Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

NA tym pierwszym zdjeciu,dziewczyna w bardzo dziwny sposób trzyma wodzę,zresztą chyba tez z niebywałą siłą...

z jaka siłą to widac po pysku konia
znowu pousuwali komentarze...
A co do klaczy Kaniogradej... To ona ma tak na imię  😁
Eh... ja tylko jeżdzę na tych koniach , to nie moja wina że konie są chude !!
blabla na jakich koniach? 😉
http://www.photoblog.pl/chevaliers/60108145

Wymazać gumy, założyć hasło i jadymy dalej x3

i coraz częściej mamy z tym do czynienia :/
Eh... ja tylko jeżdzę na tych koniach , to nie moja wina że konie są chude !!

właśnie że Twoja !  jezdżąc na nich  zgadzasz sie na to zaniedbanie , nie reagujesz.
Wiedząc ze koń dostaje mało jeść jeszcze go DOBIJASZ wysiłkiem zwiazanym z jazdą !
ciska dokładnie.jak w ogóle można powiedzieć, że nie jesteś winna! jesteś, bo nie reagujesz.
nie wyobrażam sobie wsiąć na tak chudego konia i czerpać przyjemność z jazdy...
mi to sie w głowie nie mieści
zamiast jezdzic na tych bidach latałabym tam z sianem , owsem i marchwią i je dokarmiała

głupota ludzka nie zna granic  😤
Dziewczyny, o których koniach teraz mowa? Bo nie w temacie jestem chyba  😡
z naszych ogloszen.... wlasnie nie wiem czy sie zdecydowac.... 😂

mogę zastanowić się nad sprzedażą dralona Eskadrona rozm. L
taki jak tu http://www.tackroominc.com/eskadron-dralon-horse-cooler-bluemoonyellow-plaid-p-8603.html
proszę przesyłać propozycję cenowe od 350 zł. jak się zdecyduje to najwyższa wygra.
dodam, że derka użyta 2 razy na stępa, jak nówka.
http://www.allegro.pl/item954356630_kuc_walijski_chodzi_w_bryczce.html

taki maluch chodzi w bryczce?  🤔wirek:

Jeszcze nie, ale jako roczniaka chcą go przyuczać za symboliczną opłatą ;D
lostak - też padłam, jak przeczytałam  🤣 jacy ludzie łaskawi na tym świecie, no no!

a ta klacz kaniograda - to chyba jednak o maść chodzi, nie o imię... i ujerzdzana!  🤣

blabla - to Twoja wina, to właśnie Twoja wina przynajmniej w połowie.
coś mnie chyba ominęło w edukacji

Typowe kiełznanie konia rereacyjnego, nie?
Oż ku... 😲
Ale, że... ale po... ale w jakim celu? 🤔
Ta..... wy sie  na tym nie znacie  🤔 za mało patentów, brakuje jeszcze czambonu, wytoka i czarnej  i można jechać.
http://allegro.pl/item953406134_swietne_ujezdzeniowe_siodlo_niemieckiej_firmy.html  "Wykonane ze skóry bydlęcej, bardzo wygodne..."  😂

Jeśli nowy pfiff kosztuje jakieś hm... 700zł, to czemu ona sprzedaje "świetne" używane siodło za 999zł ?
hahah
bo jest z osprzetem i nawet czaprakiem 🙂
to wychodzi na to że ten nowy czaprak kosztuje jakieś 300 zl  😁 w sumie to nawet więcej  😁
http://www.allegro.pl/item946713625_kon_klacz_fryzyjska_fryz_fryzyjski_zazrebiona.html
z tą ceną to lekka przesada... 🤔 no chyba, że za papier...
z tego co wiem to jest w miare normalna cena za fryza
36 tysi jak jest zaźrebiona, ma 3 paszporty i te inne wpisy to nie tak źle... widziałam fryzy (bo kiedyś chciałam kupić) po 20 eurasów więc jest ok.
Po za ty m jest całkiem ładna taka barokowa a teraz coraz mniej takich fryzów.
ententa, pare lat temu fryzy chodziły po 60tys euro.
drogo, ale nie wydaje mi się żeby ta cena była z kosmosu.
Cieciorka , po 60 tyś . euro ? pare lat siedzę w niemczech i nigdy po tyle , co ty piszesz !!!!!  wejdźcie na strone www. pferdemarkt .de to otworzą się wam oczy . Nawet 9 tys euro , to za dużo . Ale transport , to inna sprawa .
czytaj, co piszę.
mówię o cenach do za konia w polsce, konia z rodowodem i jakieś 8 lat temu i wiem co mówię.
[quote author=TeQuila ^^ link=topic=190.msg519345#msg519345 date=1268595341]
36 tysi jak jest zaźrebiona, ma 3 paszporty i te inne wpisy to nie tak źle... widziałam fryzy (bo kiedyś chciałam kupić) po 20 eurasów więc jest ok.
Po za ty m jest całkiem ładna taka barokowa a teraz coraz mniej takich fryzów.
[/quote]

Za 20 euro to nawet "hucuła po holsztynie" bym kupiła 😉

Rozumiem, że 20 tysięcy e?
Cieciorka , nie wprowadzaj ludzi w błąd , 8 lat za granica , to dla mnie pestka . Za te pieniądze to możesz kupić super wyszkolonego konia .
I uwierz mi , bo siedzę w końskim światku - handel końmi . Moda na fryza , za te pieniadze - i to tyle . Fryze , to nie inwestycja , i to każdy wie , kto fryza miał ,ale to inna bajka . To , że ma 3 paszporty - nic mi nie mówi , miałam konia z 1 paszp . - polskim , miał wstęp do wszystkich krajów . 60 tys . za 3 paszp. - dziękuję . 
edit. sorry Cieciorka , pewnie ,że mówisz o Polsce jaszcze raz - przepraszam , ( nie  było mnie jeszcze tutaj ) Ale już z innej beczki ;
  ZApewne , handlarze w Polsce bazują jeszcze na mniej  spotykanej rasie w Polsce , zapewne za ten typ nie dałabym tyle pieniędzy . W Liskach można było Traka kupic za wiele mniej ( ale to moje osobiste zdanie i inna rasa ) cieciorka - pozdrowienia , mea kulpa
nikogo w błąd nie w prowadzam. rozmawiamy w kontekście polskim i jest to domyślne, nie muszę uściślać w którym mazowiectwie.
za to, bardzo proszę pisz czytelnie.
doskonale wiem, jakie konie, z czym można za takie pieniądze kupić i z tym nie dyskutuję.
stwierdzam jedynie fakt, że w pewnym momencie fryzy były szałem, były modne, pojawiły się nagle i przez chwilę były elitarne. a że jest to koń o urodze którą się lubi lub nie, do pokazów i rekreacji raczej niż do sportu to również pewni specyfyczni ludzie sobie na nie pozwalali.
ops, fakt, wprowadziłam w błąd- racja. "chodziły" to za dużo powiedziane, nie była to cena wywoławcza, ale standard był niewiele niższy, bo było ich niewiele i były na topie więc można było sobie zaśpiewać dowolną sumkę. dobry koń zawsze jest droższy od przeciętnego, nie rokującego, ale ile klient za niego jest w stanie zapłacić to już inna historia...
Pozwole sobie wypowiedziec sie w tym temacie, jako ze od jakiegos czasu mam fryza i powoli sie wglebiam w temat...
Pierwsza rzecz - kon NIE MOZE miec dwoch paszportow, zreszta fryzy w Polsce sa chyba jako sp wpisywane, o ile sie nie myle.
Druga - kolor rodowodu (to ten dokument po prawej) swiadczy sam za siebie - jest brazowy, czyli jest to tak zwana ksiega dodatkowa, czyli albo jest po ogierze VB Ster z licencja na dany kraj, albo w ogole bez licencji... Czyli perelka...
Jesli jest pokryta podobnym ogierem, to gratuluje.
Takze absolutnie ta cena nie jest normalna, nawet w kontekscie fryza.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się