[quote author=żużka link=topic=190.msg525745#msg525745 date=1269169431] zdjęcie do ogłoszenia o veredusach z volty. czy tylnych ochraniaczy nie zakłada się skorupą do wewnątrz? [/quote]
no ja miałam dokładnie tak samo 🙂 też zastanawiałam się czy to ja czasem nie zakładam źle
jestem z lasu , tez mi sie tak wdaje. kiedys spojrzałam na zdjecie mojego konia i miałam takie samo wrazenie, ze załozyłam na odwrot, a jak sie lepiej przyjrzałam to to było po prostu takie złudzenie optyczne 😀
Szukam pracy w weekendy lub od wakacji w stajni, prywatnej, pensjonacie, szkółce, klubie, lub osoby która trzyma konia w pensjonacie i nie może mu poświęcić dużo czasu, mogę służyć jako pomoc stajenna: podawać pokarm, czyszczenie, lonżowanie, przygotowywanie konia na lonży do przyjęcia siodła, werkowanie, pomoc przy weterynarzu; kowalu, zakładanie owijek na noc, nauczać początkujących jeźdźców na lonży i wszystko co z tym związane. Odpada wywożenie obornika i sprzątanie boksu. Mam 16 lat, posiadam brązową odznakę jeździecką, i mam dość sporo doświadczenia z końmi. Szkoła nie pozwala mi na prace w tygodniu, więc szukam jej w wakacje lub weekendy i dni wolne. Byłabym zainteresowana propozycjami z okolic południowego Krakowa lub w Krakowie. Kontakt: magda192837465@interia.pl gg: 11142408
[quote author=Pauli link=topic=190.msg526000#msg526000 date=1269187684] Ok, macie rację, głupota ludzka nie zna granic...
Niekoniecznie głupota , wystarczy niewiedza laika . [/quote] Pisałam głównie z myślą o tych zakładających siodło odwrotnie 😉 , ale swoją drogą jakim trzeba być laikiem, żeby założyć ochraniacze tego typu odwrotnie?? To by była bardziej ignorancja niż niewiedza 😉
Kupię konia (broń boże ze szkółki!), do 14 lat z predyspozycjami skokowymi (może być profesor) . Musi znać podstawy ujeżdżenia: ustępowanie, poprawny ruch we wszystkich trzech chodach, lotne zmiany nogi no i oczywiście bezproblemowe zbieranie się... z możliwościami na więcej. Cena do 8 tysięcy TYLKO Z WOJ. MAZOWIECKIEGO.
skopiowane z ogłoszeń innego forum, zresztą u nas ta osoba też jest 😉
Euforia_80 to jest STRASZNE! Jak to zobaczyłam to padłam 😵 W życiu bym psa tam nie włożyła... Może tak człowieka wrzucić do ludzkiej pralki? Po prostu brak słów dla ludzkiej głupoty 🤔
bo w dzisiejszych czasach kasa jest najważniejsza, przecież wykąpanie psa to czysta przyjemność, a taki który tego nie lubi z pewnością takie "pralki" tez nie polubi.
Azbuka Wybacz ale chyba sie czepiasz. Zreszta twój koń tez okazem zdrowia nie jest, a jakos na nim jeździsz... tyle ze z zewnatrz troche lepiej wygląda. Nie widze nic strasznie złego w jeżdzeniu tej klaczki i po opisach widac ze sie dziewczyna jednak martwi i dba...