Pewnie jakby ją wpuścić do stada, to zaraz by się okazało, że jednak potrzebuje. Nieświadomość ludzka... Że jak samotny koń nie świruje i nie zabija siebie albo wszystkich wokół, to już mu inne konie niepotrzebne? 🤔wirek: 👿 🤦
Cóż, ktoś najwyraźniej uznał, że posiadanie psa jest passe. Skoro ludzie zaczynają trzymać w domach kury i świnie, to czemu nie hucuła. Debile, po prostu.
Może was to zdziwi, ale moja jest anty stadna, wpuszczona w stado chowa się tak, żeby mieć z resztą jak najmniej do czynienia. Stała sama pół roku, i była chyba wtedy najbardziej zrelaksowanym koniem. Od 18 lat jak ją mam, zaprzyjaźniła się tylko z 2 końmi, a stała różnie, z większym stadem, z kucami, i w parze, zawsze było tak samo, jak najdalej od koni. Za to kocha psy, koty, kozy i wszelakie inne zwierzaki innego gatunku. Konie mogą stać na innym padoku w polu widzenia, byleby nie z nią. Można by pomyśleć że się boi, ale ona nawet od szetlanda zwiewa.
Watrusia, ale ty to sprawdziłaś, koń po prostu jest mało towarzyski. Albo ma bardzo duże wymagania odnośnie tego, jakie konie lubi. 😉 Zdarza się. No i co najważniejsze, ma wybór, czy chce być między końmi, czy trzymać się gdzieś dalej. Bo te konie w jej życiu są. A tu mamy przypadek, w którym samo się nasuwa, że ktoś kupił sobie młodego konia, wstawił do przydomowego ogródka i ponieważ koń nie oszalał, to uznał, że jest to ewenement pt. koń niestadny.
Ja tam się nie znam, ale... Jakoś pierwsze zdjęcie, z pięknym fotelowym dosiadem, siedzeniem na tylnym łęku siodła (chyba zresztą niedopasowanego), z czaprakiem wylatującym spod siodła i bez kasku nie zachęciłoby mnie. 🤔 Rozumiem, że zdjęcia to tylko zdjęcia, sama mam pełno zdjęć, na których wyglądamy z koniem mocno niekorzystnie i dużo gorzej niż jest naprawdę, chyba każdy ma - no ale jak już się dobiera zdjęcia do ogłoszenia, to może należałoby wybrać niezniechęcające? http://ogloszenia.re-volta.pl/istruktor-i-jezdziec/o/107425/
Ponieważ koń nie jest arabem, to podniesiony ogon nie jest akurat pozytywnym objawem 😉 Ale cóż, wychodzi na to, że nie jestem przeciętnym koniarzem... Potraktuję to jako komplement. 😁