kucyk, mojej koleżanki. A na zdjęciu synek mojej znajomej !!
Wygladal jak maly zrebol.  😀 Dlatego napisalam ze nie wiem czy kucyk czy zrebol.  😂
Kupię konia (broń boże ze szkółki!), do 14 lat z predyspozycjami skokowymi (może być profesor) . Musi znać podstawy ujeżdżenia: ustępowanie, poprawny ruch we wszystkich trzech chodach, lotne zmiany nogi no i oczywiście bezproblemowe zbieranie się... z możliwościami na więcej. Cena do 8 tysięcy TYLKO Z WOJ. MAZOWIECKIEGO.

skopiowane z ogłoszeń innego forum, zresztą u nas ta osoba też jest 😉
Quendi- hi hi zbieranie się ...ale do czego? może do galopu  😁
marysia550, Eeee tam, nie znasz sie 🤬 Cwał najlepszy 😁
myślę, że jeśli poszukiwany koń który się zbiera, to powinien też się sam rozbierać  😁
co prawda nie końskie ale dla mnie zadziwiające i  chyba trochę brutalne
http://biznes.onet.pl/szokujacy-biznes-psa-wyprac-nie-wirowac,18859,3195065,1,fotoreportaze-detal-big#id6430063
Euforia_80 to jest STRASZNE!
Jak to zobaczyłam to padłam  😵 W życiu bym psa tam nie włożyła... Może tak człowieka wrzucić do ludzkiej pralki?
Po prostu brak słów dla ludzkiej głupoty  🤔
bo  w dzisiejszych czasach kasa jest najważniejsza, przecież wykąpanie psa to czysta przyjemność, a taki który tego nie lubi z pewnością takie "pralki" tez nie polubi.
http://www.photoblog.pl/fredka88/60608991
Mam mieszane uczucia, starsza kobyła w nie najlepszej kondycji, chyba zbyt eksploatowana. Dziewczyna za dużo chce  🤔
Azbuka
Wybacz ale chyba sie czepiasz. Zreszta twój koń tez okazem zdrowia nie jest, a jakos na nim jeździsz... tyle ze z zewnatrz troche lepiej wygląda. 
Nie widze nic strasznie złego w jeżdzeniu tej klaczki i po opisach widac ze sie dziewczyna jednak martwi i dba...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się