Sivrite wg mnie te pierwsze konie które wstawiłaś podkasane nie są. W ogłoszeniach tego użytkownika jest jakaś masakra, że im nie wstyd takich chudych koni sprzedawać. Jeden czy dwa się mogą trafić trudne do utuczenia ale żeby 90% koni w stajni taka była 🙄 http://ogloszenia.re-volta.pl/carell-zr--walach-sp/o/122458/
Ludzie wstydu nie maja sprzedajac za takie pieniadze taki zaniedbany szkielet. Ostatnio zrobilam 300km, a babka wyprowadza podobne ze stajni. Klamstwa przez telefon co do wzrostu, braku wad sa na porzadku dziennym. Uczciwych sprzedawcow moge policzyc na palcach jednej reki.
Sivrite wg mnie te pierwsze konie które wstawiłaś podkasane nie są. W ogłoszeniach tego użytkownika jest jakaś masakra, że im nie wstyd takich chudych koni sprzedawać. Jeden czy dwa się mogą trafić trudne do utuczenia ale żeby 90% koni w stajni taka była 🙄 http://ogloszenia.re-volta.pl/carell-zr--walach-sp/o/122458/
Abstrahując od braku tuszy to tylne nogi ma ciekawe.
karolina_, w punkt... FirstLight, dlatego chyba nie ma sensu kupować u kogoś z ogłoszeń, tylko do znajomych albo zawodników.
Kiedyś ( chyba już to pisałam) oglądałam 1 i ostatni raz konia z ogłoszenia : top zdrowy, tylko właściciel zapomniał że koń ma na klacie sączącą się ranę z ropą, jak po postrzale 😵 ale TOP ZDROWY 😉 To było jakieś 10 lat temu.
Teraz jak szukałam konia to same kulawe mi się trafiały, no nieregularne powiedzmy,bo jednak chodziły i skakały, ale w końcu znalazłam 😅
Ja nigdy nie spotkałam się z takim określeniem (AA). O angloarabie to jak pisze Cień na śniegu. Ale jeszcze wszystkiego w życiu nie widziałam. Co nadal nie zmienia faktu,że w sumie śmiesznie to brzmi 🙂
Ostatnio też używa się AA, zwłaszcza od kiedy wpływy CIAA (Międzynarodowej Konferencji Konia Angloarabskiego) się rozszerzają. Tradycyjne oznaczenia typu xx, oo, xo, różnią się czasem znaczeniem między krajami albo w ogóle nie są używane, może dlatego też przyjęto inny skrót. Małopolaki spełniające warunki bycia angloarabem wg CIAA mają według nowego programu nawet dostawać końcówkę "AA" przy imieniu, więc będzie coraz więcej Anonimowych Alkoholików 😁